Ton-sur-ton! Dé trend van 2023; maar wat is ton-sur-ton precies?

Vrijdag 05-05-2023
Ton-sur-ton! Dé trend van 2023; maar wat is ton-sur-ton precies?

De ton-sur-ton trend zie je tegenwoordig terug in allerlei interieurstijlen. De letterlijke vertaling van ton-sur-ton is kleur op kleur. Het is een Franse term voor het kiezen van één kleur die je terug laat komen door je gehele interieur. Hierbij kun je wel gebruik maken van verschillende kleurtinten, stofsoorten en materialen. Wil jij meer weten over de ton-sur-ton trend en ben je benieuwd hoe je dit kunt toepassen in je eigen interieur? Lees dan snel verder!

 

 

5
1

Is ton-sur-ton iets voor jou?

Heb jij een favoriete kleur die je het liefst door je hele huis terug laat komen? Dan is deze trend echt wat voor jou. Doordat je verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt, creëer je een rustige en klassieke look. Je zoekt het contrast bij deze trend niet in de kleur maar in de materialen die je gebruikt. Door verschillende structuren en patronen te mixen ontstaat er een stijlvolle sfeer in huis. Je kunt dit toepassen op je meubels, de vloer, de muren en accessoires. Deze trend is perfect voor jou als je last hebt van keuzestress of juist geen genoeg kunt krijgen van een bepaalde kleur. Een ton-sur-ton interieur zorgt voor veel eenheid en rust in huis en past goed bij de Scandinavische of Japandi woonstijl.

Hoe combineer je ton-sur-ton?

Bij een ton-sur-ton interieur combineer je verschillende tinten van dezelfde kleur in een ruimte. Het is belangrijk om te zorgen dat er genoeg contrast tussen de kleuren zit, zodat het geheel niet saai wordt. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van de 60/30/10 regel. Dit houdt in dat je drie verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt. Kies als basiskleur een lichte tint waar je de ruimte voor 60% mee inricht. Denk hierbij aan grote meubels, muren en gordijnen. Als aanvullende kleur kies je een iets donkerdere tint welke je voor 30% gebruikt, hiervoor kun je het beste kiezen voor vloerkleden, wanddecoratie en kleine meubelstukken. Als laatste kun je de ruimte nog voor 10% vullen met een nog donkerdere accentkleur, denk hierbij aan accessoires en textiel.

Interieur shoppen wordt door deze trend super makkelijk. Heeft iets de juiste kleur? Dan gaat het je winkelmandje in. Van miskopen zul je geen last meer hebben.

6
4
8

Welke kleuren zijn geschikt voor deze trend?

De ton-sur-ton stijl kan met meerdere kleuren worden toegepast, maar niet alle kleuren zijn geschikt om een mooi geheel te vormen. Kies een van de volgende kleuren om de ton-sur-trend het beste tot zijn recht te laten komen en een chique uitstraling te creëren:

  • Wit: Kies ton-sur-ton wit voor een kalme maar gezellige sfeer. Combineer bijvoorbeeld onze teddy bouclé fauteuil of chenille Memphis bank met accessoires van natuurlijk materialen.

  • Blauw: Blauw straalt kalmte uit en is perfect voor bijvoorbeeld je slaapkamer.

  • Grijs: Grijs is de perfecte kleur voor een stoere uitstraling. Combineer een betonlook muur met een van onze Scandinavische banken in een grijze tint.

  • Beige: Deze luxe, huiselijke kleur is perfect voor de ton-sur-ton trend. Ken je onze Elin, Olivia of Fenris stoel al? Deze passen perfect in een beige ton-sur-ton interieur!

  • Groen: Ook met groen kun je een prachtig ton-sur-ton effect creëren, hierbij heb je de mogelijkheid om naast kleurtinten veel planten aan je interieur toe te voegen.

  • Roze: We horen je denken: "Veel te heftig!", maar roze kan juist een mooi en lief effect creëren. Combineer een roze muur met lichtroze meubels en accessoires. Wat dacht je van een van onze roze banken of roze velvet fauteuil Amy?

Naast kleuren bieden wij ook al ton-sur-ton producten aan zoals de Elin, Maud, Jena, Olivia, Pippi.

 
 

Livin24 heeft een ruim assortiment aan meubels die aansluiten bij deze trend. Kijk rond op onze webshop of kom langs in ons Experience Store in Amersfoort. Heb jij het perfecte ton-sur-ton interieur in jouw huis gecreëerd? Wij zijn heel benieuwd! Deel je foto’s op social media en tag ons. Inspiratie opdoen? Zoek op #MyLivin24

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden