9 x babykamer inspiratie en tips

Maandag 14-03-2022
9 x babykamer inspiratie en tips

Wanneer er een kleine opkomst is, is één van de leuke dingen de baby kamer inrichten. De voorpret en gezelligheid dat dit met zich meebrengt, is voor veel (bijna) kersverse ouders een leuke klus. Weet jij al precies hoe het kamertje eruit moet komen te zien of zoek je nog inspiratie? In deze blog geven wij negen tips en babykamer inspiratie. Doe babykamer ideeën op en tover het kamertje om tot een knus plekje voor je baby.

1# Trend alert; babykamer groen

Bij het opdoen van babykamer inspiratie is één van de eerste stappen de kleur van het kamertje bepalen. Een trend die ontzettend populair is en al langere tijd gaande is, is een babykamer groen. Een groene babykamer is tijdloos en neutraal, deze kan dus zowel voor een jongen als een meisje. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je het geslacht van de baby vooraf niet weet.

Daarnaast krijg je door de kleur groen een stoere babykamer die makkelijk te combineren is met andere kleuren. Wanneer je met één kleur wilt werken in het kamertje, kun je de kleur groen combineren met verschillende tinten groen. Zo creëer je rust in de kamer, wat tevens rustgevend werkt op je baby.

Stoel babykamer billy fauteuil

2# Creëer een comfortabel zithoekje voor mama en papa

Naast dat de babykamer een comfortabele en rustgevende plek is voor je baby, gaan jij en je partner hier ook heel wat uren doorbrengen. Daarom is het fijn om een comfortabel zithoekje te creëren, waar jij je baby op kan voeden. Neem daarom bijvoorbeeld een stoel babykamer, waar jij comfortabel op zit en die veilig is voor jou en je baby.

Je kunt de stoel aankleden met een aantal accessoires die praktisch zijn én mooi staan in de kamer voor de baby. Zoals een kussentje voor extra comfort en een heerlijk zacht plaid voor de koudere dagen.

3# Babykamer inspiratie, neutraal van kleur

Weet jij het geslacht van je baby (nog) niet en wil je toch babykamer inspiratie? Neutrale tinten zijn dan een populaire optie. Met neutrale kleurtinten kunnen je verschillende thema’s creëren voor je babykamertje die zowel geschikt zijn voor een jongetje als een meisje. Ook handig als je de kamer bijvoorbeeld wilt hergebruiken voor een eventueel tweede kindje.

Kleuren als okergeel, oranje, groen en aardetinten kunnen voor zowel een jongen als een meisje. Bepaal van te voren wat voor uitstraling het kamertje moet krijgen. Lichte kleuren geven een zachte touch aan de kamer en hebben een rustgevende werking op de baby. Bij felle kleuren kan dit juist andersom zijn en je baby onrustig maken. Daarentegen laat het de kamer wel leven.

Een babykamer in okergeel is de laatste tijd een populaire kleur en wel om de volgende reden: Een okergele babykamer laat de kamer leven, maar straalt tegelijkertijd rust en sfeer uit. Daarnaast is de kleur perfect voor een geslachtsneutraal thema.

Babykamer meisje

4# Inrichting voor een babykamer meisje

Verwacht jij binnenkort een klein prinsesje? Je kunt bij het inrichten van een babykamer meisje kiezen voor een traditionele roze kleur, maar er zijn ook heel veel andere kleuren die perfect passen bij een meisjes babykamer.

Wil je toch een roze tint, maar niet een te zoete kleur? Ga dan voor een mooie oudroze kleur, deze kleur geeft rust én een stoere touch aan je kamertje. Daarnaast kun je ook gaan voor een zachte pastelkleur in bijvoorbeeld paars, geel of groen.

Babykamer okergeel

5# Inrichting voor een babykamer jongen

Populaire kleuren voor een babykamer jongen zijn blauw, groen, grijstinten en aardetinten. De tint die je kiest is geheel afhankelijk van je smaak. Voor meer rust in je jongens baby kamer kun je kiezen voor zachte kleurtinten. Zo straalt de kamer rust uit maar krijg je toch een stoere babykamer door de kleuren. Daarnaast maken de juiste accessoires de kamer helemaal af.

6# Babykamer behang ideeën

Wil jij de muren niet verven, maar behangen? Lees onderstaand een aantal babykamer behang ideeën. Het aanbod van behang is enorm en je kunt hiermee de sfeer creëren die jij wilt. Ga voor een mooi printje, een leuk figuurtje of een effen kleur. Met behang kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Op zoek naar behang en babykamer inspiratie? Het jungle thema zul je gegarandeerd voorbij zien komen, deze is op het moment namelijk ontzettend populair. Mede door een leuk jungle behangetje in combinatie met de groene kleuren. Hiermee krijg je toch een rustige uitstraling in het kamertje.

7# Kleine babykamer? Maak optimaal gebruik van de ruimte

Heb jij een beperkte ruimte beschikbaar voor het kamertje? Door de ruimte optimaal te gebruiken, kun jij je kleine babykamer inrichten. Een aantal musthaves in het kamertje zijn: een commode, het ledikant en een comfortabele voedingsstoel. De rest is grotendeels luxe en extra’s die gemist kunnen worden. Een tip is dan ook om het kamertje niet té vol te zetten.

Daarnaast zorgen lichte kleuren op de muur voor een optisch ruimtelijk gevoel en laten een kleine kamer groter lijken. Een extra voordeel is dat lichte kleuren zorgen voor een harmonieuze sfeer.

Een andere tip om slim om te gaan met een kleine ruimte is door de hoogte te benutten. Maak bijvoorbeeld gebruik van een hoge smalle kast of wandplanken aan de muur.

Stoel babykamer1

8# Maak de kamer af met babykamer accessoires

Naast het basis meubilair, kun jij uitpakken met babykamer accessoires. Met de accessoires kun jij het kamertje helemaal afmaken en precies maken zoals jij het wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor neutrale basis meubelen en met accessoires uitpakken in felle kleurtjes. De kamer voor de baby kun je bijvoorbeeld aankleden met verschillende schilderijen, muurstickers of foto’s. Daarnaast kun je sfeer creëren met lampjes en een warm vloerkleed. Tot slot mogen een aantal grote knuffels natuurlijk niet ontbreken.

9# Veiligheid in de babykamer staat voorop

Tot slot de veiligheid in de babykamer, misschien is dit wel de belangrijkste factor van allemaal. Wanneer de kleine telg geboren is, staat veiligheid natuurlijk voorop. Het meubilair in de kamer moet vanzelfsprekend aan de veiligheidseisen voldoen. Maar daarnaast zijn er nog een aantal punten om rekening mee te houden:

  • Zorg ervoor dat je temperatuur goed is en de kamer goed geventileerd wordt. De gemiddelde temperatuur is tussen de 16 en 18 graden.
  • Zorg ervoor dat er geen gevaarlijk voorwerpen voor je baby liggen, zoals snoeren, lampjes of andere kleine voorwerpen.
  • De plek van het wiegje is belangrijk. Zorg ervoor dat deze niet voor de verwarming of in de volle zon staat, maar ook niet op de tocht staat.

Heb jij genoeg babykamer inspiratie opgedaan? Laat ons in de reacties weten of jij nog meer tips hebt en hoe jij jouw babykamer inricht.

Stoel babykamer billy teddy taupe 3
Stoel babykamer ruby okergeel chenille 3
Stoel babykamer amy beige velvet1
Stoel babykamer billy donkergroen velvet 3

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden