Onderstellen tafels

Onderstellen tafels voor de perfecte eettafel!

Tafelonderstellen zijn een uitkomst voor wanneer je je eigen tafel samen wilt stellen! Door de verschillende varianten is er altijd een passend onderstel tafels te vinden die past bij de sfeer en de stijl van het interieur. Binnen een industrieel interieur zijn er industriële onderstellen tafels te vinden, zoals bijvoorbeeld een stoere x-tafelpoot!

Daarnaast hoef je natuurlijk niet altijd voor een eettafel te gaan. Onderstellen tafels zijn namelijk ook heel geschikt voor een tuintafel! De onderstellen zijn geschikt voor invloeden van buitenaf en gaan hierdoor dus lang mee.

Een stalen onderstel tafel

Een veelvoorkomend materiaal voor de onderstellen tafels is staal. Staal is namelijk een stevig materiaal wat erg geschikt is voor het dragen van zware materialen, zoals een houten tafelblad. Een stalen onderstel voor de tafel is dan ook de meest gangbare keuze! Naast dat het functioneel is, staat het ook mooi bij veel interieurstijlen. Wil je graag een ander materiaal voor het onderstel van de tafel? Denk dan eens de volgende materialen:

 • Gietijzer
 • Hout
 • RVS
 • Metaal

Kies voor een materiaal dat past bij de sfeer en de stijl van het interieur. Een gietijzeren onderstel tafel is zwaar en massief. Een houten onderstel is goed te combineren binnen de Scandinavische en landelijke interieurstijl.

Voor welke tafels is een onderstel geschikt?

Voor ieder tafelblad is er natuurlijk een geschikt onderstel te vinden:

 • Onderstel ronde tafel
 • Onderstel bartafel
 • Onderstel eettafel

Voor een langwerpige eettafel zijn er andere modellen te vinden dan voor bijvoorbeeld een ronde eettafel. Bij een bartafel heb je natuurlijk een hoger onderstel nodig om zo aan de hoogte van de bartafel te voldoen. Hierdoor is het mogelijk om de perfecte hoogte van de bartafel samen stellen.

Welke varianten tafelonderstellen zijn er?

De stijl van verschillende tafelonderstellen dragen bij aan de stijl van het interieur. Daarnaast zijn er verschillende varianten geschikt voor de verschillende afmetingen van de tafelbladen. Er zijn een aantal verschillende varianten van tafel onderstellen die veelvoorkomend zijn:

 • X-poot
 • U-poot
 • Spinnenpoot
 • Matrix onderstel

Wanneer je van plan bent een lange eettafel te maken, is het bijvoorbeeld een goed idee om een spinnenpoot of matrix onderstel te gebruiken. Op deze manier wordt er ondersteuning geboden vanuit het midden van het onderstel dat wordt verspreidt naar de buitenkant. Dit zorgt voor een geleidelijke ondersteuning van het houten tafelblad. Daarnaast zien we deze tafelonderstellen veel terug bij ronde en ovale eettafels.

Een x- en u-poot zijn weer zeer geschikt voor kleinere tafelafmetingen tot 240 centimeter. Dit biedt voldoende ondersteuning en kan het gewicht van het tafelblad goed houden.

Onderstellen tafels kopen?

Met onderstellen is het dus een makkelijke klus om je eigen tafel samen te stellen. Kies een model dat aansluit bij jouw wensen en die past binnen het interieur. Wil je graag advies, of wil je meer weten? Vraag dan een van onze medewerkers voor meer informatie. Wij geven je graag advies om de juiste keuze te maken uit de verschillende onderstellen tafels.