Industriële hanglamp

Industriële hanglamp in de ruimte

De industriële hanglamp kenmerkt zich door een stoer en robuust uiterlijk. Op zoek naar een nieuwe hanglamp? Industrieel is een goede keuze. Het brengt sfeer, maar kent tegelijkertijd ook een robuust randje. Daarnaast kun je industriële hanglampen ook enorm goed combineren in iedere interieurstijl. Een modern interieur kan namelijk ook prima een stoer tintje gebruiken! 

Een stoer interieur met een industriële hanglamp

De industriële hanglamp is al jaren een populair product. De stijl is geïnspireerd op de oude fabriekshallen die we kennen van vroeger. Hier was vaak veel verlichting nodig, doordat deze ruimtes snel donker werden. De lampen kregen hierbij vaak een stoer tintje, doordat deze veelal een lampenkap van metaal hadden. Daarbij zijn er vaak strakke vormen te herkennen. De industriële stijl is door de jaren heen ook steeds meer binnen gekomen in het interieur. Het aanbod aan industriële hanglampen is door de jaren heen dan ook enorm gegroeid. 

Hanglamp industrieel: vintage en robuust

Een robuuste look is enorm kenmerkend voor een industriële hanglamp. De grove afwerkingen, het koele metaal en het gebruik van vaak donkere maar strakke kleuren ademen industrieel. Dit zijn dan ook veelal de materialen die gebruikt worden voor een hanglamp, omdat dit de bekende vintage look kan creëren die zo enorm geliefd is. 

Een zwart hanglamp is vaak al direct heel industrieel. Vaak wordt deze kleur gecombineerd met metaal, waardoor je een industriële lamp is deze stijl vaak terugziet. Andere veelvoorkomende kleuren en materialen zijn:

  • Houtkleur
  • Betonlook
  • Grijs
  • Koper
  • Bruin

Eigenlijk past er enorm veel binnen deze stijl, dit maakt dan ook dat het zo enorm makkelijk te combineren is. Hang jouw lamp boven de industriële eettafel gecombineerd met industriële eetkamerstoelen om de ruimte helemaal compleet te maken. 

Een industriële hanglamp in de slaapkamer

Ook de slaapkamer kan enorm leuk zijn om stoer in te richten. De slaapkamer wordt vaak romantisch ingericht, maar het is juist ook leuk om de industriële stijl daarnaartoe te trekken! De industriële hanglamp kun je mooi in het midden van de ruimte hangen, waardoor deze goed opvalt. Zo zorg je toch voor sfeervolle verlichting in de slaapkamer, maar kent het toch een stoer tintje. Combineer het met een stel industriële nachtkastjes naast het bed, de ideale bedpartners. Sfeervol en stoer, de perfecte combinatie voor de slaapkamer!

Industriële hanglampen in overvloed

Is jouw interieur al industrieel en mist het nog een hanglamp? Ons ruime aanbod biedt voor ieder wat wils. Daarbij is het ook nog eens enorm gemakkelijk om de industriële hanglamp online te bestellen. Nog niet helemaal zeker? Wij staan altijd klaar om je te helpen bij jouw keuze. Het is natuurlijk niet niks, het interieur helemaal inrichten. Wat wordt jouw nieuwe industriële hanglamp?

Wil je nog meer industriële meubels in je interieur? Bekijk ons gehele aanbod!