Wandkast mangohout

Een wandkast mangohout; praktisch én sfeervol

Een wandkast mangohout is op het moment razend populair, en dat is niet voor niets! Met een mangohouten wandkast haal jij een echte blikvanger in huis. Vaak straat zo’n wandkast centraal in je interieur. Plaats hem bijvoorbeeld voor een lege wand in de woonkamer.

Daarnaast geeft mangohout een sfeervolle en warme uitstraling aan je huis. Naast het sfeervolle aspect van een mangohout kast is het natuurlijk vooral een praktisch meubel. Berg jouw spulletjes netjes op, zodat deze uit het zicht zijn. Daarnaast is er vaak ruime om jouw mooiste accessoires tentoon te stellen. Win-win dus, zo’n kast van mangohout.

Mangohout, wat is dat nou eigenlijk?

We zeiden het al, een wandkast mangohout is ontzettend populair. Maar wat is mangohout nou eigenlijk? Het is een houtsoort die steeds vaker gebruikt wordt in de meubelindustrie en bouwconstructies. En dat is niet zo gek, mangohout is namelijk stevig én duurzaam. Mangohout is een houtsoort die afkomstig is uit Zuid-Oost Azië, met name India. Het hout kenmerkt zich door de kleine haarscheurtjes, duidelijke knoesten en vele kleurschakeringen. Mede hierdoor is elke kast van mangohout uniek. Het hout van mango heeft een lichte tot donkere goudbruine kleur.

Daarnaast is mangohout ook nog eens een ecologische verantwoorde houtsoort. Dit komt mede doordat het hout pas wordt gekapt wanneer de bomen geen vruchten meer dragen.

Hoe onderhoud ik mijn wandkast mangohout?

Nu jij jouw kast mangohout in huis hebt, wil jij hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het belangrijk om te weten hoe jij jouw wandkast mangohout het beste kan onderhouden.

Pluspunt! Mangohout heeft niet veel onderhoud nodig. Een kast mangohout is bij Livin24 al voor behandeld met een blanke lak. Mocht jij jouw wandkast van mangohout toch nog extra willen beschermen? Dan kan dit met een care kit die speciaal is ontwikkeld voor hout. Belangrijk om te weten is dat de kleur van het hout hierdoor iets donkerder kan worden.

Verschillende soorten mangohouten wandkasten

Een wandkast mangohout komt in verschillende modellen en varianten. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft immers een andere smaak en stijl. Hou jij van stoer? Ga dan voor een kast mangohout die is afgewerkt met metalen accenten. Een kast mangohout staal zorgt voor een stoere uitstraling en is dan ook geschikt als wandkast industrieel. Is mangohout niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een wandkast hout in een andere houtsoort. 

Daarnaast speelt het model een belangrijke rol bij de keuze van een mangohouten wandkast. Ga jij voor een variant die open is, of kies jij voor een model met deuren, zodat je alles netjes kan opbergen. Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie gaan, half open, half deuren.

Wandkast mangohout kopen?

Wil jij een stoer én praktisch meubel in je interieur? Kies dan voor een wandkast mangohout. Naast de warmte die mangohout uitstraalt is het ook nog eens heel praktisch. Twijfel jij nog? Laat je adviseren door ons team over het juiste model, passend bij jouw interieur & woonstijl! Bekijk snel ons assortiment en ervaar de kwaliteit van een wandkast mangohout.