Kunststof

Whats App Image 2022 05 30 at 4 10 09 PM
 

KUNSTSTOF

Onze meubelen worden gemaakt van verschillende materialen. Kunststof is hier één van. Kunststof meubelen zijn sterk, hygiënisch en passen goed in verschillende interieurstijlen. Wat zijn de voor- en nadelen van kunststof en hoe maak je dit het beste schoon? Wij vertellen je er alles over.

Barkruk Ellen 76 zwart arin op de Weegh2
Livin24

Wat is kunststof?

Kunststof is een breed begrip dat in verschillende mogelijkheden komt. Wanneer we het hebben over de kunststof dat wordt gebruikt voor meubels, hebben we het vaak over polypropyleen (PP). PP is een sterk materiaal en is makkelijk te verhitten. Bij verhitting kan het in allerlei vormen worden gegoten waardoor het perfect is om meubels te maken.

Kunststof is een synthetisch materiaal, dat betekent dat het op een chemische manier wordt geproduceerd. Er wordt wel eens gedacht dat het hetzelfde is als plastic, maar dat is niet waar. Het wordt op andere manieren geproduceerd waardoor het ook twee verschillende materialen zijn.

Polypropyleen is onderhoudsvriendelijk materiaal waardoor het geliefd is voor huishoudens met kinderen. De kans dat de meubelstukken namelijk blijvend zullen beschadigen is minimaal. Daarnaast zijn ze ook enorm hygiënisch. Daarom zou je deze stoelen ook vaak terugvinden in
gezondheidsinstanties. Ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken en bacteriebestendig!

Voor- en nadelen van kunststof

Naast dat kunststof onderhoudsvriendelijk is, zijn er nog meer voordelen te vinden voor dit materiaal. Naast de voordelen zijn er ook een aantal punten waar je op moet letten. We zetten ze voor je op een rijtje:

Whats App Image 2022 05 30 at 4 10 09 PM

Voordelen

  • Sterk materiaal
  • Licht van gewicht
  • Bacteriebestendig
  • Makkelijk schoon te maken
Whats App Image 2022 05 30 at 4 17 52 PM

Nadelen

  • Minder comfortabel door het harde materiaal
  • Kan heet worden wanneer het in de zon staat
  • Kan licht verkleuren bij aanraking met zonlicht

Hoe maak ik kunststof schoon?

Doordat kunststof vaak een glad materiaal is, is deze makkelijk schoon te maken. Vaak heb je al voldoende aan een sopje met warm water en een beetje zeep. In combinatie met een zachte microvezeldoek krijg je dan makkelijk stof en vuil van PP af. Zorg er voor dat je de microvezeldoek steeds even weer in het sopje doopt om deze van vuil te ontdoen.

Wanneer je te maken hebt met hardnekkige vlekken, kun je een wat sterker schoonmaakmiddel gebruiken. Let er hier dan wel bij op dat het schoonmaakmiddel niet schurend is. Anders is de kans aanwezig dat er beschadigingen ontstaan op het meubelstuk. Dit zou natuurlijk zonde zijn!

Barkruk Ellen groen Michel Bila
Ellen Gelb
 

Kunststof meubels

Doordat het polypropyleen goed te vormen is naar verschillende vormen is het een geschikt materiaal voor meubelstukken. Daarnaast zijn ze goed te combineren in verschillende interieurstijlen door de frisse maar neutrale uitstraling. Er zijn verschillende opties mogelijk om het materiaal terug te laten komen in meubelstukken.

Kunststof barkrukken

Ga je voor een barkruk gemaakt van kunststof, of te wel polypropyleen, dan ga je voor een barkruk die zonder zorgen in de keuken kan staan. Vlekken zullen namelijk niet intrekken waardoor deze makkelijk schoon te maken zijn. Perfect ook wanneer je de barkrukken aan het kookeiland hebt staan.

Kunststof stoelen

Kunststof stoelen stralen frisheid uit aan de eettafel. Natuurlijk ook perfect voor wanneer je een huishouden bent met kleine kinderen. Het fijne van de kunststof stoelen is dat deze goed te combineren zijn met andere materialen. Zo kun je ook stoffen stoelen combineren met polypropyleen!