Zwarte meubels combineren; dé woontrend van het moment

Dinsdag 19-04-2022
Zwarte meubels combineren; dé woontrend van het moment

Een kleur die op het moment erg geliefd is voor meubels is de kleur zwart. Wij snappen wel waarom! Zwarte meubels zijn stoer, tijdloos maar geven tegelijkertijd ook een warme en chique uitstraling. Ongeacht welke interieurstijl jij in huis hebt, een zwart meubelstuk zal altijd zijn plek weten te vinden. In deze blog vertellen wij je hoe je de kleur kunt combineren en lees je over de populairste meubels in de kleur zwart.

Ga voor een tijdloos statement item in de kleur zwart

Iedereen weet dat de leur zwart tijdloos is en nooit uit de mode gaat. Dit is niet alleen bij meubels het geval, maar ook in de fashion industrie. Dit komt mede doordat de kleur een goede basis is voor ieder interieur, er wordt ook wel gezegd ‘black is the base’. De basis kun je dan aanvullen met een aantal kleurrijke items, zoals verschillende sierkussens of een mooie vaas met vrolijke bloemen.

Daarnaast haal jij met een zwart meubelstuk een statement item in huis. Vooral als de rest van het interieur een licht en warm kleurenpallet heeft. Of jij nu gaat voor een zwarte salontafel, een mooie hoekbank of een comfortabele fauteuil. Gegarandeerd dat jij een echte eyecatcher in huis haalt, maar tegelijkertijd toch een rustig effect creëert.

Zwarte kast livin24

Zwarte meubels combineren in huis

Doordat de kleur tijdloos is, is deze makkelijk te combineren in huis. Zwart is misschien wel een van de meest veelzijdige kleuren die er te vinden is. Om deze reden is deze kleur makkelijk te combineren in vrijwel iedere interieurstijl. Kies een interieurstijl en combineer volop met de verschillende kleuren.

Voor een stoer, industrieel interieur combineer je de kleur met robuuste materialen en kleuren, zoals cognac, antraciet en olijfgroen. Voor een modern interieur kun je gebruik maken van strakke lijnen en kleuren, zoals wit en lichtgrijs in combinatie met zwart.

Naast dat zwarte meubels goed gecombineerd kunnen worden met andere kleuren, is het ook aan te raden om te combineren met diverse materialen, zoals hout, metaal en velvet. Dit geeft namelijk een speels effect en zorgt ervoor dat de verschillende kleuren en materialen extra benadrukt worden.

Decoreer je woonkamer met zwarte accessoires

Naast zwarte meubels kun jij ook kiezen voor zwarte accessoires. Deze voegen diepte en kracht toe aan je interieur. Een absolute trend in huis is op het moment zwarte deuren en kozijnen, met name stalen deuren zijn een geliefd item.

Wil jij het graag subtiel houden? Kies dan voor schilderijen aan de muur met mooie zwarte lijsten. Een kale muur is zo in een handomdraai de blikvanger geworden van je woonkamer. Een kleine moeite met een groots effect!

Tot slot kun je kiezen voor mooie zwarte ornamenten en diverse accessoires. Hiermee kun jij een persoonlijke tint geven aan je interieur.

Zwarte accessoires1
Zwarte accessoires

Populaire zwarte meubels

Dat zwarte meubels populair zijn staat vast. Lees onderstaand meer over de populairste meubelstukken:

Eetkamerstoel zwart Livin24

Zwarte eetkamerstoelen

Zwarte eetkamerstoelen zijn tijdloze, klassieke items aan de eettafel en geven een stoere en stijlvolle uitstraling aan de eetkamer. Combineer deze met een stoere robuuste tafel, zodat de stoelen er extra uitknallen of houd het neutraal door ook voor een eettafel in het zwart te gaan.

Zwarte salontafel

Salontafel zwart

Een ‘touch of black’ in de woonkamer? Ga voor een stijlvolle salontafel in de kleur zwart. Decoreer deze met je mooiste accessoires en een licht vloerkleed, zodat de salontafels extra benadrukt worden. De combinatie van lichte en donkere kleuren zorgen voor een goede balans is de woonkamer.

Zwarte hanglamp

Zwarte lampen

Zwarte lampen zijn ook ontzettend populair, van vloerlampen tot hanglampen. Met name de smoked glas lampen zijn een favoriet. Smoked glas is gerookt glas en heeft een donkere, zwarte uitstraling. Door het donkere glas geeft dit een stijlvolle uitstraling en het licht schijnt sfeervol door de kappen heen. Kortom, dit moet jij in huis hebben.

Wat is jouw favoriete zwarte meubel? Laat het weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden