Metaal

Industriële vloerlamp Jena hout metaal4
 

METAAL

Onze meubels zijn gemaakt van verschillende materialen. Een vaak ondersteunend materiaal hiervoor is metaal. Metaal is een grondstof dat super sterk is. Onderstaand leggen wij je uit wat het is, hoe je dit het beste kunt onderhouden en de voor- en nadelen.

Industriële vloerlamp Jena hout metaal1
Livin24

Wat is metaal?

Metaal is een grondstof dat wordt gewonnen uit de grond. In de grond zitten verschillende ertsen, wanneer deze worden gesmolten ontstaat er metaal. Het is een makkelijk te bewerken materiaal waardoor het voor verschillende doeleinden kan worden ingezet.

Gepoedercoat metaal

Poedercoating over het metaal zorgt voor een egale dekking. Het is een laagje poeder dat door magnetische invloeden aan het metaal blijft plakken. Vervolgens wordt het verwarmd waardoor de egale laag blijft. Dit zorgt ook voor een extra beschermlaag waardoor het materiaal niet snel beschadigd.

Verchroomd metaal

Verchroomd metaal heeft een zilverkleurige afwerking en heeft een hoge slijtvastheid.

Voor- en nadelen van metaal

Metaal heeft een stoere en strakke uitstraling wanneer deze is gepoedercoat. Naast dat het een
stevig materiaal is zijn er nog enkele voordelen. Daarnaast zijn er ook een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden.

Salontafel Senna Goud 4

Voordelen

  • Hoge draagkracht
  • Vraagt weinig tot geen onderhoud
  • Stevig
  • Duurzaam door de tijdloze uitstraling
  • Relatief makkelijk te bewerken
Moderne salontafel senna zwart 4

Nadelen

  • Een beschadiging kan gaan roesten
  • Kan relatief zwaar zijn
  • Lastig te repareren

Onderhoud van de grondstof

In de meeste gevallen heeft metaal een poedercoating laag. Dit beschermt het materiaal al tegen invloeden van buitenaf waardoor het weinig onderhoud vergt. Het regelmatig schoonmaken van het materiaal zal voldoende moeten zijn.

Metaal Schoonmaken

Metaal is een makkelijk schoon te maken materiaal. In de meeste gevallen wil een droge doek over het oppervlak al helpen. Hiermee verwijder je eenvoudig stof en vochtige plekken. Mochten er hardnekkigere vlekken terecht zijn gekomen op het oppervlak kun je verwijderen met behulp van een beetje zeepsop.

Wanneer je gebruik maakt van een zeepsop en wat water is het goed om dit na te drogen met een droge doek. Dit voorkomt dat het metaal te lang te vochtig blijft waardoor er eventueel roestplekken kunnen ontstaan.

Dressoir Suri 2
Moderne salontafel tygo goud 4
 

Producten gemaakt van metaal

Metaal is een materiaal dat vaak ondersteunend is aan meubels. Dit komt doordat dit een ster materiaal is met een hoge draagkracht. Daardoor is het perfect om metaal in te zetten als onderstel voor bijvoorbeeld een tafel.

In ons assortiment zul je zien dat metaal veelal wordt gebruikt als onderstel. Je ziet het materiaal terug als onderstel voor zitmeubelen, tafels en kasten. Door de hoge draagkracht van metaal is het hier dan ook uitermate geschikt voor.