Microvezel

Fauteuil paris cognac microvezel 5
 

MICROVEZEL

Microvezel is een van de materialen die gebruikt wordt voor het bekleden van onze zitmeubelen. Het heeft een warme uitstraling en voelt zacht aan. Maar wat is microvezel precies? Wij leggen je graag uit hoe microvezel wordt gemaakt, hoe je deze stof het beste kunt onderhouden en de voor- en nadelen van microvezelstof.

Eetkamerstoel Brooke antraciet Nancy Schoenmakers 3
Livin24

Wat is microvezel?

Microvezel is een sterk en enorm slijtvast materiaal. De stof wordt geweven met microvezelgaren.Deze garen bestaan uit de samengestelde vezels van polyester en polyamide. Dit zijn synthetische vezels die samen een sterke en slijtvaste stof maken.

De garen waar microvezel van gemaakt wordt, worden plat geweven. Door deze manier van weven is microvezelstof van nature waterafstotend. Daarnaast zijn de vezels van de garen erg klein waardoor de stof zacht aanvoelt. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat microvezel een uitermate geschikte stof is voor de bekleding van zitmeubelen!

Voor- en nadelen van microvezel

Microvezel heeft een zachte maar stijlvolle uitstraling. Daarnaast heeft de stof een aantal voordelen, maar ook zijn er een aantal punten waar rekening mee gehouden kan worden. Hieronder lees je voor- en nadelen van microvezel:

Eetkamerstoel Brooke Cognac5

Voordelen

  • Microvezel is een slijtvaste stof
  • Kleurecht
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Waterafstotend
Industriele barkruk susan antraciet microvezel 5

Nadelen

  • Kan bij blootstelling aan direct zonlicht verkleuren
  • Er kan ‘shading’ ontstaan, ook wel schijnvlekken genoemd. Dit is niet ten nadele van de stof
  • Microvezel kan mogelijk statisch zijn bij een droge luchtvochtigheid
Textile care kit 500 ml

Onderhoud van microvezelstof

Meubelen van microvezel zijn makkelijk in onderhoud. Doordat het van nature al waterafstotend is vergt het weinig onderhoud. Wel slijt de coating naarmate er meer opgezeten wordt. Dit is natuurlijk proces dat ontstaat door de wrijving tussen de oppervlakken. Om de coating weer opnieuw aan te brengen, raden wij aan om gebruik te maken van de textiel care kit. Deze kit bestaat uit een cleaner en een protector.

De cleaner zorgt ervoor dat de stof weer fris en schoon wordt. Vervolgens maak je gebruik van de protector. De protector zorgt voor een nieuwe coating op de stof waardoor deze weer beter geïmpregneerd is. Hierdoor heb je een weer een zo goed als nieuw zitmeubel waar je jarenlang plezier van hebt!

Microvezel schoonmaken

Bij normaal gebruik van het zitmeubel bekleed met microvezelstof is regelmatig stofzuigen voldoende. Let er hier dan wel bij op dat je een mondstuk gebruikt die geschikt is voor het schoonmaken van stoffen. Zo voorkom je onnodige schade aan de stof.

Wanneer er een vlek ontstaat op het zitmeubel, is deze makkelijk te verwijderen met een lichtvochtige theedoek. In combinatie met alkalivrije zeep is de stof eenvoudig te reinigen.
Fauteuil Austin home byliek
Industriele eetkamerstoel brooke antraciet microvezel 1
 

Producten gemaakt van microvezel

Microvezel is een uitermate geschikte stof voor het bekleden van zitmeubelen. Het is slijtvast, van nature waterafstotend en zorgt voor een zacht zitcomfort. Daarnaast is het een tijdloos materiaal waardoor je jarenlang plezier hebt van de meubelstukken.

In ons assortiment vind je dan ook verschillende zitmeubelen bekleed met deze zachte stof. Denk hierbij bijvoorbeeld aan microvezel eetkamerstoelen, fauteuils en barkrukken. De stoffen zijn goed te combineren binnen verschillende interieurstijlen. Ga jij voor een zitmeubel in het interieur van microvezel?