Boekenkast industrieel

Boekenkast industrieel in het interieur

Een boekenkast industrieel is een robuuste kast en past natuurlijk perfect in een industrieel interieur! De combinatie van hout en metaal zorgt voor de stoere uitstraling. Een stoer, robuust metalen frame in combinatie met onbewerkt hout is natuurlijk super stoer. Naast dat deze industriële boekenkasten er alleen maar mooi uit zien, hebben ze ook nog een handige functie. Het biedt de opbergruimte die jij nodig hebt voor al jouw boeken.

Een open boekenkast industrieel

Een boekenkast hoeft helemaal niet dicht te zijn en is tegenwoordig ook helemaal niet meer alleen bedoeld voor het uitstallen van boeken. We zien namelijk steeds vaker open industriële boekenkasten terug. De open kasten bieden de ruimte voor het tentoonstellen van verschillende accessoires. Zo fleur je de boel in het interieur helemaal op. Daarnaast zijn deze kasten ook goed in te zetten als roomdivider. Perfect voor wanneer je een grote ruimte hebt die je optisch toch wat op wil splitsen. In combinatie met accessoires, boeken en planten is een boekenkast industrieel open niet alleen nog maar praktisch meubelstuk, maar wordt het ook een echte eyecatcher!

Wat maakt een boekenkast industrieel?

De industriële stijl herkennen we altijd snel en gemakkelijk. Het kenmerkt zich namelijk door het gebruik van robuuste en natuurlijke materialen. Dit zorgt voor de stoere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een industriële boekenkast mangohout. Mangohout wordt veelal gebruikt in de industriële stijl door de afwerking die het hout heeft. In combinatie met metaal krijg je de echte stoere look waar je voor wilt gaan! Wanneer je dus een boekenkast industrieel toe wil gaan voegen in het interieur is mangohout erg geschikt. Of ga juist voor een boekenkast industrieel zwart. Ook zwarte tonen passen namelijk erg goed binnen de industriële stijl.

Een industriële vakkenkast voor boeken!

Tegenwoordig zien we veelal het gebruik van verschillende vakken bij een boekenkast industrieel. Het is dus ook wel een industriële vakkenkast te noemen. De verschillende vakken verschillen vaak in afmetingen met elkaar wat voor een speels effect zorgt. Wat we hier ook vaak zien is de combinatie van open en dichte vakken. Wil je liever wat meer opbergruimte maar wil je wel de combinatie met de vakken? Er zijn ook industriële boekenkasten met deuren en lades. Zo heb je een mooie combinatie van beide. Achter de deuren kun je opbergen wat je op wilt bergen en in de open vakken kun je je mooiste accessoires plaatsen.

Welke afmeting heb ik nodig voor mijn industriële boekenkast?

Er zijn verschillende afmetingen te verkrijgen voor een boekenkast met industrieel design. Bekijk dan ook vooraf waar je de kast wilt plaatsen en hoeveel ruimte je hier hebt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een smalle boekenkast industrieel beter in de ruimte past. Op deze manier krijg je toch wat meer opbergruimte, maar zorg je er toch ook nog voor dat je de kast de eyecatcher van de ruimte kunt maken. Wanneer je natuurlijk een grote ruimte hebt is het mogelijk om een grote boekenkast industrieel neer te zetten.

Boekenkast industrieel kopen?

Een stoere boekenkast is de perfecte combinatie voor wanneer je boeken kwijt wilt, maar ook wanneer je je interieur wat leuker aan wilt kleden. Het is nu alleen nog de keuze welke het beste aansluit bij jouw wensen. Kies een model uit naar jouw wensen en bestel deze gemakkelijk online. Wij zorgen dat de kast gratis bij jou wordt thuisbezorgd. Wil je graag eerst wat meer advies? Ook dat is mogelijk. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze van een boekenkast industrieel.

Meer industriële meubels?

Ben jij helemaal fan van de industriële stijl en wil je dit meer laten terug komen in het interieur? Combineer de boekenkast industrieel dan een met onze andere industriële meubels: