Terug naar het jaren 70 interieur: kleurrijk en sfeervol!

Maandag 06-05-2024
Terug naar het jaren 70 interieur: kleurrijk en sfeervol!

Retro meubels, open ruimtes en groovy accessoires zijn typische kenmerken van een jaren 70 interieur. De meubels van die tijd hadden vaak afgeronde vormen en speelse details. Ook groovy accessoires zoals macramé plantenhangers, lavalampen en shag tapijten werden toegevoegd aan het interieur om meer sfeer te creëren. Om de sociale contacten te verbeteren waren open keukens en woonruimtes ook gebruikelijk. Het jaren 70 interieur is terug van weggeweest en wordt opnieuw een trend. Wil jij weten hoe je de sfeer van de jaren zeventig in jouw interieur kunt terugbrengen? Lees dan snel verder!

 

Retro and bright space of living room with mock up 2023 11 27 05 31 00 utc
Macrame 2023 11 27 05 06 06 utc
Boho vintage dining room interior with rattan arma 2023 11 27 05 31 11 utc

Welke materialen passen typisch in jaren 70 interieurs?

In de jaren 70 interieurs wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. Vooral hout is een veelvoorkomend materiaal, en in veel meubels is dit terug te zien. Daarnaast worden ook veel stoelen, tafels en hanglampen gemaakt van het materiaal rotan, dat bekend staat om een natuurlijke en warme uitstraling.

Macramé is een ander veelgebruikt materiaal binnen de 70’s stijl. Hierbij worden draden van gerecycled katoen geknoopt om prachtige patronen te creëren op kussens, wandkleden en plantenhangers. Veel mensen maken hier ook een DIY project van en maken zo de mooiste accessoires! Velvet of fluweel is ook niet weg te denken uit de jaren 70 interieurs. Om te zorgen voor een chique uitstraling wordt deze stof gebruikt voor gordijnen, banken en kussen.

Blank picture frame mock up in pink room interior 2023 11 27 05 33 54 utc
Elegant interior of living room 2023 11 27 05 16 44 utc
Mock up poster frame in modern interior background 2023 11 27 05 13 21 utc

Het kleurenpalet van de jaren 70

In een jaren 70 interieur wordt er veel gebruik gemaakt van aardse tinten gecombineerd met felle kleuren. Dit zorgt voor een warme en speelse sfeer in huis. In de jaren zeventig interieur worden deze kleuren veel gecombineerd:

 • Bruin: Bruin staat voor een warm en gezellig gevoel in huis.
 • Beige: Beige zorgt voor rust en is gemakkelijk te combineren.
 • Terracotta: Terracotta wordt gebruikt om een organisch gevoel te geven aan het interieur.
 • Roze: Roze is een subtiele en zachte kleur die bekend staat voor romantiek.
 • Geel: Geel wordt gebruikt om een zonnige sfeer in huis te creëren.
 • Oranje: Oranje is een levendige en speelse kleur die vaak wordt gebruikt om creativiteit te uiten.
 • Groen: Groen zorgt voor frisheid in het interieur, zo kan er gebruik worden gemaakt van groene planten.
Several types of old colored tiles with different 2023 11 27 04 55 08 utc
Het gebruik van verschillende patronen en prints in de jaren 70 interieurs

De jaren 70 interieurs staan bekend om hun uitbundige patronen en prints. De meest bekende patronen en prints die gebruikt worden, zijn bloemenprints en geometrische vormen. Van behang tot aan gordijnen, de prints worden overal voor gebruikt. Ook de felle kleuren komen hierin weer naar voren.

Op welke manier maakt de jaren 70 interieurstijl een comeback in hedendaags interieurontwerp? 

In het hedendaagse interieur zie je veel aardse kleuren uit de jaren 70 interieurstijl terugkomen. Ook natuurlijke materialen zoals hout, rotan en macramé komen terug in het interieur van nu en zorgen hiermee voor een warme sfeer in huis.

Retro meubels zoals banken met ronde vormen, maar ook kuipstoelen zijn weer helemaal in. Stoelen gemaakt van rotan zie je in moderne interieurs steeds vaker voorkomen. Waar we tegenwoordig allemaal gewend zijn aan gouden accessoires, maakt chroom in 2024 een comeback. Denk hierbij aan spiegels met een verchroomd frame, maar ook kandelaren of tafellampen.

Stylish oriental living room 2023 11 27 04 50 32 utc
5 tips om de jaren 70 terug te krijgen in jouw interieur
 1. Maak gebruik van een retro kleurenpalet: combineer aardse tinten zoals bruin en beige met felle kleuren zoals geel, oranje en groen.
 2. Kies voor patronen en prints: door bloemenprint of geometrische vormen toe te voegen aan behang, gordijnen of accessoires creëer je sfeer in huis.
 3. Meubels met natuurlijke materialen: hout, rotan en macramé zijn natuurlijke materialen die zorgen voor een warm huis.
 4. Haal de natuur in huis: maak gebruik van verschillende planten om te zorgen voor een levendige uitstraling. Vooral cactussen werden veel gebruikt in de jaren zeventig.
 5. Maak het af met groovy accessoires: kleurrijke kussens, lavalampen, vintage posters en plantenhangers maken het interieur compleet!

Ga terug naar de jaren 70 en creëer een kleurrijk en sfeervol interieur! Shop hieronder meubels die passen bij een jaren 70 interieur!

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden