Gerecycled leer

Gerecycled leer, wat is dat precies?

Bij het snijden van huiden ontstaan restanten leer. Dit leer wordt hergebruikt waardoor het een milieuvriendelijk materiaal is. Eco-leder is een samengestelde bekleding van een microvezel bovenlaag met een doek ledervezels onderlaag. Dit wil zeggen dat er op een onderlaag van lederdoek een microvezel bovenlaag wordt gelamineerd. Eco-leder heeft dezelfde eigenschappen als de meeste andere leersoorten. Het Eco-leder is vochtbestendig waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is, tevens zorgt dit ervoor dat de meubels die van Eco-leder zijn gemaakt langer mooi blijven. Veel van onze industriële eetkamerstoelen, die vaak zijn gemaakt van Eco-leder, zijn standaard waterafstotend wat een extra bescherming geeft tegen vlekken.

Bij Eco-leder zijn geen oneffenheden te zien, zoals die bijvoorbeeld wel aanwezig zijn op een koeienhuid. Eco-leder wordt ook wel microleder genoemd.

Voor- en nadelen van gerecycled leer

+ Goedkoper dan echt leer
+ Leren uitstraling
+ Zeer makkelijk schoon te houden
+ Goed voor het milieu

- Minder duurzaam dan echt leer
- Kan verkleuren in aanraking met zonlicht

Onderhoud

Het leer is makkelijk af te nemen met een lichtvochtige doek en eventueel een neutraal schoonmaakmiddel. Het vermijden van scherpe voorwerpen en overmatig zonlicht is aangeraden. Gemorste vloeistof direct afdoen d.m.v. deppen. Geen leervet gebruiken!