8 Tips voor het inrichten van een Japandi interieur

Dinsdag 25-07-2023
8 Tips voor het inrichten van een Japandi interieur

Een Japandi interieur is de perfecte combinatie van de minimalistische Scandinavische stijl en de rustieke charme van Japanse esthetiek. Het is een stijl die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en dat is niet voor niets. Het resultaat is namelijk een interieur dat zowel gezellig als elegant is en waarbij er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Hieronder geven we 8 tips om je eigen Japandi interieur te creëren.

Minimalist composition of living room 2022 12 07 04 19 22 utc
Modern style conceptual interior room 2023 04 06 20 28 16 utc

Tip 1. Kies voor een neutraal kleurenpalet

Een Japandi interieur is de perfecte combinatie van de minimalistische Scandinavische stijl en de rustieke charme van Japanse esthetiek. Het is een stijl die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en dat is niet voor niets. Het resultaat is namelijk een interieur dat zowel gezellig als elegant is en waarbij er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Hieronder geven we 8 tips om je eigen Japandi interieur te creëren.

Tip 2. Gebruik natuurlijke materialen

In een Japandi interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en linnen. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling en dragen bij aan de rustgevende sfeer in huis.

Tip 3. Ga voor eenvoudige en functionele meubels

Een Japandi interieur kenmerkt zich door eenvoudige, functionele meubels met strakke lijnen en minimale details. Meubels moeten niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en functioneel. Denk hierbij aan opbergruimte en multifunctionele meubels.

Blog Japandi woonstijl3
Blog Japandi woonstijl6
Creative composition of stylish japandi living roo 2022 12 07 04 28 24 utc
 

Tip 4. Kies voor groene planten

Planten brengen niet alleen kleur in huis, maar zorgen ook voor een gezonde en rustgevende sfeer. In een Japandi interieur worden vaak groene planten gebruikt om het interieur op te fleuren en een natuurlijke sfeer te creëren.

Tip 5. Zacht en warme verlichting

In een Japandi interieur is verlichting erg belangrijk. Kies voor zachte, warme verlichting en vermijd fel licht. Denk hierbij aan lampen met een dimmer, zodat je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de situatie.

Blog Japandi woonstijl4
Blog Japandi woonstijl8

Tip 6. Gebruik traditionele Japanse elementen

Om je interieur een authentieke Japandi uitstraling te geven, kun je gebruik maken van traditionele Japanse elementen zoals shoji-schermen, tatami-matten en bonsai-bomen. Deze elementen brengen niet alleen een stukje Japanse cultuur in huis, maar zorgen ook voor een rustige en serene sfeer.

Tip 7. Maak gebruik van textiel in je interieur

In een Japandi interieur wordt veel gebruik gemaakt van textiel zoals kussens, tapijten en gordijnen. Deze zorgen voor warmte en gezelligheid en dragen bij aan de rustgevende sfeer in huis. Kies hierbij voor natuurlijke materialen zoals linnen en wol.

Tip 8. Kies voor meubels en woonaccessoires organische vormen

Accessoires en decoraties met organische vormen passen goed in een Japandi interieur. Denk hierbij aan keramische vazen en schalen met ronde vormen, maar ook aan decoraties van hout of steen. Voor de grotere meubels in jouw woonkamer kies bijvoorbeeld voor een bank met organische vormen of een kiezelvormige poef.

 
Japandi concept of living room interior 2022 12 07 04 24 28 utc
Minimal living room interior design 2022 12 16 00 46 37 utc
Japandi style conceptual interior room 2023 04 03 18 35 45 utc

Waarom passen een Scandinavisch en Japandi interieur goed bij elkaar?

Dit is een veelgestelde vraag bij onze adviseurs! Een Scandinavisch interieur en een Japandi interieur hebben veel overeenkomsten en passen daarom goed bij elkaar. Beide stijlen leggen de nadruk op eenvoud, minimalisme en functionaliteit, en maken gebruik van natuurlijke materialen en kleuren.

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door lichte kleuren, zoals wit en grijs, en natuurlijke materialen zoals hout en leer. De stijl is eenvoudig en minimalistisch, maar toch gezellig en warm. Een Japandi interieur is ook minimalistisch en maakt gebruik van dezelfde natuurlijke materialen als een Scandinavisch interieur, zoals hout, rotan en bamboe. Het kleurenpalet is echter iets warmer, met aardetinten en zachte pastelkleuren.

Ondanks enkele subtiele verschillen, delen beide stijlen dezelfde filosofie en esthetiek. Beide richten zich op het creëren van een rustige, ontspannen en functionele omgeving met de nadruk op natuurlijke materialen en kleuren.

Door het combineren van deze twee stijlen ontstaat een unieke en harmonieuze sfeer in huis. Een Scandinavisch interieur kan bijvoorbeeld worden verrijkt met Japanse decoraties zoals Japanse prints, bonsai bomen of shoji-schermen. Op deze manier kan een Japandi interieur worden gecreëerd dat warm, functioneel en toch minimalistisch is.

Kortom, het samenvoegen van een Scandinavisch interieur en een Japandi interieur creëert een harmonieus en uniek interieur met de nadruk op eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden