VELVET, FLUWEEL & VELOURS

Donderdag 05-03-2020
VELVET, FLUWEEL & VELOURS

Velvet is dé trend van dit moment! Maar wat is het nou eigenlijk en hoe is dit te combineren in jouw interieur? Wij geven jouw tips om velvet te combineren in jouw interieur!

Velvet stof verschillende kleuren

Wat is velvet?

Wat is velvet nou eigenlijk? En wat is nou eigenlijk het verschil met fluweel of velours? Of is het één en dezelfde stof?

Velvet is eigenlijk de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel is een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een glanzende, zachte stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen.

En dan hebben we natuurlijk nog velours, velours is in principe het Franse woord voor fluweel. Alleen bestaat er tussen velours en fluweel een klein verschil. Velours werd iets later in Frankrijk uitgevonden en is een gesneden variant van fluweel. Velours is vaak zwaarder van gewicht en wordt veelal gebruikt voor meubelen en gordijnen. De reden hiervoor is, is dat velours flexibeler is dan gewoon fluweel Daarnaast is velours iets minder glanzend dan fluweel.

Een leuk weetje over velvet! Vroeger was velvet een kostbare en zeldzame stof. Het was vooral voor rijke mensen omdat velvet welvaart en macht symboliseerde. Door de huidige fabricagemethoden is velvet een beter verkrijgbare stof geworden. De zachte stof kan gebruikt worden voor een bank, eetkamerstoel, fauteuil of accessoires.

Velvet in je interieur

Waarom velvet in je interieur een goed idee is? Velvet straalt elegantie en luxe uit en geeft tegelijkertijd een warm en aangenaam gevoel in je interieur. Door deze eigenschappen is velvet goed te combineren in verschillende interieurstijlen.

Geef een stoer interieur zoals een industriële woonkamer een warme 'touch' door gebruik te maken van velvet. Of creëer juist dat ‘hotel chic’ gevoel in een modern interieur. Om je op weg te helpen, laten wij je graag de mooiste velvet meubels zien.

Velvet fauteuil

Velvet fauteuil

Opzoek naar een echte eyecatcher in je woonkamer? Een velvet fauteuil is hier perfect geschikt voor. Met een velvet fauteuil creëer je een geheel eigen sfeer in je woonkamer. Kies het model en de kleur die bij jou past.

Velvet eetkamerstoelen

Velvet eetkamerstoel

Ga jij liever voor een iets subtielere look? Kies dan voor velvet eetkamerstoelen. Velvet eetkamerstoelen geven niet alleen een warme uitstraling aan je interieur, maar zitten ook nog eens super zacht en warm. Natafelen wordt een echt feestje op een paar velvet eetkamerstoelen. Ben jij nou benieuwd geworden naar velvet eetkamerstoelen? Bekijk dan ook eens onze velvet eetkamerstoelen.

Velvet barkrukken

Velvet barkruk

Heb jij een kookeiland? Kies dan voor een mooie velvet barkruk die helemaal tot zijn recht komt aan jouw kookeiland of bartafel! Zo kan je tijdens het koken gezellig blijven kletsen met familie en vrienden. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje naar onze velvet barkrukken!

Onderhoud velvet

Niets is natuurlijk vervelender dan een vlek op jouw velvet fauteuil of eetkamerstoel. Daarom is het belangrijk om te weten hoe velvet stof nou het beste onderhouden kan worden. Velvet stof onderhouden is makkelijker dan gedacht. Per ongeluk een vlek gemaakt? Gebruik een lichtvochtige absorberende doek om de vlek te verwijderen.

Daarnaast is het bij velvet stof belangrijk om de haartjes zo nu en dan voorzichtig op te ruwen. Doe dit vooral op de plekken waar vaak op gezeten wordt, dit om een zitspiegel te voorkomen (afdruk van gebruik). Gebruik voor het opruwen een licht vochtige doek en wrijf voorzichtig, met lichte druk, over de stof zodat de haartjes weer overeind gaan staan.

Inspiratie velvet meubelen

Inspiratie velvet meubelen1
Inspiratie velvet meubelen2
Inspiratie velvet meubelen3
Inspiratie velvet meubelen4
Inspiratie velvet meubelen8
Inspiratie velvet meubelen7
Inspiratie velvet meubelen6
Inspiratie velvet meubelen5

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden