De perfecte industriële vloerlamp

Dinsdag 20-03-2018
De perfecte industriële vloerlamp

Een industrieel interieur is de trend van nu! Een industrieel interieur kenmerkt vooral het gebruik van stoere en robuuste materialen. Waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de combinatie van metaal en hout. Dit is vooral gebaseerd op de fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. De fabriekshallen met de ruwe muren, betonnen vloeren en hoge ramen waarin de leidingen en afvoerbuizen niet bedekt maar volop zichtbaar zijn.

Kleuren

De kleuren die veel gebruikt worden zijn neutrale kleuren zwart, wit en grijs. Deze kenmerken komen steeds meer terug in interieurstijlen. Met het gebruik van metalen kasten, zware, houten meubels, betonnen vloer en onafgewerkte muren wordt er een industriële stijl gecreëerd. Een industriële vloerlamp zorgt voor een extra licht om dat ene donkere hoekje op te vullen of wat meer licht te geven bij het lezen van een boek. Tevens geeft een industriële vloerlamp een extra stukje sfeer aan de woonkamer. Een vloerlamp is vaak fors van formaat en hier mag je dan ook zeker mee pronken! Wij geven je wat meer inzicht in de verschillende soorten industriële vloerlampen voor in diverse interieurstijlen! 

Materialen

Industriële vloerlampen zijn te verkrijgen in verschillende maten en kleuren, maar één ding hebben ze gemeen en dat is het gebruik van stoere materialen! Materialen zoals metaal of hout worden veel gebruikt bij industriële vloerlampen. Dit kan een combinatie zijn van beide materialen of de materialen worden enkel gebruikt.

Hout

Hout geeft een robuuste tint aan een industriële vloerlamp en wordt vaak gecombineerd met metalen materialen. Zo zie je vaak een combinatie van een houten onderstel en metalen lampenkap. De houten vloerlampen geven de huiskamer meer sfeer met een tintje industrieel.

Metaal

De metalen vloerlampen geven een stoer accent aan je interieur. Veel verkrijgbaar om als pronkstuk in je woonkamer te plaatsen. De metalen vloerlampen zijn in verschillende industriële kleuren te verkrijgen, in het grijs, zwart of antraciet. Ook zie je veel industriële vloerlampen afgewerkt met een beton look wat een leuke look geeft in je interieur!

Verschillende soorten vloerlampen

Er zijn verschillende soorten vloerlampen. Zo heeft de lampenkap ook vaak wat weg van een oude fabriekslamp. Er zijn een aantal types onderstellen die steeds weer terug komen bij een industrieel interieur. Dit is een enkelpoot, wat je in het industriële interieur vaak als knikarm tegenkomt, en een driepoot.

Enkelpoot                                            

De enkelpoot heeft vaak een extra groot plateau onderaan de lamp om stevigheid te creëren. Een enkelpoot in de industriële vloerlamp wordt vaak uitgevoerd in een knik arm vloerlamp. Het handige van een knik arm is het verstellen van de lamp in hoogte. De mogelijkheid om door middel van de knik arm de lamp te verstellen is het mogelijk het licht te richten waarop dit nodig is. Dit is natuurlijk handig bij het lezen van een boek of tijdschrift! Vloerlamp Miami is een knik arm vloerlamp, erg geschikt voor dat extra licht bij het lezen!

Driepoot

De driepoot vloerlamp is een lamp die stabiel staat en een stoer uiterlijk geeft aan je woonruimte. Ook zie je hiervan veel lampen terugkomen die lijken op de oude studiolampen uit een filmstudio. Hierbij wordt vaak gebruikt gemaakt van een dicht gewerkte lampenkap. Tevens zijn er ook vloerlampen in de fabriekslamp-stijl die een opengewerkt lampenkap hebben. Dit wordt hieronder toegelicht. Tevens is een driepoot frame in verschillende varianten en met verschillende lampenkappen te verkrijgen. In de shop zie je een aantal van deze industriële vloerlampen!

Industriële vloerlamp Venti Oud zilver Industriële vloerlamp Tyra hout metaal

Lampenkappen

Bij de industriële vloerlampen is er volop keuze in soorten vloerlampen. Het is nu echt de trend om een opengewerkte lampenkap te hebben. Dit is een lampenkap waarin de lamp erg zichtbaar is. Hiervoor wordt vaak een rustieke led-lamp gebruikt. Ook zijn er lampenkappen met een dicht gewerkte lampenkap. Hierbij is de lamp die binnenin bevestigd is niet zichtbaar. Hier zit vaak een glas voor waardoor het licht egaal wordt verspreid in de woonruimte.  

 

Combineer een industriële vloerlamp met moderne meubelstukken!

Het combineren van industriële accessoires kan prima bij een modern of vintage interieur. Zet een industriële vloerlamp naast moderne en strakke meubels. Hieronder zijn een aantal gave combinaties te zien! 

TIP!

Hier staan nog een aantal industriële vloerlampen voor je op een rijtje, die perfect passen in diverse interieur stijlen!

  • Vloerlamp Venti is een gave industriële vloerlamp die als pronk stuk in je interieur staat. De kap van deze lamp is geïnspireerd op een oude ventilator!
  • Vloerlamp Cosmos is een industriële vloerlamp met "zwevende" lichtbollen. De lamp heeft door het oud zilveren metaal een vintage uitstraling!
  • Vloerlamp Sunnie is een vloerlamp die erg verschilt van andere industriële vloerlampen. Met zijn bijzondere lampenkap is het een ware eye-catcher in je interieur!

  

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden