Eettafel mangohout

Eettafel mangohout in de ruimte

Tijd voor een nieuwe eettafel? Mangohout als materiaalsoort kiezen is een zeer geliefde keuze! Het straalt warmte uit en is enorm duurzaam. Een ronde eettafel van mangohout zal in een kleine ruimte bijvoorbeeld zijn perfecte plek vinden. Daarnaast zijn ronde tafels ook nog heel erg gezellig, omdat je altijd het gevoel hebt dat je naast iemand zit te dineren. De rechte lijnen in een ruimte worden ook doorbroken. Ronde mangohouten eettafels komen dan ook helemaal terug. Andere veelvoorkomende vormen bij een mangohouten eettafel zijn als volgt:

  • Ovaal
  • Vierkant
  • Rechthoek

Wat zijn de voordelen van mangohout?

Mangohout is een zeer duurzaam product. Wanneer de vruchten van de mangoboom af zijn en de boom geen productie meer maakt, worden de bomen gekapt. Het hout wordt daarna niet weggegooid. Enorm duurzaam dus, een eettafel mangohout! Doordat het hout enorm sterk is, is dit hout enorm geliefd voor het gebruik van onder andere eettafels. 

Daarnaast zijn mangohouten bomen vaak erg lang, waardoor de tafels ook enorm lang gemaakt kunnen worden. Ze kunnen tot wel 40 meter lang worden! De afmetingen van de tafels kunnen dan ook variëren van 140 tot wel 300 centimeter. Dus ook als je op zoek bent naar een grote eettafel, is een eettafel mangohout een zeer geschikte keuze.

Wat zijn de eigenschappen van mangohouten eettafel?

Met een mangohouten eettafel haal je een zeer duurzaam product in huis met een unieke uitstraling. Kenmerkend voor mangohout is namelijk dat geen enkel product hetzelfde zal zijn. De kleuren zijn bijvoorbeeld per tafelblad verschillend. Het hout staat bekend om zijn kleurschakeringen, wat in combinatie met metaal zorgt voor een industriële uitstraling. Mangohout is dan ook enorm geliefd binnen de industriële stijl.

De tafels zijn vaak ook robuust afgewerkt. Het tafelblad is niet altijd glad afgewerkt, waardoor een recht tafelblad niet de standaard is. Dit draagt dan ook enorm bij aan de unieke uitstraling die past bij eettafels mangohout. 

Hoe onderhoud ik mijn mangohouten eettafel?

Eettafels van mangohout zijn enorm gemakkelijk in onderhoud. Vooraf bij de aanschaf van een mangohouten eettafel zijn de tafels behandeld met een blanke lak. Dit zorgt er voor dat de eettafel al beschermd is tegen vocht van buitenaf. Dit maakt dat de tafel bij aanschaf nog niet behandeld hoeft te worden, dit is al voor je gedaan! 

Je wil natuurlijk dat de tafel door de jaren heen net zo mooi blijft als dat deze was bij de aanschaf. Om deze reden raden wij aan om de tafel jaarlijks te behandelen met een hout care kit. Dit zorgt ervoor dat de tafel weer een mooie glans krijgt en dat deze weer beschermd wordt tegen vocht van buitenaf. Door dit jaarlijks te herhalen, zorg jij er voor dat je eettafel mangohout mooi blijft en nog jaren mee gaat! 

Eettafel mangohout bestellen?

Een eettafel mangohout bestel je snel en eenvoudig online. Met een aantal klikken ben jij klaar en hoef je alleen nog maar te wachten tot jouw bestelling naar je toe komt. Wil je liever eerst even het product bekijken? Kom langs in onze showrooms en bekijk het ruime aanbod aan eettafels van mangohout!

Meer mangohouten meubels?

Ben jij helemaal klaar om mangohout in jouw interieur te introduceren? Combineer dan jouw eettafel mangohout met meer mangohouten meubels!