Wandrekken

Wandrekken, functioneel en decoratief

Wandrekken zijn een onmisbaar onderdeel voor de inrichting van het interieur. Met veel verschillende modellen is er altijd een model dat past bij jouw wensen. Stijl een kale muur af met verschillende wandrekken. Het is leuk om verschillende groottes met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een speels effect. Om het effect helemaal compleet te maken, is het leuk om de rekken op verschillende hoogtes te hangen. Een groot oppervlak van de muur krijg je dan gemakkelijk gevuld. Zo lijkt het allemaal een stuk minder leeg!  

Een wandrek metaal of hout?

Ga jij voor een wandrek metaal of toch voor een houten model? Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw interieurwensen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de stijl die het interieur heeft. Een industrieel model kan bijvoorbeeld volledig van metaal gemaakt zijn. Of juist een combinatie van robuust hout en metaal. Dit zorgt voor een stoere uitstraling. 

Een houten model past goed in een landelijk interieur, maar zal ook in een modern interieur perfect passen. Wandrekken met verschillende materialen zijn goed te combineren in de vele interieurstijlen. 

In welke ruimtes hangen wandrekken?

Een wandrek kan overal worden opgehangen. Het is namelijk een multifunctioneel decoratiestuk. Je zit dan ook niet vast aan een ruimte. Hang het item op in de volgende ruimtes:

  • Keuken
  • Woonkamer
  • Badkamer

Ook in de keuken is het een handige toevoeging!. Je kunt hier namelijk je kookboeken op kwijt. Op deze manier heb je deze altijd bij de hand en kun je hem er makkelijk bij tijdens het koken. In de woonkamer kan het leuk zijn om verschillende wandrekken te combineren met elkaar. Er zijn veel verschillende opties mogelijk. 

Verschillende vormen en maten

Ga jij voor een wandrek rond? Of hou je het toch liever bij een rechthoekig model? Er zijn verschillende opties mogelijk. Afhankelijk van het interieur en de woonwensen is het mogelijk om een keuze te maken. Een rechthoekig model is traditioneel en zien in verschillende interieurs voorbij komen. Het past perfect bij de rechte lijnen in het interieur. Of ga juist voor een rond model. Ronde vormen zijn steeds meer geliefd in het interieur door het speelse effect dat ze creëren. De rechte lijnen die worden gecreëerd met kasten, worden doorbroken door de ronde lijnen. 

Wat kan ik zetten op de wandrekken?

Lege wandrekken aan de muur alleen zijn al een plaatje, maar vaak bieden deze leuke modellen ook de ruimte voor een aantal accessoires. Zo maak je de inrichting helemaal compleet. Maar wat zet er je er nou precies op neer? Planten zijn een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een aantal kleine, groene plantjes. Naast dat het leuk staat, hebben zij vaak ook nog een luchtzuiverende functie. Win-win! Wanneer je een wat bredere wandrek hebt, kun je hier ook boeken op plaatsen. Of juist een fotolijstje. Er zijn verschillende opties mogelijk. Daarnaast zit je nergens aan vast met het plaatsen van accessoires, je kunt deze gemakkelijk omwisselen!

Wandrekken kopen?

Wil jij wandrekken in het interieur? Bij Livin24 vind je een ruim aanbod aan verschillende modellen. Leuk om met elkaar te combineren, of juist om op zichzelf te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Net als het aanbod. Het is een decoratiestuk dat niet mag ontbreken in het interieur. 

Wil jij eerst meer weten over dit item? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies over de beste keuze voor jou. Of kom langs in een van onze showrooms om de wandrekken te bekijken!