5x tips voor de perfecte stoel in de babykamer!

Woensdag 13-10-2021
5x tips voor de perfecte stoel in de babykamer!

Een goede stoel in de babykamer is een item dat niet mag ontbreken. Het is zowel praktisch als decoratief. Het biedt namelijk de mogelijkheid om in dezelfde ruimte te blijven tijdens het voeden. Maar hoe vind je de perfecte stoel voor het voeden van je baby? In deze blog lees je vijf tips om de perfecte stoel te vinden voor in de babykamer!

Waarom mag een stoel babykamer niet ontbreken?

Een stoel in de babykamer geeft vele mogelijkheden. De stoel is bijvoorbeeld perfect om even heerlijk in te gaan zitten wanneer je ’s nachts je kindje gaat voeden, of juist om de baby weer in slaap te wiegen. Hierdoor kun je in dezelfde ruimte blijven, wat natuurlijk een uitkomst is in de nacht. Je hoeft dan niet het hele huis door te lopen om een comfortabele plek te vinden voor het voeden, maar je kunt gewoon in dezelfde ruimte blijven. Dit is ook prettig voor wanneer je partner door wil slapen. Daarnaast kun je ook altijd een vaste plek in het huis vinden waar je een rustig moment kunt hebben met je baby. Wanneer er dus ruimte is voor een heerlijke stoel in de babykamer mag deze niet ontbreken!

Hoge armleuningen

Een stoel of fauteuil met hoge armleuningen is eigenlijk een echte must-have voor de stoel in de babykamer. Hier kun je namelijk je arm op laten rusten wanneer je je kind aan het voeden bent. Dit is voor zowel borstvoeding als flesvoeding erg prettig! Hierdoor kun je namelijk comfortabel je kindje voeden. Wanneer je de stoel voor in de babykamer uitkiest, is het dus goed om te checken hoe je zit wanneer je gaat voeden. Op deze manier kun je goed bepalen hoe hoog de armleuningen voor jou moeten zijn voor het voeden van de baby.

Tip: Een stoel met ondersteuning voor je hoofd is ook erg prettig. Zo kun je, naast dat je je kindje ondersteunt, ook jezelf ondersteunen. Je kunt je hoofd namelijk laten rusten op de hoofdsteun. 

Afmeting babyfauteuil

Zithoogte

Let bij de aanschaf van een stoel babykamer ook op de zithoogte van de stoel. Het is namelijk belangrijk dat je makkelijk op kan staan wanneer je met je baby op de stoel zit. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat je tijdens het voeden even heen en weer moet lopen om boertjes op te vangen. Het zal dus veel voorkomen dat je steeds moet gaan zitten en staan tijdens het voeden. Een goede zithoogte is hierbij dus belangrijk.

Een lage zithoogte maakt het moeilijk om omhoog te komen, al helemaal wanneer je ook nog een baby vast hebt. Een te hoge zithoogte maakt dat je onnodig veel naar voren moet schuiven om van de stoel af te komen. Naast dat dit meer moeite kost om omhoog te komen, kan het ook een onrustig effect hebben op de baby. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Ga daarom voor een fauteuil waarbij je voeten de grond aanraken en je hier recht in kunt zitten. Zo zit je comfortabel, maar kun je ook makkelijk weer van de stoel afkomen wanneer je even heen en weer moet lopen!

Stoel babykamer en hocker

Zachte stoffen

Een echte must-have is een zachte stof natuurlijk niet, maar het verhoogt wel het plezier in zitten op de fauteuil! Het voeden van je baby kan natuurlijk al snel oplopen tot een halfuur, waardoor je toch wat langer moet zitten. Het is dan dus geen overbodige luxe om lekker comfortabel te zitten. Ga bijvoorbeeld voor een teddy fauteuil met hoge armleuningen. Zo zit je comfortabel, heb je een goede houding voor het voeden en zit je ook nog eens heerlijk zacht.

Of ga voor een zachte stof, zoals velvet! Of bijvoorbeeld voor een heerlijke, velvet fauteuil. Velvet staat natuurlijk ook bekend om zijn zachte maar toch luxueuze uitstraling. Of wat dacht je van een heerlijke chenille stof? Het is net welke stof meer bij de inrichting van de babykamer past en hoe je deze zelf wilt inrichten. Door de vele mogelijkheden die er zijn voor een stoel babykamer zit er vast een heerlijk model tussen die past bij jouw wensen!

Water- en vuilafstotende stoffen

Veel van de stoffen die je tegenwoordig vindt zijn vooraf al geïmpregneerd tegen vocht en vlekken. Dit betekent dat vocht en vuil er dus eigenlijk niet intrekt. Dit is natuurlijk niet alleen superhandig voor eetkamerstoelen, maar ook voor de stoel in de babykamer! Ga daarbij ook nog voor een stof die kindvriendelijk is en je weet zeker dat de stoel mooi blijft bij verschillende omstandigheden. Zo zijn stoffen die goed zijn voor baby’s getest op de kleurechtheid wanneer er bijvoorbeeld speeksel op komt. Daarnaast zijn deze stoffen natuurlijk vrij van schadelijke stoffen. Een win-win situatie dus!

Voldoende ruimte voor het in slaap wiegen van de baby

Een stoel voor in de babykamer is natuurlijk ook perfect om je kind weer in slaap te wiegen. Dit kan lopend, maar dit kan natuurlijk ook helemaal averechts werken voor je baby. Het is dan belangrijk om een goede stoel in de kamer te hebben waarbij voldoende ruimte is om te wiegen en te schommelen. Je kunt hierbij natuurlijk gaan voor een schommelstoel om een natuurlijk wiegeffect te krijgen. Ook een stoel met een ruime zit is een goede stoel om je baby in slaap te wiegen. Hier is er namelijk voldoende ruimte om je armen heen en weer te bewegen om de baby heerlijk in slaap te wiegen.

Stoel in babykamer

Niet alleen voor de babytijd! 

Het is natuurlijk niet zo dat een stoel voor in de babykamer alleen maar geschikt is voor wanneer je kind een baby is. De stoel kan heel erg lang mee gaan! Wanneer je kind bijvoorbeeld ouder is, is het super leuk om gezellig samen een verhaaltje te lezen op de fauteuil. Er is voldoende ruimte op de stoel om heerlijk naast elkaar te kruipen en gezellig het verhaaltje te lezen. Op deze manier kun je de fauteuil nog veel langer gebruiken dan alleen de babytijd! En mocht je hem later zelf nog steeds leuk vinden, maar past het niet meer bij de kinderen? Dan zet je hem lekker in je eigen kamer neer ;).

Stoel babykamer

Zoals je leest is een goede stoel voor in de babykamer dus eigenlijk een echte must-have en mag dus zeker niet ontbreken. Wanneer de ruimte er is in de babykamer raden wij jullie zeker aan om de stoel te plaatsen! Het brengt vele voordelen met zich mee wat alleen maar voor meer gemak zorgt. Wij zijn erg benieuwd wat jij van een stoel voor in de babykamer vindt! Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden