Wandkasten

Wandkasten, echte blikvangers!

Wandkasten zijn echte blikvangers die niet mogen ontbreken in het interieur. Een lege muur is gemakkelijk opgevuld met een mooie kast. Daarnaast krijg je er ook nog eens opbergruimte voor terug. Plaats een mooie kast tegen de wand om de lege muren op te vullen. Heb je wat minder ruimte? Een smalle wandkast is de perfecte oplossing hiervoor. Zo heb jij toch nog de mogelijkheid om spullen op te bergen, maar neemt het niet te veel ruimte in beslag.

In welke ruimtes plaats ik een wandkast?

Een wandkast is geschikt om in verschillende ruimtes te plaatsen. Doordat ze een groot oppervlakte in beslag nemen, zijn ze sfeerbepalend. In de volgende ruimtes zien we de kasten het meeste terugkomen: 

  • De woonkamer
  • De slaapkamer
  • De keuken
  • De hal

Plaats bijvoorbeeld in de woonkamer een open wandkast en decoreer deze met een aantal leuke accessoires. In de slaapkamer kan de kast ingezet worden als bijvoorbeeld kledingkast wanneer het een wandkast met deuren en lades is. In de keuken kan de kast gebruikt worden als opbergkast voor de voorraden, of om juist het servies in neer te zetten. In de hal kun je gaan voor een ondiep wandkastje om kleine spullen op te bergen. Hier kun je er ook voor kiezen om deze hangend te maken! Er zijn verschillende opties mogelijk waar de kast voor ingezet kan worden.

Een open wandkast

Tegenwoordig zien we steeds meer de opkomst van open wandkasten. Deze kasten worden veelal ingezet als roomdivider. Een kast die overdwars in de ruimte wordt geplaatst. De open vakken zorgen namelijk voor een mooi doorkijkje in de ruimte, maar toch splits je de ruimte optisch in twee delen. Het wordt ook wel een vakkenkast genoemd! Dit komt doordat er vaak veel verschillende vakken zijn in verschillende hoogtes en afmetingen. Wil je hem liever traditioneel gebruiken en hem toch tegen de wand zetten? Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk. Met een aantal leuke accessoires richt je de vaak grote kast leuk in en kun je de stijl helemaal bepalen. 

Welk materiaal is het meest geschikt voor wandkasten?

Kies je voor een houten wandkast? Of ga je toch liever voor een metalen wandkast? Er zijn veel verschillende materialen mogelijk. Allemaal dragen ze op hun eigen manier bij aan de stijl van interieur. Binnen een industrieel interieur past bijvoorbeeld goed een kast van metaal. Gecombineerd met de verschillende robuuste materialen komt een wandkast industrieel helemaal tot zijn recht. 

Heb jij een modern interieur met veel lichte kleuren? Dan is misschien een witte wandkast iets voor jou. Zo behoud je de lichte tonen van het interieur en krijg je er een mooi wandmeubel voor terug! 

Wandkasten online kopen?

Wil jij een wandkast online bestellen? Bekijk het ruime assortiment van Livin24 en vind hier de mooiste modellen voor in jouw interieur. Bestellen gaat gemakkelijk online en wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe meubelstuk gratis wordt thuisbezorgd. Wel zo makkelijk.

Wil jij eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag en zorgen ervoor dat jij de juiste keuze maakt. Of kom langs in een van onze showrooms om de wandkasten te bekijken!