Sierkussens stijlen in je interieur

Maandag 04-12-2023
Sierkussens stijlen in je interieur

Sierkussens zijn dé onmisbare accessoires in een interieur. Naast dat het de perfecte accessoires zijn om je interieur gezelliger te maken door bijvoorbeeld kleur toe te voegen, zorgen ze ook nog vaak voor extra comfort. Kussens zijn beschikbaar in verschillende soorten formaten passend bij verschillende interieurstijlen. Ben jij benieuwd hoe je sierkussens het beste in jouw interieur kan stijlen? In deze blog vertellen wij je hier alles over.

 

Sierkussens in verschillende stoffen

Sierkussens zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen met allemaal hun eigen unieke kenmerken. Zo kun je kiezen voor velvet sierkussens om een luxe uitstraling te geven aan je interieur. Velvet voelt daarnaast ook nog eens zacht aan wat dus extra comfortabel is. Onze velvet stoffen zijn volledig waterafstotend, waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat er vlekken ontstaan in je velvet kussen. Ook sierkussens met een chenille stof zijn perfect voor een luxe maar warm interieur.

Voor een stoere uitstraling kun je kiezen voor eco-leren sierkussens. Eco-leer is een duurzame stof gemaakt van resten leer gecombineerd met polyester. Ook deze stof is waterafstotend.

Wanneer jij juist meer een rustige uitstraling wil geven aan je huis, kun je kiezen voor neutrale sierkussens. Onze neutrale sierkussens zijn gemaakt van een 100% gerecyclede stof. Hiermee creëer jij dus niet alleen een comfortabel plekje bij jou in huis, maar help je ook nog eens indirect samen met ons een beetje mee aan een duurzamere wereld. Deze stijl past perfect in een Scandinavisch of Japandi interieur.

 

Kansas Right Corner Rinaldi Beige Detail 1

 

Hoe combineer je kussens in verschillende interieurstijlen?

Verschillende soorten en kleuren kussens zijn te combineren in verschillende interieurstijlen, maar welke kussens passen het beste in jouw interieur? Er zijn een aantal basiskleuren die eigenlijk in vrijwel elk interieur passen. Zo kun je vrijwel altijd kiezen voor pasteltinten, grijs, zwart, (gebroken) wit en taupe of beige. Wanneer je wil kiezen voor meer opvallende kleuren is het belangrijk dat je rekening houdt met de hoofdkleuren van je huidige inrichting. Naast verschillende kleuren heb je ook kussens in verschillende stoffen en printen.

 

Bronx71 industriele hoekbank kansas eco leer olijf
Industriële stijl

 

Wil jij gaan voor een industriële interieurstijl? Wanneer het gaat over kussens komt de industriële vormgeving voornamelijk terug in patronen, kleurstellingen en stoffen. Zo zijn de stoffen leer en suède de meest voorkomende stoffen in de industriële stijl. Je kunt kiezen voor kussens in deze stoffen met een print om de ruimte op te fleuren. Om warmte en rust terug te brengen in je interieur zijn er ook effen sierkussens. Hierbij komen voornamelijk natuurlijke tinten terug in de industriële stijl.

Bekijk hier onze industriële kussens.

 

Discovery Banners 1200x628px 0017 DSC00008 3
Hotel chique

 

Wil jij gaan voor een hotel chique interieur? Hotel chique staat bekend als interieur dat veel luxe uitstraalt. In dit interieur ziet alles er luxueus en modern uit. Er wordt voornamelijk gebruikgemaakt van natuurlijke tinten die worden aangevuld met goudtinten en marmer. De stof die in dit interieur voornamelijk gebruikt wordt is velvet, ook wel velours of fluweel. Dit is een stof die veel luxe uitstraalt.

Bekijk hier onze velvet kussens.

 

Kansas Right Corner Rinaldi Taupe Detail 29
Scandinavische stijl

 

Wil jij de Scandinavische stijl bij jou in huis brengen? De Scandinavische stijl staat bekend als minimalistisch en functioneel. Binnen deze stijl wordt er voornamelijk gebruikgemaakt van neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Daarnaast worden er weinig accessoires toegevoegd aan het interieur. Dit geeft jou de perfecte mogelijkheid om met neutrale kussens toch dat stukje warmte en gezelligheid terug te brengen.

Bekijk hier onze Scandinavische kussens.

 

 

Hoeveel kussens kun je kwijt op een bank?

Hoeveel kussens jij kwijt kunt, ligt aan de grootte van je bank of stoel en het formaat van de kussens. Hoe groter en dieper je bank, hoe meer kussen jij hierop kwijt kunt en hoe groter de kussens kunnen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld van een volle bank met grote kussens houdt, zou je ervoor kunnen kiezen om voor elke zitplaats één kussen te rekenen. Heb je liever kleinere kussens, dan is het mogelijk om meer kussens op je bank te plaatsen.

Kussens heb je in verschillende formaten. De populairste formaten zijn 60 x 60 cm, 50 x 50 cm of 45 x 45 cm, al deze formaten zijn vierkant. Voor welk formaat jij kiest hangt maar net af van hoeveel ruimte jij wil kwijt zijn aan het plaatsen van sierkussens. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor kussens met een rechthoekige vorm. Deze kussens zijn perfect te plaatsen op een loungebank of op het hoofdeinde van je bed. Ook deze kussens zijn beschikbaar in verschillende formaten, afhankelijk van hoeveel ruimte jij kwijt wil zijn aan het plaatsen van sierkussens. Zo kun je kiezen voor rechthoekige kussens met een afmeting van 70 x 50 cm, 70 x 40 cm of 50 x 30 cm.

 

Kussens 6

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden