Scandinavische meubels

De kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is goed te herkennen. De meubels zijn licht van kleur en geven de ruimte een gevoel van rust. Deze woonstijl is het evenbeeld van eenvoud en functionaliteit. De strakke lijnen zorgen voor stabiliteit en de natuurlijke materialen geven warmte, zodat het niet kil wordt.

De meubels uit deze woonstijl zijn minimalistisch en bestaan uit zachte kleuren. Je zult geen donkeren of felle kleuren terugzien bij deze stijl. De accessoires zijn simpel en gemaakt van wol of katoen. Door dit te combineren met hout creëer je een gezellige ruimte die uitnodigt om te ontspannen.

Creëer een sfeervolle kamer met Scandinavische meubels

Je creëert een sfeervolle kamer met Scandinavische meubels. De stijl is geïnspireerd op de Scandinavische landen, waar de winters erg lang zijn. Hierdoor is het interieur licht van kleur, zo houd je het ook in donkere tijden helder in huis.

Accessoires die je vaak ziet in deze stijl zijn kussens en kleedjes in frisse pastel tinten, zoals groen, blauw, grijs en roze. Daarnaast vind je vaak schapenvachten om over de stoelen te leggen. Hierdoor zit je nog warmer en comfortabeler.

Met welke stijlen is dit goed te combineren?

Tegenwoordig is het populair om diverse stijlen met elkaar te combineren. Zo kun je de Scandinavische inrichting goed combineren met stoerdere stijlen, zoals de industriële meubels. Deze hebben ook voornamelijk natuurlijke materialen, alleen zijn deze robuuster en wat donkerder van kleur. Hierdoor haal je het liefelijke van de lichte stijl een beetje weg en maak je het wat stoerder.

Verder kun je de Scandinavische woonstijl goed mixen en matchen met velvet meubels en bohemain items. Wil je echt deze stijl in je woning houden? Zorg er dan in ieder geval voor dat je natuurlijke producten gebruikt en rustige kleuren. Op deze manier kun jij de stijl uit Noorwegen, Denemarken en Zweden in jouw huis behouden, ook wanneer je het combineert met andere stijlen.

Een Scandinavisch interieur kopen bij Livin24

Een Scandinavisch interieur voor jouw woonkamer, keuken of andere ruimte kopen doe je bij Livin24. Hier vind je de mooiste producten voor deze woonstijl. Ga voor een prachtige bank, eetkamerstoelen of eetkamerbank en de mooiste woonaccessoires om jouw kamer gezellig en in de Scandinavische stijl te krijgen. Bestel je Scandinavische meubels en interieur bij Livin24 in de webshop of in de showroom!