Gerecyclede stof Fairmount

Stof Hygge1
 

Gerecyclede stof Fairmount

De stof Fairmount is een mooie, minimalistische stof die gemaakt is van gerecycled materiaal. Door de rustige uitstraling en kleuren past de stof perfect in verschillende interieurstijlen, maar komt vooral mooi tot zijn recht in een Scandinavisch interieur.

Stof fairmount

De Fairmount stof is gemaakt van een 100% gerecyclede stof. De stof is een polyester stof welke is gemaakt van plastic flessen, hierdoor is deze zeer duurzaam én milieuvriendelijk. De stof is net zo sterk, veerkrachtig en slijtvast als normaal polyester. De plastic flessen worden omgezet in vlokken. Het polymeer wordt uiteindelijk geëxtrudeerd tot garen en deze worden vervolgens getextureerd en geverfd in de juiste kleur.

Naast dat de stof Fairmount een enorm duurzame en milieuvriendelijke stof is, is deze ook nog eens ontzettend slijtvast. Dit komt door de Martindale score van 50.000. Een score van 50.000 Martindale staat gelijk aan 50.000 zituren.

 

Unieke stofeigenschappen stof Fairmount

Gerecyclede stof Fairmount heeft een aantal unieke eigenschappen ten opzichte van andere stoffen. Naast dat de stof duurzaam en milieuvriendelijk is, is deze ook nog eens waterafstotend.

Doordat de stof waterafstotend is neemt deze geen vocht op, maar blijft dit liggen op de stof. Wanneer er toch vloeistoffen op de Fairmount stof komen, is dit makkelijk schoon te maken met een lichtvochtige doek. Daarnaast heeft de stof de eigenschap ‘good for planet’, dit komt doordat de stof gemaakt is van een gerecycled materiaal en hierdoor milieuvriendelijk is.

Water resistant800x800
Good for planet800x800

Voor- en nadelen Fairmount stof

Voordelen

  • Ontzettend slijtvast door de Martindale score van 50.000.
  • De stof is waterafstotend.
  • De stof is een 100% duurzame gerecyclede stof gemaakt van plastic flessen.

Nadelen

  • De stof kan wellicht vlekgevoeliger zijn door de lichte kleuren.
Textile care kit 500 ml
Hygge

Stof onderhoud

Duurzame stof Fairmount is makkelijk in onderhoud. Haal regelmatig de stofzuiger over de stof heen om deze te verwijderen van kruimels, stof en haren. Belangrijk om de stofzuiger op de laagste stand te zetten.

Daarnaast raden wij het aan om de stof één keer in het halfjaar te behandelen met een care kit speciaal ontwikkeld voor stof. Hiervoor adviseren wij onze Textiel care kit welke een protector en een cleaner bevat. De protector biedt bescherming tegen water, vet, olie en andere vlekmakers. De cleaner verwijderd vlekken mochten er toch hardnekkige vlekken in de stof zijn gekomen.

Mocht er toch een vlek in jouw stoffen meubel zijn gekomen? Het is dan belangrijk dat je met de cleaner of een doek met warm water voorzichtig op de vlek dept. Let er op dat je niet gaat wrijven, dit is niet goed voor de geweven stof.

 

 

Samenstelling stof

De duurzame stof Fairmount is gemaakt van 100% polyester welke is gerecycled uit plastic flessen. Polyester als meubelstof is enorm slijtvast, dit komt mede door de hoge Martindale score.

Joran Beige Fairmount

Heeft de stof Fairmount je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Fairmount.