Scandinavische kussens

Scandinavische kussens in het interieur

Wanneer je wilt gaan voor een rustige en eenvoudige uitstraling in het interieur kies je voor Scandinavische kussens. Door het neutrale maar frisse kleurenpalet wordt deze sfeer makkelijk gerealiseerd binnen het interieur. Kies voor

Wanneer je een aantal verschillende sierkussens toevoegt aan het interieur ontstaat er hoe dan ook een gezellige sfeer in de ruimte. Het geeft een knus gevoel wanneer er verschillende kussentjes worden neergelegd op de bank in fauteuils. Hierdoor worden jij en je gasten uitgenodigd om heerlijk op de bank neer te ploffen.

Het kleurenpalet voor sierkussens Scandinavisch

Een breed kleurenpalet binnen de Zweedse woonstijl is er niet. Zoals hierboven al benoemd bestaat het voornamelijk uit neutrale kleuren voor een serene sfeer. Kleuren die we hier veel terug zien komen bij Scandinavische kussens zijn:

  • Wit;
  • Taupe;
  • (Licht)grijs;
  • Zwart.

Natuurlijk zijn er naast deze kleuren ook voldoende andere kleuren mogelijk. Echter zul je andere kleuren dan deze niet snel terug zien bij de stoffen die veel worden gebruikt voor sierkussens Scandinavisch. Veelgebruikte stoffen zijn namelijk een gemêleerde stof of een zachte bouclé stof.  

Verschillende afmetingen voor een speels contrast

Kussens komen in verschillende afmetingen, zo ook die in Scandinavische stijl. De verschillende afmetingen maken het mogelijk de accessoires met elkaar te combineren zodat er een contrast ontstaat op de bank. Bij Livin24 vind je de sierkussens in de volgende afmetingen:

  • 25 x 45 centimeter;
  • 45 x 45 centimeter.

Door deze afmetingen met elkaar te combineren ontstaat er een speels effect. Wil je graag meer afwisseling zonder steeds nieuwe kussens te kopen? Dan kun je ook kiezen om Scandinavische kussenhoezen aan te schaffen. Het voordeel hiervan is, is dat je deze constant kunt blijven wisselen waardoor er steeds een nieuwe uitstraling ontstaat in de ruimte.

Mix en match kussens in Scandinavische stijl

Het fijne van kussens in de Scandinavische stijl is dat deze goed te combineren zijn met andere meubelstukken. Door de gelijkheid binnen deze woonstijl is het behouden van de serene sfeer niet moeilijk. Voor een complete woonstijl combineer je de kussens met een Scandinavische bank, fauteuil en barkrukken. Hiermee creëer je de eenheid waar je naar op zoek bent binnen het interieur.

Scandinavische kussens kopen?

Kussens zijn leuke accessoires die je kunt kopen om je interieur op te leuken. Door de kleine aanschaf hiervan denk je hier waarschijnlijk wat minder lang over na. Bestel ze makkelijk online en profiteer van de gratis verzending. Je kunt er ook voor kiezen om langs te komen in de showroom! Je Scandinavische kussens kun je direct mee naar huis nemen en een plek geven in je interieur!