Velvet stof Mosh

Velvet stof Mosh
 

Velvet stof Mosh

Velvet stof Mosh is zeer stevig en kwalitatief. De stof voelt heerlijk zacht aan. Velvet staat hier dan natuurlijk ook om bekend. Naast dat de stof erg zacht is, is de stof licht glanzend. Dit zorgt voor een luxueuze uitstraling. Mosh is makkelijk te combineren binnen verschillende interieurstijlen!

UGC Fauteuil Ohio roze

Velvet stof Mosh wordt gemaakt van polyester. De stof wordt door middel van opstaande lusjes geweven die vervolgens worden doorgesneden. Hierdoor ontstaan er haartjes. Wanneer deze haartjes omhoog staan, wordt er een licht glanzend effect gecreëerd. Daarnaast zorgt het voor een zacht gevoel.

De stof is gemaakt van polyester. Doordat er gebruik is gemaakt van polyester, is de stof enorm slijtvast en sterk. Dit zorgt er dan ook voor dat de stof een zeer hoge Martindale score heeft, namelijk 100.000. De Martindale staat voor het aantal zituren voordat de stof begint te slijten. Hoe hoger de score, hoe slijtvaster de stof is!

Unieke eigenschappen Mosh

Om de kwaliteit van de stof te verhogen, is de velvet stof Mosh voorzien van een aantal unieke stofeigenschappen.

De velvet stof Mosh is waterafstotend. Dit betekent dat vocht niet in de stof trekt en het juist op de stof blijft liggen. Hierdoor zijn vloeistoffen makkelijk te verwijderen. Daarnaast is de stof pet friendly. Een stof die pet friendly is, beschadigd niet door de scherpe nagels van huisdieren. Ook zijn de haren die niet in de vezels trekken makkelijk te verwijderen.

Naast deze eigenschappen draagt Mosh ook good for planet en good for babies bij zich. Wanneer een stof good for planet en good for babies is, is de stof vrij van schadelijke stoffen en op een duurzame wijze geproduceerd. Ook zijn de stoffen getest op kleurechtheid wanneer er bijvoorbeeld speeksel op terecht komt. Ten slotte is de stof non flammable. De stof is niet vatbaar voor een smeulende sigaret die langer dan 15 seconden tegen de stof wordt aangehouden. Ook is de stof hierdoor bestand tegen kleine vuurvonkjes.

Pet friendly800x800
Water resistant800x800
Non Flammable800x800
Good for planet800x800
Good for babies 800 x800

Voor- en nadelen Mosh stof

Naamloos 1

Voordelen

  • Een Martindale score van 100.000 geeft aan dat de stof zeer slijtvast is.
  • De stof heeft weinig kans op pillen.
  • Velvet stof Mosh verkleurt bijna niet in aanraking met zonlicht.
  • De stof is waterafstotend waardoor vocht niet in de stof trekt.
Velvet fauteuil ohio zwart 4

Nadelen

  • De velvet stof kan mogelijk statisch aanvoelen.
  • Er kan een zitspiegel ontstaan.
Textile care kit 500 ml
Mosh

Stof onderhoud

Doordat het grondmateriaal van velvet stof Mosh polyester is, is de stof haast onderhoudsvrij. Doordat de stof is geweven door middel van opstaande lusjes, kan er een zitspiegel ontstaan. Het is hierom belangrijk om de haartjes van de stof op te ruwen. Het opruwen van de haartjes zorgt ervoor dat de platgedrukte haartjes weer omhoog gaan staan. Wanneer dit niet regelmatig gebeurt, kan de zitspiegel blijvend zijn. Dit is natuurlijk zonde!

Gebruik voor het opruwen een lichtvochtige doek en wrijf voorzichtig de haartjes omhoog. Je kunt dit ook doen door middel van het gebruik van een stofzuiger. Het is dan wel belangrijk om de zuigstand op de laagste stand te zetten.

Velvet stof Mosh is vooraf al geïmpregneerd zodat de stof waterafstotend is. Wel slijt dit naarmate er meer op de stof wordt gezeten. Om de stof Mosh weer opnieuw te impregneren, adviseren wij om gebruik te maken van een textiel care kit. Deze kit bevat een cleaner en een protector. Met de cleaner maak je de stof weer helemaal schoon en fris. De protector brengt een nieuwe beschermlaag aan die de stof beschermt tegen water, vet, olie en andere vlekmakers. Gebruik de textiel care kit een keer per halfjaar.

Samenstelling stof

Velvet stof Mosh is gemaakt van vezels die bestaan uit 100% polyester. Polyester als meubelstof verkleurt minder snel bij aanraking met zonlicht. Daarnaast zijn polyestervezels enorm sterk en slijtvast, wat resulteert in een hoge Martindale score.