8 Tips voor het inrichten van jouw balkon

Dinsdag 25-07-2017
8 Tips voor het inrichten van jouw balkon

Genieten van de lange zomerdagen op je eigen ingerichte balkon, wie wil dat nou niet? Je geniet het meeste van je balkon als je deze ook leuk en gezellig hebt ingericht. Wij geven je 8 tips en een flinke dosis inspiratie hoe je het balkon "zomer-proof" maakt en het zo gezellig mogelijk inricht!

#1 ZITPLEK

First things first: het belangrijkste op je balkon is natuurlijk een fijne en comfortabele zitplek. Heb je niet echt een heel groot balkon? Kies van voor een bistro set, dit is een opklapbaar tuinsetje dat je makkelijk kunt opbergen of weg kunt halen. Dit bespaart je een hoop ruimte als je eens met een grotere groep mensen op je balkon wil staan. Heb je liever een bankje op je balkon? Je kunt makkelijk (èn goedkoop!) met een paar pallets een mooi en comfortabel bankje creëren op je balkon. Dit neemt weinig ruimte in beslag en ziet er ook nog eens mega stijlvol uit!  

Zie hieronder een handige DIY met hoe je makkelijk een bohemian zomer balkon creëert met wat pallets en kussens:

   

#2 TAFELS

Niets zo fijn als heerlijk buiten eten op een zwoele zomeravond! Maar daarvoor moet je natuurlijk wel de ruimte hebben op je balkon. Heb je niet zo'n heel groot balkon en bespaar je liever op de ruimte? Kies dan voor een balkonbar: stoer én praktisch! Ook al is je balkonnetje nog zo klein, hóe fijn is het om een buitenplekje te hebben? Maak van je balkon of dakterras een mooie, maar ook efficiënte omgeving met behulp van een briljante balkonbar. Geen gedoe meer met bijzettafels die eigenlijk net niet op je balkon passen, want een balkonbar hang je op aan de balustrade van je balkon. Voortaan kan jij dus makkelijk je drankje of bordje kwijt! Wil je toch liever zitten aan een echte tafel op je kleine balkon? Ga dan voor een romantisch frans balkonsetje, dit is een kleine (soms opklapbare) set van twee stoeltjes met een kleinere tafel. Net genoeg plek om knus buiten te dineren of te borrelen! Mocht je wel genoeg ruimte hebben op je balkon, dan kun je natuurlijk alle kanten op! Een heerlijke lounge set met ruime tafel om buiten met vrienden te barbecuen op je balkon, wie wil dat nou niet?  

#3 BALKONVERLICHTING

Ook een balkon kan tijdens warme zomeravonden best wat sfeerverlichting gebruiken! Nu kun je natuurlijk overal kaarsjes neerzetten, maar dat kan soms best onpraktisch zijn. Tegenwoordig zijn er talloze mooie buitenverlichting opties, zoals een mooie snoer met leuke lampjes eraan. Ze zijn er in talloze kleuren en designs, zoals met leuke flamingo's of gekleurde lampen, en zijn vaak waterdicht. De perfecte oplossing om gemakkelijk wat sfeer te creëren op je balkon!  

#4 GROEN OP JE BALKON

Een balkon of terras transformeren naar zomersferen begint bij het kiezen van de juiste planten. Er zijn genoeg zomerse bloeiers die mooi in een pot staan en een meerwaarde zijn voor je balkon of terras! Verticaal tuinieren is een trend waar je vast wel van gehoord hebt. Het heeft verschillende voordelen om op je balkon of terras deze creatieve vorm van tuinieren toe te passen. Een van de meest voorkomende redenen om verticaal te tuinieren is ruimtegebrek. Daarnaast is een bijkomend voordeel bij deze vorm van tuinieren dat het zowel geluiddempend als solerend werkt. Een andere reden om verticaal te tuinieren is om die lelijke muur of schutting op jouw balkon of terras te verbloemen!  

#5 ACCESSOIRES

Je maakt je balkon natuurlijk helemaal af met een op en top styling naar je eigen wensen. Speel eens met glazen flessen, dit geeft niet alleen een speels effect, maar door het gebruik van glas houd je het buiten op je balkon ook nog ruimtelijk! Je bistro set of balkon bankje kun je, hoe klein dan ook, aankleden met een mooi plaid en wat kussens. Lantaarns ter decoratie zijn ook altijd leuk en zijn mooi te combineren in diverse maten en kleuren. Met het gebruik van theelichten en kaarsen geef je je balkon echt een romantisch tintje. Heerlijk om wat kaarsen aan te steken op een zwoele zomeravond! Theelichten zijn het handigst in verband met de wind. Ook kun je lampions of theelichten aan het plafond hangen voor een sfeervol effect. Alles wat een beetje tegen slecht weer kan, kun je top gebruiken op je balkon!  

#6 PRIVACY CREËREN

Heerlijk natuurlijk zo'n eigen balkon, maar je wil hier 'savonds natuurlijk ook in alle privacy van kunnen genieten. Misschien heb je wel bovenburen die rechtstreeks in de tuin kunnen kijken en wil je graag een overkapping om het zicht weg te nemen. Want zeg nou eerlijk er is toch niets zo fijn om ongestoord in de tuin of op het balkon te kunnen liggenAls je graag wat meer privacy op je balkon wenst, werkt een schuifgordijn erg goed. Je kunt deze op elke gewenste hoogte vastzetten en zo genieten van wat privacy op je balkon!

  

#7 DE VLOER

Wat ook een heel verschil maakt op het balkon, is de vloer die je kiest. Veel mensen besluiten daarom om hun balkon op te fleuren met een houten vloer, gemaakt van vlonderplanken of een handig kliksysteem. Sfeervol, duurzaam en eenvoudig te leggen! Bestrating op een balkon? Je zou er niet zo snel aan denken, maar dat is heel goed mogelijk. Er bestaan speciale extra dunne tegels die perfect zijn voor op het balkon. Dat geeft gelijk een luxe uitstraling!

  

#DO IT YOURSELF

Ben jij handig en vind je het veel leuker om zelf de handen uit de mouwen te slaan? Wij showen je hieronder wat leuke DIY projecten zodat jij je eigen unieke dingen kunt creëren voor op je balkonnetje!

 

Zó handig en makkelijk om zelf te maken: je eigen balkonbar! 

Nog net even dat stapje verder? Zie hier een super originele DIY om je eigen balkon-vijvertje te maken!  

Heb je wat gehad aan onze tips en inspiratie foto's en video's? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden