Salontafel rond

Salontafel rond, net even wat anders!

Een salontafel rond is de perfecte toevoeging aan het interieur. Het is namelijk net even wat anders dan alle andere rechte lijnen die we vaak terug zien bij de kasten in het interieur. Met de ronde vormen creëer je een mooi contrast. Daarnaast zorg je er met een salontafel rond voor dat er een openlijk effect wordt gecreëerd. Perfect voor een klein appartement! Naast dat het dus even wat anders is in het interieur, zijn er ook vele voordelen!

Een ronde houten salontafel

Er zijn verschillende materialen die veel terug zien bij een ronde salontafel. Het meest bekende materiaal is wel hout. Een salontafel rond hout past goed bij veel verschillende interieurstijlen en is een toegankelijk materiaal. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijke look. Verschillende houtsoorten die we veel terugzien bij de een ronde salontafel:

 • Mangohout
 • Eiken
 • Acaciahout

Natuurlijk is hout niet het enige materiaal wat we terug zien bij deze salontafels. Naast hout zien we ook veel andere materialen terugkomen bij de koffietafel rond:

 • Metaal
 • Marmer
 • Glas

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een ronde salontafel?

Meet bij de aanschaf van jouw ronde koffietafel altijd goed de ruimte die beschikbaar is voor de tafel. Wij raden aan om een minimale beenruimte aan te houden van 40 cm tussen de bank en de ronde salontafel. Zo is er altijd genoeg ruimte om zowel lange als korte benen kwijt te kunnen.

De ideale hoogte van een ronde salontafel is gelijk aan de zithoogte van de bank of fauteuil en is maximaal 10 centimeter hoger. Een salontafel rond die lager is dan de zithoogte van de bank zorgt voor onnodig veel bukken om je kopje koffie weer terug te zetten.

Heb je een kleinere ruimte? Kies dan voor een salontafel set met ronde tafeltjes. Een salontafel set bestaat uit minimaal twee tafeltjes en hebben vaak hoogteverschil en verschillende afmetingen. Door de verschillende hoogtes is het makkelijk om de tafels over elkaar heen te schuiven om ruimte te besparen. Schuif dan de tafels wat verder uit elkaar voor een ruimtelijk effect.

Welke kleur moet mijn salontafel rond hebben?

Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk voor een salontafel rond. Heb jij een stoer interieur en wil je deze graag nog wat stoerder maken? Een salontafel rond zwart is de perfecte toevoeging hiervoor! De  donkere elementen van het industriële interieur komen helemaal terug in de salontafel. Het ronde van de tafel zorgt er dan weer voor dat de rechte lijnen weer wat doorbroken worden. Dit zorgt weer voor een speels effect! Naast zwart zien we ook andere kleuren veel terug komen bij een salontafel rond:

 • Wit
 • Goud
 • Grijs
 • Brons
 • Beton
 • Koper
 • Zilver

De verschillende kleuren komen goed tot hun recht in de verschillende interieurstijlen. Bekijk vooraf dus even welke kleur het beste in jouw interieur past.

Salontafel rond kopen?

Een ronde salontafel heeft vele voordelen en zijn dus eigenlijk een echte musthave in het interieur! Bij Livin24 vind je een ruim assortiment aan verschillende salontafels met een ronde vorm. Wanneer je een besteld, zorgen wij ervoor dat deze gratis bij jou thuis wordt bezorgd! Dat is wel zo prettig. Wil je graag eerst nog wat meer weten voordat je de beslissing maakt? Vraag gerust een van onze medewerkers voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze voor een salontafel rond!