Teakhout

Industriele salontafel Hugo4
 

TEAKHOUT

Onze meubelen worden gemaakt van verschillende materialen. Een daarvan is teakhout. Teakhout is een hardhoutsoort en is uitermate geschikt voor meubels als kasten en tafels. Wij leggen je alles uit wat jij moet weten over dit materiaal!

Industriële salontafel Gusto set van 2 teakhout 1
Livin24

Wat is teakhout?

Teakhout is een hardhoutsoort afkomstig van de teakboom. Deze boom is afkomstig uit Indonesië. Het hout bevat ontzettend veel oliën van zichzelf, maar ook kalk en hars ontbreken niet. Dit zorgt ervoor dat teakhout van nature waterafstotend is. Teak meubelen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten.

Kenmerkend voor teak is de warme maar industriële en levendige uitstraling. In het begin zal het hout een lichtbruine tot goudbruine kleur hebben. Naarmate er meer licht op de houtsoort komt, kan het gaan verkleuren tot grijs. Dit maakt dan ook dat teakhout goed te combineren is binnen verschillende interieurstijlen.

Voor- en nadelen van teakhout

Naast dat teakhout goed gecombineerd kan worden in verschillende interieurstijlen, zijn er nog meer voordelen te vinden. Daarnaast zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden wanneer je nadenkt over teak. We zetten het voor je op een rijtje:

2645 19 2

Voordelen

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Vergt weinig onderhoud
  • Van nature waterafstotend
  • Lange levensduur
2716 19 1

Nadelen

  • Teakhout is een zwaar materiaal
Hout care kit 2 x 250 ml

Het onderhouden van teakhout

Teakhout is een hardhoutsoort met veel olie waardoor onderhoud bijna niet nodig is. Natuurlijk is het wel altijd goed om het hout jaarlijks in te vetten. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog langer kuntgenieten van het product.

Om het in te vetten kun je gebruik maken van een hout care kit. Een hout care kit bestaat uit een cleaner en een polish. De cleaner zorgt er voor dat het teak weer fris wordt en verwijdert eventuele vetvlekken. De polish zorgt voor een nieuwe beschermlaag over het hout heen. Ook verwijdert dit eventuele glansplekken, aangezien de substantie mat opdroogt.

De hout care kit is niet geschikt voor onbehandelde houten producten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de producten in het hout komen wat voor eventuele rotplekken kan zorgen. Het is dus belangrijk dat een teak meubel behandeld is wanneer je gebruik wilt maken van een hout care kit.

Hoe maak ik teakhout schoon

Het schoonmaken van het teakhout is makkelijk gedaan. Doordat het hout van zichzelf al waterafstotend is, zullen vlekken niet snel in het hout trekken. Je kunt dus het beste even een lichtvochtige doek over het product heen halen. Dit zal ervoor zorgen dat het blad goed schoon wordt.

Wanneer je voor een grondige schoonmaak gaat, adviseren wij om gebruik te maken van een lauwwarm sopje met groene zeep. Groene zeep bevordert de vettige eigenschap van teakhout. Hiermee krijg je het teak goed schoon en houd je het oliegehalte goed. In combinatie met een zachte doek zorg je er voor dat het hout verder ook niet beschadigd.

 

Teak meubelen


Teak meubelen zijn erg geliefd binnen de landelijke en industriële woonstijl. Dit komt door de warme
uitstraling dat het met zich meebrengt. Daarnaast heeft het ook een licht robuuste uitstraling
ondanks de fijne nerf in het hout. Er zijn verschillende meubels te verkrijgen gemaakt van teakhout:

  • Salontafels
  • Eettafel
  • Tv meubels
  • Kasten

Wanneer je gaat voor een teak meubel ben je verzekerd van lang plezier door de stevigheid en duurzaamheid van het hout.

2713 19 4
2713 19 3