Wandkast hout

Een wandkast hout; een natuurlijke eyecatcher

Met een wandkast hout haal jij een natuurlijk eyecatcher in huis! Het zijn namelijk echte blikvangers in de ruimte. Ze vullen je kale muur fantastisch aan en hebben vaak een opvallend design. Soms wordt er juist bewust voor een eenvoudig model gekozen, zodat jij deze zelf helemaal aan kan kleden met de mooiste woonaccessoires. Om evenwicht te creëren in je interieur heeft elke woonruimte behoefte aan een hoog meubelstuk. Een houten wandkast is hier perfect geschikt voor.

Daarnaast geeft een wandkast gemaakt van hout een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte. Niet te vergeten dat het daarnaast natuurlijk vooral een praktisch meubel is. Berg jouw spullen netjes op, zodat deze uit het zicht zijn.

Een wandkast in verschillende soorten hout

Hout is een materiaalsoort die op het moment ontzettend populair is in verschillende interieurs bijvoorbeeld als een wandkast hout. Hout is eigenlijk altijd wel aanwezig geweest, maar vandaag de dag zien we het in bijna elk meubelstuk wel terugkomen. Dat is voor een wandkast van hout niet anders. Nu zijn deze in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld wandkasten hout in:

  • Mangohout
  • Acaciahout
  • Teakhout

Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke uitstraling. Zo staat mangohout bekend om zijn goudbruine kleur. Acaciahout heeft daarentegen weer meer een rode ondertoon. Teakhout heeft weer een rustieke uitstraling en heeft van nature een vette kern. Ga voor een wandkast hout van een houtsoort die aansluit bij jouw woonwensen.

Hoe onderhoud ik mijn houten wandkast?

Nu jij jouw wandkast hout voor je lege muur hebt staan, wil jij hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het goed om te weten hoe jij jouw houten wandkast nou het beste kan onderhouden.

Goed om te weten! Al onze wandkasten gemaakt van hout hebben niet veel onderhoud nodig en zijn al voorbehandeld met een blanke lak. Wil jij jouw niet houten eyecatcher toch extra onderhouden na een tijdje? Dan kan dit met een care kit die speciaal is gemaakt voor hout. Het kan hierdoor wel zo zijn dat de kleur van het hout iets donkerder wordt.

Verschillende soorten wandkasten van hout

Een wandkast hout komt in verschillende modellen en varianten. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft immers een andere smaak en stijl. Hou jij van stoer? Ga dan voor een houten kast die is afgewerkt met metalen accenten. Deze combinatie van metaal en hout zorgt voor een stoere uitstraling.

Daarnaast speelt het model een belangrijke rol bij de keuze van een wandkastje hout. Ga jij voor een variant die open is, of kies jij voor een model met deuren, zodat je alles netjes kan opbergen. Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie gaan, half open, half deuren.

Wandkast hout kopen?

Wil jij een stoer én praktisch meubel in je interieur? Kies dan voor een wandkast hout. Naast de natuurlijk uitstraling die hout met zich meebrengt, is een wandkast van hout ook nog eens een heel praktisch meubel. Twijfel jij nog? Laat je adviseren door ons team over het juiste model, passend bij jouw interieur & woonstijl! Bekijk snel ons assortiment en ervaar de kwaliteit van een wandkast hout.