Scandinavisch Wonen - 7 Tips voor een Scandinavisch interieur

Donderdag 21-11-2019
Scandinavisch Wonen  - 7 Tips voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is helemaal in! Kenmerkend bij een Scandinavisch interieur zijn de natuurlijke elementen, welke in combinatie met witte en pastel tinten zorgen voor rust. Het interieur oogt clean, wat komt door het gebruik van strakke lijnen. Daarnaast is het tegenwoordig een trend om verschillende interieur stijlen in één interieur te laten terugkomen. Zo zien we regelmatig een Bohemian of vintage touch terugkomen in een Scandinavisch interieur, dit zorgt voor sfeer! Wil jij je woonkamer inrichten in Scandinavische stijl? In deze blog geef ik inspiratie voor het nieuwe Scandinavisch wonen.

Pastel kleuren en neutrale tinten 

Een Scandinavisch interieur heeft eigenlijk altijd als basiskleur wit. Het voordeel hiervan is dat je eindeloos kunt combineren met kleuren. In Scandinavië duurt de winter periode lang en kunnen de dagen erg donker zijn. Daarom houden de Scandinaviërs van een licht interieur. Bij een licht interieur horen zachte en rustige kleuren. Pastel tinten zijn daardoor erg populair in een Scandinavisch interieur. De Scandinaviërs combineren wit met zachte en natuurlijke pastel tinten, zoals lichtgrijs of zachtroze. Op deze manier heb je toch een beetje kleur in je interieur, zonder dat het overheerst! 

De pastel kleuren kun je toevoegen aan je interieur door bijvoorbeeld een muur te verven. Je kunt er ook voor kiezen om deze kleuren terug te laten komen in je Scandinavische meubels zoals bijvoorbeeld een mooie Scandinavische barkruk of Scandinavische eetkamerstoel met houten poten. De zittingen van de stoelen in Scandinavische stijl zijn vaak gemaakt van Polypropyleen kunststof. De Scandinavische stoel zie je veelvuldig terug in deze kleuren. Deze eetkamerstoelen staan prachtig bij een Scandinavische eettafel!

De houten vloer voor een Scandinavisch interieur

Hout is onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Hoe meer hout, hoe beter! Hout kun je toevoegen aan je interieur door bijvoorbeeld voor een mooie houten vloer te gaan. Voor een Scandinavisch interieur is een visgraat vloer een echte topper! De naam visgraat zegt het al, het visgraat laminaat heeft het uiterlijk van een visgraat. Het mooie aan deze vloer is dat deze veel kleurverschillen heeft waardoor je tussen de rustige kleuren door toch nog een beetje speelsheid creëert.

Natuurlijk kun je ook gaan voor een lichte houten vloer van bijvoorbeeld beuken- of berken. Ook kan je de houten planken wit verven of gaan voor een beton vloer! Zelf vind ik de visgraat vloer heel gaaf, welke vloer heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de comments!

Lichte ruimte

Een groot deel van het jaar is het erg donker in de Scandinavische landen, hierdoor is natuurlijk licht een must in het Scandinavische interieur. Om je ruimte licht te houden is het belangrijk om je muren en ramen niet te donker te maken. Door bijvoorbeeld voor grote ramen te gaan krijg je al meer licht in je interieur en lijkt je woonkamer groter. Hang inplaats van gordijnen een mooie lichte, zonlicht-doorlatende vitrage of inbetween voor je ramen voor de ultieme Scandinavische look!

TIP: Heb je niet zoveel ramen? Plaats spiegels in het interieur die het licht vangen en reflecteren. Hierdoor kan je de ruimte alsnog verlichten met natuurlijk licht! Voor nog meer licht mag een mooie Scandinavische hanglamp natuurlijk niet ontbreken!

Breng natuur in een Scandinavisch interieur

Zoals ik al eerder heb genoemd heb staat de Scandinavische woonstijl bekend om de natuurlijke elementen. Hoe kun je nou meer natuur in huis krijgen dan door planten? Omdat een Scandinavisch interieur al vrij neutraal en rustig is, zijn groene planten juist een mooie toevoeging! Met groene kamerplanten creëer je veel sfeer in huis. Natuurlijk kun je Mixen- and matchen met verschillende soorten planten. Leuke vetplantjes of een mooie grote plant is altijd goed. Vooral als je veel ruimte in huis hebt zijn grote planten ontzettend gaaf! Ook cactussen zijn nog steeds hot and happening en passen ook goed binnen het nieuwe Scandinavisch wonen!

Plaats de kruk in een saaie hoek in de woonkamer of plaats er een mooie pot met bloemen op! Daarnaast kun je het aankleden met een schapenvachtje, wat niet alleen sfeer geeft, maar ook nog eens lekker warm aan je voeten is! Om wat meer sfeer aan te brengen en bij de Scandinavische stijl te blijven, is het ook erg leuk om een schapenvachtje over een stoel te leggen!

TIP: Heb je geen groene vingers? Denk dan eens aan kunstplanten! Deze zijn onderhoudsvrij en geven toch dat beetje groen in huis.

Grafische prints

Wil je graag wat meer sfeer in je Scandinavische woning? Ga dan voor kleurrijke en strakke accessoires. Ook deze accessoires kun je toevoegen in pastel kleuren. Een leuk idee voor een Scandinavisch interieur is bijvoorbeeld om meerdere posters aan de muur te hangen. Daarnaast maak je een Scandinavisch interieur af met grafische vormen! Grafische vormen kun je toevoegen door een Scandinavisch vloerkleed te plaatsen of schilderijen op te hangen.

Vintage items in een Scandinavisch interieur

Vintage meubels passen perfect binnen het nieuwe Scandinavische wonen en behoren tot de interieur trends van dit moment! Maar wat is vintage eigenlijk? Vintage is officieel minimaal 30 jaar oud, en wordt ook verstaan onder tweedehands meubels- en accessoires. Oude meubels en accessoires worden weer tot leven gebracht. Het leuke aan vintage is dat je er zelf mee kan doen wat je wil, zo kan je het een likje verf geven of de pootjes veranderen. Natuurlijk hoeven je meubels niet echt vintage te zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg nieuwe meubels met een vintage look! Deze design meubels zijn heel goed te combineren met Scandinavisch interieur. Een vintage touch voor een prachtig interieur, wij zijn fan! Jullie ook?

Bohemian stijl in het nieuwe Scandinavisch wonen

Vind je de Scandinavische woonstijl net iets te saai? Creëer sfeer in het interieur en voeg dan wat gave Bohemian items toe! De Bohemian stijl laat zich kenmerken door een mix van kleuren, verschillende patronen en wereldse prints. Het leuke bij de Bohemian stijl is dat je het zo bont kunt maken als je zelf wilt! Een Scandinavisch design en Bohemian vullen elkaar perfect aan en zien we ook terug bij de interieurtrends van dit moment! Op zoek naar meer items? Bekijk de op webshop van livin24.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden