Terracotta in je interieur; dé kleurtrend van dit moment!

Maandag 18-03-2024
Terracotta in je interieur; dé kleurtrend van dit moment!

In de wereld van interieurdesign zijn er maar weinig kleuren die de warmte, de charme en de tijdloze elegantie belichten zoals terracotta dat doet. Deze aardse tint, geïnspireerd op de kleur van gebakken klei, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, maar blijft tot op de dag van vandaag een favoriet onder ontwerpers en huiseigenaren over de hele wereld. Maar hoe verwerk je deze terracotta kleur in je interieur?

 

Wat is terracotta?

Terracotta, letterlijk ‘gebakken aarde’ in het Italiaans, verwijst naar de kleur van ongeglazuurde klei die wordt gebruikt voor het maken van keramiek, beeldhouwwerken en architecturale elementen. De warme, roodachtige tint ontstaat door het hoge ijzergehalte in de klei, dat bij verhitting oxideert. Deze kleur is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen, van de terracotta legers van het oude China tot de mediterrane architectuur van Griekenland en Rome.

Hoe voeg je terracotta toe aan je interieur?

  1. Terracotta meubels: Kies voor meubelstukken zoals fauteuils, banken of bijzettafels in terracotta tinten om een vleugje kleur toe te voegen aan je interieur. Combineer ze met neutrale tinten zoals beige, wit of grijs voor een gebalanceerd geheel.
  2. Terracotta muurkleur: Overweeg om een muur in je huis te schilderen met een terracotta tint. Dit kan dienen als een prachtige achtergrond voor kunstwerken, meubels en decoratieve accenten.
  3. Terracotta tegels: Terracotta tegels zijn een populaire keuze voor vloeren, vooral in keukens en badkamers. Ze voegen een warme, mediterrane uitstraling toe aan elke ruimte.
  4. Terracotta textiel: Integreer terracotta in je interieur door middel van textiel, zoals kussens, gordijnen of tapijten. Deze zachte accenten kunnen een subtiel vleugje kleur toevoegen aan elke kamer.
  5. Terracotta accessoires: Voeg terracotta toe aan je interieur met behulp van accessoires zoals vazen, potten, kaarsenhouders en kunstwerken. Deze kleine details kunnen een groot verschil maken in de algehele uitstraling van een ruimte.
Bronx71 3 zitsbank kansas stof gemeleerd terracott
Bronx71 hocker mia ovaal chenille terracotta 2
Bronx71 hoekbank kansas stof gemeleerd terracotta

De kleur terracotta is prachtig maar hoe combineer je deze? Je kan deze kleur perfect combineren met beige, blauw/groen of een zalmroze kleur. Door voor een lichte kleur te gaan, zorg je ervoor dat de terracotta kleur nog meer geaccentueerd wordt. Hou je meer van veel kleur in je interieur? Dan is een blauw/groene kleur echt perfect! De aandacht wordt niet meer enkel op de meubels gevestigd en de kleur op de muur verzacht de harde kant van terracotta.

Terracotta moodboard 4

Welke stoffen zijn geschikt voor deze trend?

Er zijn natuurlijk verschillende stoffen beschikbaar in de terracotta kleur. Elke stof geeft een ander gevoel aan de woonkamer waardoor de inrichting er anders uit kan zien. Daarom hebben wij op een rijtje gezet welk gevoel elke stof met zich meebrengt:

Leer: Terracotta leer geeft een robuuste uitstraling waardoor het perfect past in een industrieel interieur. Het oogt stoer en geeft karakter aan de meubels.

Velvet: Door voor een velvet meubelstuk te gaan, krijgt de ruimte een luxueuze uitstraling. De combinatie van velvet en terracotta geeft een warme uitstraling door het zachte van de stof en de warme ondertonen van de kleur.

Polyester: Een sterke stof die toch comfort uitstraalt. Door de waterbestendige eigenschappen van deze stof, is het makkelijk schoon te houden. De combinatie van de stof en de terracotta kleur zorgt voor een warm gevoel in de ruimte. Daarnaast zijn meubels met een polyester erg geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

Livin24 heeft een ruim assortiment aan meubels die aansluiten bij deze trend. Kijk rond op onze webshop of kom langs in ons Experience Store in Amersfoort. Vind jouw favoriete product en laat jouw interieur stralen in de kleur terracotta!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden