Banken

Banken, het middelpunt van jouw zithoek

Een bank kopen is vaak een aankoop waar iets langer over nagedacht wordt. Dat is ook niet zo gek, banken zijn namelijk vaak het middelpunt van jouw zithoek. Daarnaast is het belangrijk om goed over je keuze na te denken omdat een zitbank een investering is voor de komende jaren.

Daarnaast zijn banken een geliefd meubelstuk in menig interieur, wij snappen helemaal waarom. Ze zijn comfortabel en helemaal naar wens samen te stellen. Na een lange dag werken is niets lekkerder om op de bank te ploffen en samen de dag door te spreken, of gewoon lekker een serie of film kijken!

Daarnaast is op een bankstel vaak ruimte voor de hele familie. Daarom extra belangrijk dat de bank over kwaliteit en comfort beschikt. Quality time met de familie gegarandeerd!

Comfort staat op één bij een bank!

We benoemden het al even, comfort en kwaliteit zijn twee belangrijke aspecten bij banken. Want je wilt natuurlijk jarenlang genieten van jouw bankstel. De comfort van een bank hangt vaak af van de materialen die gebruikt worden. Dit is dus geheel afhankelijk van jouw wensen van comfort.

Want zeg nou zelf, we willen toch allemaal een relaxbank die comfortabel zit, of zelfs ligt. Niets is namelijk lekkerder dan een dutje doen op een comfortabel bankstel.

Verschillende soorten en maten bankstellen

Van een 2-zitsbank of 3-zitsbank tot aan hoekbanken, bij banken kun je het zo gek niet bedenken. Iedereen is verschillende qua smaak en daarom is het goed dat er zo veel verschillende modellen en varianten zijn van banken.

Ga voor het klassieke design van een 2-zitsbank of 3-zitsbank. Deze zijn perfect geschikt voor iets kleinere ruimtes en ook nog eens ontzettend populair. Wil jij een echte zithoek creëren? Combineer dan een 2-zits en 3-zitsbank.

Vindt jij het bij een bank belangrijk dat jij heerlijk kan loungen en relaxen? Dan is een hoekbank perfect geschikt voor jou. Plof na een lange dag heerlijk op de bank met de voetjes omhoog.

Naast de verschillende modellen zijn de banken er natuurlijk in elke te bedenken kleur en materiaal. Ga voor een mooie zachte velvet bank of hou het bij het stoere karakter van leer. De keuze is geheel afhankelijk van jouw woonwensen en interieurstijl.  

Waar let je op bij de aanschaf van een bank?

Het is tijd om een nieuwe bank aan te schaffen, maar waar let je nou eigenlijk op bij de aankoop van een bank. Omdat dit vaak een investering is voor de aankomende jaren is de keuze erg belangrijk. Wij helpen je graag, waar jij op moet letten bij de aanschaf van een zitbank.

  1. Formaat bank

Één van de eerste punten waar je op let bij de aanschaf van een bank, is het formaat. Dit is volledig afhankelijk van de grote van je woonruimte. Ook is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel mensen je op de bank wilt zitten. Heb jij een grote familie of vriendenkring? Dan is een grote hoekbank of zithoek een goede keuze. Heb jij weinig ruimte in huis? Ga dan voor een kleinere 2-zitsbank of een slaapbank, deze is ook nog een multifunctioneel.

  1. Stijl bank

Banken bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de woonkamer. Het is daarom belangrijk dat de stijl van je bankstel past bij de rest van het interieur. Dit kan bijvoorbeeld zijn een moderne velvet bank of juist een stoere industriële bank. Compleet afhankelijk van jouw smaak!

  1. Materiaal bank

Daarnaast de keuze voor het materiaal en de kleur. Deze hangt natuurlijk deels samen met de stijl van je zitbank. Opties voor materialen kunnen zijn:

  • Leer
  • Velvet
  • Polyester
  • Microvezel
  • Kunstleer

banken kopen?

Een bank kopen is vaak een grote aankoop waar iets langer over nagedacht wordt. Ga voor een model die aansluit bij jouw woonstijl. Twijfel jij nog? Laat je adviseren door ons team, passend bij jouw interieurstijl. Of kom eens langs in onze showroom, zo kun jij direct proef zitten op één van onze comfortabele banken!