Ronde eettafel

Ronde eettafel, sfeervol en praktisch!

Een ronde eettafel is perfect voor interieurliefhebbers die graag een sfeervolle plek willen inrichten. Wanneer je namelijk aan het dineren bent, heb je altijd het gevoel dat je naast iemand zit. Dat is wel zo gezellig! Ronde eettafels vormen daarnaast al gauw het middelpunt van de ruimte. Het is daarom belangrijk een tafel te kiezen die past bij het interieur en bij de wensen. Nog een bijkomend voordeel: de ronde vormen maken dat het onmogelijk is om je te stoten aan de hoeken van de tafel! 

Het plaatsen van een ronde eettafel in het interieur

Een eettafel met ronde vorm is de perfecte manier om de rechte lijnen in het interieur te doorbreken. Daarnaast vormen ze vaak het middelpunt van de ruimte, omdat je deze tafels niet tegen de muur aan kunt schuiven. Het is dus belangrijk om vooraf even te meten hoe groot de diameter van de tafel kan zijn. Op deze manier ben je er zeker van dat de tafel past in de ruimte waar deze moet komen. 

Een voordeel van ronde eettafels is dat deze vaak erg geschikt zijn voor kleine appartementen. Dit komt doordat deze tafels vaak een compact formaat hebben. Wat wel belangrijk is bij het plaatsen van de ronde eettafel, is dat er rekening gehouden moet worden met de ruimte voor de stoelen. Je wilt natuurlijk wel voldoende ruimte hebben om naar achter te schuiven wanneer. 

Zwarte ronde eettafel

Ronde eettafels komen in verschillende kleuren. Welke kleur het beste bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van jouw interieur en interieurwensen. Een zwarte ronde eettafel zien we steeds vaker terugkomen in het interieur. Het is stoer, maar toch ook heel sfeervol. Niet zo gek dus dat we dit steeds vaker terug zien. De zwarte kleur past goed binnen de industriële woonstijl, maar zal ook zeker niet misstaan in een modern interieur. Naast zwart zien we ook andere kleuren veel terug bij de tafels met een ronde vorm:

  • Wit
  • Grijs
  • Goud
  • Betonlook

Van welke materialen wordt een ronde eettafel gemaakt?

Wat we veel terugzien is de ronde eettafel hout. Hout is sowieso een erg geliefd materiaal bij het maken van eettafels. Veel Voorkomende houtsoorten die we terugzien bij de ronde eettafels:

  • Mangohout
  • Acaciahout
  • Eiken
  • Marmer

Hoeveel personen kan ik kwijt aan een ronde eettafel?

Bij een ronde eettafel is het wat lastiger om te bepalen hoeveel personen je er precies aan kwijt kunt, omdat de tafel natuurlijk rond afloopt. Natuurlijk wil je wel comfortabel aan de tafel kunnen zitten. Een algemene regel die altijd goed is om aan te houden, is om ongeveer 70 centimeter aan te houden voor ieder persoon die je aan tafel wil plaatsen. Bij een tafel met een diameter van 120 centimeter raden wij aan om niet meer dan vier personen te plaatsen. Zo kun je heerlijk comfortabel dineren zonder dat je degene naast jou in de zij aan het porren bent. Wil je graag zes personen kwijt aan jouw ronde eettafel? Denk dan eens aan een tafel met een diameter van 140 centimeter. Hier kun je voldoende mensen aan kwijt! 

Ronde eettafel kopen?

Wil jij nou een ronde eettafel in je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker welke het moet worden? Vraag een van onze medewerkers om meer informatie om tot de juiste keuze te komen. Wij helpen je graag verder. Of kom langs in een van onze showrooms om hier een kijkje te nemen bij een ronde eettafel!