Eco-leer

Eco leren stof Yankee
 

Eco-leer

Onze meubels zijn gemaakt van verschillende materialen. Één daarvan is eco-leer. Eco leer bestaat uit een combinatie van echt leer in combinatie met polyester. Onderstaand leggen wij je uit wat het precies is, hoe je eco leder kan onderhouden en de voor- en nadelen.

Industriële fauteuil Ivy ecoleer
Livin24

Wat is Eco leer?

Eco-leer is een combinatie van echt leer en polyester. Als de patronen van leren huiden worden versnipperd, blijven de resten over. Deze resten worden gemalen en met polyester gecombineerd om eco leer te vormen. Eco leder bestaat voor 70% uit leer en voor 30% uit polyester.

Microleer heeft dezelfde eigenschappen als echt leer, maar omdat het gecombineerd wordt met microvezel zijn er nog enkele extra voordelen ten opzichte van echt leer. Eco-leer is bijvoorbeeld altijd waterbestending waardoor vlekken veel minder kans hebben! Eco- leer heeft een mooie geveegde structuur en qua look is er geen verschil tussen echt leer en eco leer.

Voor- en nadelen van eco leer

Eco-leer heeft een mooie en rijke uitstraling en heeft dan ook enkele voordelen ten opzichte van echt leer. Daarnaast zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden. Zie onderstaand de voor- en nadelen van eco leer:

Stoel op wieltjes mila eco leer olijfgroen 9

Voordelen

  • Zeer makkelijk schoon te houden
  • Waterbestending, minder kans op vlekken
  • Flexibeler en goedkoper dan echt leer
  • Duurzaam
  • Echt lederen uitstraling
Industriële fauteuil Ivy ecoleer cognac5

Nadelen

  • Kan verkleuren in aanraking met zonlicht
  • verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen

In onderstaande video brengen we het productieproces van eco-leer in beeld (tekst gaat verder onder de video):

Textile care kit 500 ml
Eco-leer

Onderhoud

Eco-leer vraagt eigenlijk weinig onderhoud omdat deze van nature al waterbestendig en vlekbestendig is. Wil jij jouw meubel toch extra beschermen? Wij raden dan aan om jouw eco lederen meubel twee keer in het jaar te behandelen met een care kit speciaal eco-leer. De behandeling van eco-leer is hetzelfde als een stoffen of microvezel meubel, dit omdat de toplaag gemaakt is van textiel. Wij raden het dus af om een care kit te gebruiken voor echt leer, hierdoor kunnen vlekken ontstaan!

Met de Textiel care kit ben je verzekerd van langdurig plezier van je eco lederen meubel. De kit bestaat uit een protector en een cleaner gespecialiseerd in het beschermen en reinigen van je meubels tegen water, vet, olie en andere vlekkenmakers. De protector maakt de stof onzichtbaar waterafstotend en vlekwerend.

 

Eco leer schoonmaken

Naast het onderhoud van jouw eco leren meubelen is deze ook makkelijk schoon te maken. Mocht er iets gemorst worden op je meubel, dan kan je dit gemakkelijk afnemen met een lichtvochtige doek. Daarnaast kun je jouw meubel schoon houden door één keer in de zoveel tijd het meubel te stofzuigen. Wij raden aan om dit te doen met het brede mondstuk en met de zuigkracht op de laagste stand. Daarnaast is het belangrijk om scherpe voorwerpen en overmatig contact met zonlicht te vermijden, door het zonlicht kan het eco-leer verkleuren en uitdrogen.

Industriële eetkamerstoel Diamon eco leder
eco-leer

Producten gemaakt van eco-leer

Eco-leer is een materiaal die veelal wordt gebruikt bij zitmeubelen. Dit komt omdat het goed bestand is tegen vlekken en daarnaast vrij flexibel is, wat het zitcomfort ten goede komt. Daarnaast is het duurzaam en tijdloos en is het gemakkelijk te combineren in verschillende interieurstijlen.

In ons assortiment vind je veel eco-leren eetkamerstoelen, bank eco leer, eco leren barkrukken en fauteuils van eco-leer. Doordat het makkelijk is in onderhoud is het een favoriet in menig interieur. Daarnaast hebben eco leren meubelen een stoere uitstraling die bijvoorbeeld perfect passen in een industrieel interieur. Ga jij voor een eyecatcher in huis gemaakt van eco-leer?