Dressoir acaciahout

Een dressoir acaciahout in jouw interieur

Een dressoir acaciahout is een tijdloos meubel. Daarnaast haal jij met een dressoir gemaakt van acaciahout een echte blikvanger in je interieur. En dit wel om de volgende reden. Acaciahout straalt elegantie uit en geeft tegelijkertijd warmte aan je huis. Laat dat nou net twee dingen zijn, die we allemaal in huis willen hebben!

Een dressoir van acaciahout in verschillende interieurstijlen

Een dressoir acaciahout is perfect te plaatsen in verschillende interieurstijlen. Ongeacht van welke stijl jij houdt, een acacia dressoir zal altijd zijn plek vinden in ieder interieur. Dit komt mede door de van nature warme uitstraling van het hout. Acaciahout is één van de hardste houtsoorten maar tegelijkertijd ook ontzettend flexibel. Niet voor niets staat acaciahout in sommige culturen voor onsterfelijkheid vanwege zijn flexibiliteit en kracht.

Wat is acaciahout? 

Acaciahout, wat is het nou eigenlijk? Acaciahout is een massieve loofhoutsoort afkomstig van eco-vriendelijke plantages. Kenmerken van acacia zijn de fijne nerf, vlamtekeningen en wisselende kleurschakeringen. Het hout heeft van nature een warme, rode gloed. 

Vroeger werd acacia zelden gebruikt in de meubelbranche doordat het extreem moeilijk was om filigraan te werken. Daarom werd het vroeger voornamelijk gebruikt voor bruggen of scheepsbouw. Met de jaren trok acacia eindelijk de belangstelling van meubelfabrikanten. En dat is maar goed ook, want wie wilt nou niet een dressoir acaciahout of tv meubel acaciahout in zijn interieur. 

Hoe onderhoud ik mijn acacia dressoir?

Jij hebt een prachtig dressoir acaciahout in je huis staan. Nu wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het voordeel van acacia hout is dat deze heel makkelijk in onderhoud is. Ze zeggen ook wel; less is more! Acacia heeft extreem weinig onderhoud nodig, afnemen met een lichtvochtige doek is voldoende. Het is zelfs af te raden om aan de gang te gaan met huishoudelijke schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, deze kunnen schade veroorzaken aan je dressoir. Wil jij je acacia dressoir nou toch behandelen met een olie, doe dit dan met een olie speciaal bestemd voor acaciahout. Eens per half jaar is dan meer dan voldoende.

Verschillende soorten dressoir acacia hout

Een dressoir acaciahout komt in verschillende modellen en varianten. Ga voor een stoer model met metalen elementen en diverse deurtjes, of hou het juist strak en ruimtelijk en ga voor een opengewerkt model. Of ga voor een model uitgevoerd in massief acaciahout. Zo is er altijd een model die helemaal aansluit bij jouw woonwensen.

Tip: een dressoir kan ook gebruikt worden als tv meubel.

Dressoir acaciahout kopen?

Wil jij een praktisch én stoer meubel in je interieur? Ga dan voor een dressoir gemaakt van acaciahout. Wil jij liever eerst nog  advies over je nieuwe meubel? Laat je adviseren door ons team over het juiste dressoir, passend bij jouw interieur & woonstijl. Bekijk snel ons assortiment en ervaar de kwaliteit van een dressoir acaciahout.