Bartafels

Bartafels geven sfeer aan je interieur

Bartafels zijn een graag gezien gast in diverse huishoudens en dat is niet voor niets! Met zo'n tafel in huis geef jij aan de ruimte. Een hoge tafel is niet alleen een fijne plek om te ontbijten of te dineren, maar zijn ook om gezellig een drankje te doen voor of na het eten met familie of vrienden.

Waar we bartafels voorheen voornamelijk in horeca gelegenheden te zien waren, zijn ze tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit diverse huishoudens. Waar een traditionele eetkamertafel altijd een centrale plaats innam in het interieur, wordt deze plek tegenwoordig steeds vaker ingenomen door een hoge tafel. 

Bartafels zijn niet voor niets blikvangers van de ruimte. Door het hoge formaat trekken deze eyecatchers alle aandacht naar zich toe. Een speelse toevoeging aan je huis dus!

Een bartafel is multifunctioneel

Naast dat bartafels ontzettend mooi staan in je interieur, zijn ze daarnaast ook nog multifunctioneel  inzetbaar. Gebruik de hoge tafels als eettafel om aan te ontbijten, dineren of gewoon lekker te borrelen met vrienden of familie. Daarnaast zijn ze ook perfect te gebruiken als bureau, hiermee creëer jij een fijne plek om thuis aan het werk te gaan. Heb jij een verjaardag of een feestje en geef jij de voorkeur aan een actieve houding? Schuif je barkrukken dan aan de kant en gebruik de tafel als statafel.

Bartafel met krukken

Nu heb jij zo’n mooie bartafel in je huis staan. Daar mogen natuurlijk geen mooie barkrukken bij ontbreken. Een bartafel met krukken maakt het plaatje helemaal compleet. Ga voor een exemplaar die helemaal past bij jou gloednieuwe tafel en maak van deze set het middelpunt van je interieur!

Bij aankoop van een bartafel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tafel genoeg ruimte heeft om te stralen. Zet hem daarom niet in een hoekje of verscholen achter de bank, maar creëer een plek waar jouw tafel optimaal benut kan worden.

Wat is de ideale hoogte van mijn bartafel?

Bij de aanschaf van een bartafel zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Het allerbelangrijkst is dat jij comfortabel zit, daarom is de hoogte van groot belang. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoogte van jouw barkruk. Wij adviseren een minimale ruimte van 25 centimeter tussen de zitting van de kruk en de onderkant van het tafelblad. Onderstaand lees jij de eenvoudige stappen waar je op moet letten bij het meten van de hoogte van je bartafel:

  1. Meet als eerste de hoogte van de onderkant van het tafelblad
  2. Meet de zithoogte van de barkruk
  3. De afstand tussen twee bovenstaande dient tussen de 25 en 30 centimeter te zijn.

Voorbeeld: de onderkant van je tafelblad is 95 centimeter hoog. Je dient hier 25/30 centimeter van af te trekken (95-25/30) = 70/65). De ideale zithoogte voor jouw barkrukken is dus tussen de 65 en 70 centimeter.

Bartafels in verschillende stijlen

Bartafels komen in verschillende stijlen, modellen en hoogtes. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft tenslotte een andere smaak.

Zo zijn er hoge tafels in verschillende vormen. Ga voor een traditionele rechthoekige of vierkante variant. Hou jij wel van een speels effect in je interieur? Ga dan voor een ronde of ovale variant. 

Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende stijlen. hou jij wel van robuuste materialen en een stoere uitstraling? Ga dan voor een bartafel industrieel. Combineer deze met een paar stoere barkrukken en you're good to go. Wat ook erg leuk is, is om juist een tegenpool te gebruiken, ga bijvoorbeeld voor een zacht materiaal zoals velvet met een stoere zwarte variant. 

Verschillnde soorten tafelbladen en bartafels

Een bar tafel kan gemaakt zijn uit verschillende materialen en bladen. Hout is een veel voorkomend materiaal dat gebruikt wordt. Zo worden de tafelbladen bij Livin24 bijvoorbeeld gemaakt van:

  • Acaciahout
  • Mangohout
  • MDF

Houten tafelbladen creëren extra sfeer in de ruimte en zorgen voor warmte. Daarnaast zijn ze duurzaam én makkelijk in onderhoud. De poten van de hoge tafels worden vaak gemaakt van metaal. Hierdoor krijgen ze een stoere uitstraling.

Bartafel kopen?

Met een bartafel in de ruimte maak jij je interieur helemaal af. Ga voor een variant die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Twijfel jij nog, of heb je een andere vraag? Laat je adviseren door ons team, passend bij jouw interieur & woonstijl. Of kom langs in onze showroom, om de kwaliteit te ervaren van onze bartafels.