Stof City

Stoffenpagina gemêleerde polyester stof City

Stof City is een mooie zachte stof met een gemêleerde uitstraling. De stof is zeer slijtvast en van hoge kwaliteit en daarom perfect als stof voor zitmeubelen. De City stof is gemaakt van polyester en hierdoor ontzettend sterk. Door de gemêleerde uitstraling en natuurlijke look van de stof past deze perfect in verschillende interieurstijlen.

Mila groen

Stof City is een gemêleerde stof gemaakt van polyester. Een andere benaming voor gemêleerd is gemengd. De stof City heeft dus een gemengde structuur, dit is goed terug te zien door de kleine kleurveranderingen. De gemengde structuur komt doordat de stof wordt geweven met draden in verschillende kleuren en diktes.

Stof City is een enorm slijtvaste stof, dit komt door de Martindale score van 80.000. De Martindale score staat voor het aantal zituren er gemaakt kunnen worden voordat de stof begint te slijten. Bij de City stof is dit pas na 80.000 zituren.

Unieke stofeigenschappen stof City

Stof City heeft naast de hoge kwaliteit van de stof nog andere unieke eigenschappen. Zo is de stof ‘eco friendly’. Dit betekent dat de stof vrij is van schadelijke stoffen en op een duurzame wijze is geproduceerd.

Good for planet800x800
Canvas wit

Voor- en nadelen City stof

Zoom mila

Voordelen

  • Enorm slijtvast door de Martindale score van 80.000.
  • De stof is goed bestand tegen pillen.
  • Verkleurt minder snel bij aanraking met zonlicht.
Zoom mila1

Nadelen

  • Stof kan statisch aanvoelen.
Textile care kit 500 ml
City

Stof onderhoud

De City stof is ontzettend slijtvast en door het grondmateriaal polyester makkelijk in onderhoud. Doordat de stof gemêleerd is, is er een kans op zitspiegel. Zitspiegel is een zichtbaar vlak voornamelijk op de plekken waar veel op gezeten wordt. Door eens in de zoveel tijd de haartjes op te ruwen, kan dit voorkomen worden. Wrijf voorzichtig met een lichtvochtige doek, tegen de richting van de haartjes in.

Doordat de stof vooraf niet geïmpregneerd is, raden wij het aan om één keer in het half jaar de stof de behandelen met een Textiel care kit. Deze bestaan uit een cleaner en een protector. De protector biedt bescherming tegen water, vet, olie en andere vlekmakers. De cleaner verwijderd vlekken mochten er toch hardnekkige vlekken in de stof zijn gekomen.

Samenstelling stof

De gemêleerde City stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester als meubelstof is ontzettend sterk en slijtvast.

Mila City

Heeft de polyesterstof City je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof City.