Bouclé stof

Billy fauteuil bouclé taupe 4
 

BOUCLÉ

In het interieur is het een opkomende trend, meubels bekleed met een zachte bouclé stof! Deze geweven stukjes vormen lusjes waardoor de bekende stof gevormd wordt. Doordat het een speciale manier van weven is, krijg je de bouclé stof met verschillende structuren.

Bouclé fauteuil
Livin24

Wat is bouclé stof?

Bouclé, letterlijk vertaald lus, is een stof met geweven stukjes. Deze geweven stukjes vormen lusjes waardoor de bekende stof gevormd wordt. De stof heeft zijn populariteit te denken aan het Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde namelijk als een van de eerste de bekende mantelpakjes met de geweven stof. Tegenwoordig zien we de stof dus ook steeds vaker terugkomen in het interieur.

Door de zachte en geweven uitstraling van de stof wordt het ook wel eens teddy stof genoemd. Dit is ook helemaal niet gek, want beide hebben een zachte uitstraling. Maar wel zijn er duidelijk verschillen te vinden tussen de twee stoffen. Een teddy stof voelt namelijk aan als een schapenvacht. Bouclé stof is lijkt van een afstand wel erg wollig, maar dit is niet het geval.

Voor- en nadelen van bouclé stof

Nora zwart zoom

Voordelen

  • Zacht en warm
  • Weinig kans op haaltjes, lussen of pilling
  • Water- en vuilafstotend
Billy fauteuil bouclé wit 4

Nadelen

  • Kan verkleuren bij overmatige blootstelling aan zonlicht
Textile care kit 500 ml
bouclé

Onderhoud

Een bouclé meubelstuk is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is het ook nog eens een water- en vuilafstotende stof, hierdoor is het perfect voor op meubelstukken. Wel wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je bouclé meubel, daarom is aan te raden om de stof te onderhouden. Dit is gelukkig erg makkelijk. Haal er regelmatig de stofzuiger overheen, zo verwijder je alle kruimels, stof en haren van de stof.

Mocht er toch een vlek in de stof zijn gekomen, is dit geen reden tot paniek. Probeer eerst met een beetje warm water de vlek er voorzichtig uit te deppen. Let op dat je niet gaat wrijven, dit is niet goed voor de geweven stof. Mocht het met warm water toch niet helemaal lukken, probeer het dan te reinigen met een zachte vlekverwijderaar. Agressieve middelen mogen niet gebruikt worden! Dit zal de stof namelijk beschadigen en zal voor lelijke vlekken zorgen. Naast de textiel care kit is het goed om te weten dat de haartjes van de stof regelmatig opgeruwd moeten worden. Dit voorkomt een zitspiegel van de platgedrukte haartjes. Wanneer de haartjes niet regelmatig opgeruwd worden, wordt het steeds moelijker om de schaduw weg te krijgen. Het opruwen is gelukkig erg makkelijk. Wrijf de haartjes in tegengestelde richting zodat ze niet platgedrukt liggen.

Bouclé fauteuil Niek 2
Bouclé eetkamerstoel Brendan grijs 2

Bouclé meubels

Tegenwoordig is het helemaal niet raar dat we de bouclé stof op meubels terug zien komen! De luxe ogende stof zorgt voor een warm gevoel. Daarnaast is het ook heerlijk behaaglijk en comfortabel. Er zijn verschillende opties om de bouclé stof in het interieur terug te brengen.

Bouclé eetkamerstoel

Een eetkamerstoel van bouclé zorgt ervoor dat je heerlijk kunt tafelen. Wanneer je voor rust gaat in het interieur is een bouclé eetkamerstoel perfect! De stoffen hebben namelijk vaak een neutrale kleur, in combinatie met ronde vormen. Dit zorgt voor de rustige uitstraling. Daarnaast heb je de keuze tot een verschillende modellen. Denk bijvoorbeeld eens aan een model met armleuningen, of ga voor een eetkamerstoel zonder armleuning wanneer je iets minder ruimte hebt in huis.

Bouclé fauteuil

Een grote fauteuil bekleed met een heerlijke bouclé stof staat garant voor urenlang zitplezier. De zachte stof zorgt er namelijk voor dat je heerlijk tot rust komt en comfortabel kunt zitten. Daarnaast staat de stof ook nog eens voor een luxueuze uitstraling. Met een fauteuil van bouclé stof weet je dus zeker dat je goed zit! Wanneer je voor nog meer comfort gaat, kun je ook kiezen voor een fauteuil met een hocker! Wanneer dit allemaal in een zachte bouclé stof is, krijg je een heerlijk zacht, comfortabel gevoel in huis.