3-zits bank

De 3-zitsbank voor jouw woonkamer!

De 3-zits bank kiezen voor jouw woonkamer is erg leuk, maar welke kies je? 3-zitsbanken zijn er natuurlijk in allerlei kleuren en materialen. Bij het kiezen van je bank beslis je eerst voor jezelf welke stijl je in je interieur wilt. Houd je van modern, chique en elegant? Kies dan voor een velvet 3-zitsbank. Daarmee scoor je een ware eye-catcher waar je vrienden en familie jaloers op zullen zijn! Houd je meer van een stoer interieur, dan zit je meer in de hoek van een leren 3 zitsbank.

In je woonkamer wil je natuurlijk ook comfort en gemak. Een 3 persoons bank van stof met lekker veel kussens is heel comfortabel, maar wat gevoeliger voor vlekken. Velvet 3 zitsbanken zijn daarentegen weer gemakkelijker schoon te houden.

Hoe combineer ik een 3 zits bank?

Een 3-zitsbank is een populaire keuze in de woonkamer en dit komt mede doordat deze goed te combineren is. Een driezitsbank is bijvoorbeeld goed te combineren met diverse fauteuils. Wil je extra zitplekken creëren in de woonkamer, combineer deze dan met een 2-zits bank.

Bij het kiezen van de juiste driezitter is de stijl en grootte niet alleen belangrijk, maar de kleur speelt ook een bepalende factor. De meest populaire kleuren van de 3-zitsbank zijn de:

  • 3zits bank antraciet
  • 3-zits bank groen
  • 3 zits bank beige
  • 3 zitsbank blauw
  • 3-zitsbank cognac
  • 3zits-bank grijs

Hoe breed is een 3 zitsbank?

Een 3 zitsbank heeft gemiddeld een breedte tussen de 200 en 230 centimeter. De zitbreedte is geheel afhankelijk van de breedte van de armleuningen, dit verschilt dus per bank.

Een 3-zits bank met veel foam (vulling) of een bankstel met een dikke armleuning verkleint de zitbreedte. Een even brede bank van leer zonder kussens en met een wat dunnere armleuning biedt meer zitruimte.

Één van de eerste aspecten waar je naar kijkt bij de aanschaf van een 3 zits bank is de breedte. Vervolgens komt al snel de vraag of je voor een bank gaat met hoge of lage armleuning of met een harde of zachte armleuning. Hou jij van lekker languit op de bank liggen? Wellicht is een zachte armleuning dan geschikt voor jou, zodat je hier heerlijk met je hoofd op kan liggen.

De juiste driezits bank kiezen

Om een goede inschatting te maken van de breedte van je driezits bank, kun je eens meten hoeveel ruimte je in beslag neemt als je lekker aan het luieren bent op de bank. Dit geeft je dan een goede indicatie van hoeveel zitruimte je nodig hebt. Om genoeg ruimte te hebben om lekker te zitten, heb je per persoon zo’n 70 centimeter nodig.

Hoeveel ruimte je in beslag wilt nemen, ligt natuurlijk helemaal aan jouw persoonlijke voorkeur. De een vindt het heerlijk om lekker knus met twee anderen op een driezits bank te zitten, terwijl een ander wellicht vindt dat een bank 3 zits ideaal is voor twee personen.

Driezitsbanken voor overige ruimtes

Naast dat driezitsbanken perfect in de woonkamer passen, zijn deze natuurlijk ook geschikt voor andere ruimtes in huis. Je kan ze ook prima in je kantoor plaatsen, in de spelletjes ruime of zelfs in je slaapkamer.

Bedenk voor de aanschaf de plek van de bank, wellicht heeft dit invloed op de eisen waar de bank aan moet voldoen. Een bank in het kantoor of slaapkamer hoeft misschien niet zo comfortabel te zijn als in de woonkamer.

3-zitsbank kopen bij Livin24

Jouw 3-zitsbank wacht op je! Livin24 maakt alles met het oog voor design en het hart voor gezelligheid. De banken worden uitvoerig getest op duurzaamheid en comfort. Het is belangrijk dat je lang kunt genieten van je 3-zits bank die ook echt lekker zit!

Ben je benieuwd naar de banken van Livin24? Je bent van harte welkom om te komen proefzitten in de showroom in Amersfoort. Onder het genot van een kopje koffie helpen we je graag verder om te vinden wat je zoekt. Daar test, voel en bemachtig jij jouw splinternieuwe 3-zits bank!