Vlinderstoelen

De vlinderstoel: een echte design klassieker!

Vlinderstoelen zijn hot! Deze leren fauteuils, die ook wel butterfly chairs worden genoemd, creëren een gezellige maar toch stoere sfeer in jouw interieur. Deze stoel in de vorm van een vlinder kan worden gebruikt als fauteuil om heerlijk in weg te zakken, maar ook ter decoratie voor dat ene lege plekje in jouw huis. Dit type stoel staat stoer in een industrieel interieur, maar brengt ook gezelligheid met zich mee in een landelijk interieur. 

De fauteuil is een echte design klassieker en is al jaren erg populair onder de interieur liefhebbers. Het model van de vlinderstoel kenmerkt zich door zijn minimalistische design met een los leren of stoffen vel, dat tussen het metalen frame hangt. De naam van de stoel heeft hij te danken aan zijn vlindervormige zitting. Door het industriële en stijlvolle karakter en het feit dat hij makkelijk te verplaatsen is, is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze eyecatcher zo populair is.

Geschiedenis en ontwerp van de vlinderstoelen

De vlinderstoel, ook wel butterfly chair genoemd, is ontworpen in 1938 door drie ontwerpers: Juan Kurchan, Jorge Ferrari Hardoy en Antonio Bonet. De drie ontwerpers kwamen oorspronkelijk uit Argentinië, maar hebben elkaar ontmoet in Parijs. De vlinderstoel staat soms ook bekend als BKF stoel, vernoemd naar het drietal Bonet, Kurchan en Ferrari. Het ontwerp kenmerkte zich toen ook al door een licht metalen frame en een hoes van leer.

De Amerikaanse fabrikant Knoll is de butterfly chair in 1947 gaan produceren. Knoll is in 1951 gestopt met het produceren omdat de vlinderstoel door meerdere producenten werd nagemaakt. Knoll wilde patent aanvragen, maar dit kreeg hij niet voor elkaar. De vlinderstoel is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair en is nu een echte design klassieker!

Een butterfly chair in jouw interieur

Een butterfly chair komt eigenlijk goed tot zijn recht in iedere interieurstijl. Of je interieur nou modern, industrieel of Scandinavisch is, een vlinderstoel vindt altijd zijn plekje. Plaats een mooie butterfly chair in de woonkamer als fauteuil, creëer een gezellige zithoek waar je lekker kan lezen, in combinatie met een mooie vloerlamp en salontafel! De vlinderstoel maak je helemaal af met een plaid van schapenvacht of een mooi sierkussen!

Ga jij liever voor een ander model? Neem dan eens een kijkje bij onze industriële fauteuilsvelvet fauteuils of kleine fauteuils

Vlinderstoelen in verschillende uitvoeringen 

De meeste bekende uitvoering van deze designklassieker is toch echt wel de leren variant. Het voordeel van een vlinderstoel leer is dat deze gemakkelijk te plaatsen en te combineren is bij elke interieurstijl. Leer is tijdloos en gaat met behulp van goed onderhoud jaren mee. Naast de leren variant zien we de vlinderstoel ook in stof voor komen. In een effen kleur of met een uniek printje. Bij Livin24 hebben wij deze eyecatcher in verschillende kleuren beschikbaar, namelijk: 

  • Cognac
  • Bruin
  • Camel

Vlinderstoel kopen

Ben je enthousiast? Neem dan eens een kijkje in onze mooie collectie vlinderstoelen! Wil jij deze designklassieker eerst even in het echt bewonderen en proefzitten? Laat je adviseren door ons team, passend bij jouw interieur & woonstijl! Kom langs in onze showroom en aanschouw de prachtige vlinderstoelen.