De Japandi woonstijl geeft rust en is sfeervol minimalistisch

Donderdag 26-01-2023
De Japandi woonstijl geeft rust en is sfeervol minimalistisch

Een van de nieuwste woontrends is de Japandi woonstijl. In 2020 kwam deze stijl ineens naar voren en het is nog steeds een interieurstijl die veel te vinden is bij mensen thuis. Wat houdt deze stijl in, welke meubels horen erbij en hoe pas ik het toe in mijn eigen interieur? Livin24 vertelt je alles over het Japandi interieur!

Blog Japandi woonstijl8

Het Japanse interieur combineren met de Scandinavische stijl

Japandi is een combinatie tussen de Japanse en Scandinavische woonstijl. Veel mensen kennen de woonstijl uit Scandinavië wel. Strakke lijnen, erg minimalistisch en natuurlijke materialen en zachte kleuren.

Bij Japandi wordt er een connectie gemaakt tussen de Noorse hygge en de Japanse Wabi-Sabi. Deze blijken mooi en stijlvol op elkaar aan te sluiten, ondanks dat ze mijlenver uit elkaar liggen. Het blijkt een combinatie die niet meer kan ontbreken in het interieurlandschap.

Hoe kenmerkt deze woonstijl zich?

Zoals benoemd is de Scandinavische stijl erg minimalistisch en met veel natuurlijke accenten. In onze blog vertellen wij je hoe je de twee stijlen herkent en hoe deze zich kenmerken.

De Japanse Wabi-Sabi

De Japanse Wabi-Sabi is een gezellige en warme stijl. De kenmerken: rust, reinheid en natuur staan centraal. Geen rommeltjes in huis, maar less is more. Verder krijg je vaak te maken met zachte kleuren, houten accenten die onafgewerkt zijn en imperfecties in de accessoires.

Qua materiaal wordt er ook veel gebruik gemaakt van keramiek. Dit zie je voornamelijk terug in de decoraties en accessoires. Schalen van aardewerk die handgemaakt zijn, en daardoor niet perfect, passen ook geweldig in deze stijl. Natuurlijk mogen we de Feng Shui (de chi tussen Yin en Yang) niet vergeten. Deze zorgt voor een verdeelde energie en evenwicht in huis.

Het Noorse hygge

De stijl van het Noorse hygge komt deels overeen met die van Wabi-Sabi. Hier geldt ook de regel, less is more. De simplistische stijl van Scandinavië geeft zich vorm met neutrale tinten, zachte kleuren, natuurlijke materialen en een praktische inrichting. Alle vormen zijn strak en hebben een lichte kleur.

De reden voor de lichte kleuren zijn de donkere maanden die Scandinavië wel kent. Hierdoor wil je het huis zo licht mogelijk maken, om te kunnen compenseren voor het weinige daglicht. Tot slot kun je dit interieur herkennen aan de materialen die bestaan uit comfortabele, zachte en aaibare stoffen. Denk bijvoorbeeld aan schapenvachten, bouclé meubels of zachte kussens.

 
Blog Japandi woonstijl2

De combinatie van de Japandi woonstijl

Samen vormt de Japandi woonstijl een rustig en natuurlijk geheel. De organische vormen van natuurlijke materialen, gecombineerd met zachte kleuren geeft een sereen gevoel in de ruimte. Minimalistisch en comfort zijn de woorden waarmee je het interieur zou omschrijven.

De kalmerende Japanse sfeer, samen met de natuurlijke tinten van de Noorse hygge zorgt voor een warm interieur. Een plek waar je echt tot rust komt en waar iedereen zich direct thuis voelt. Ondanks dat de twee stijlen in eerste instantie niet perse een perfecte match zijn, komen ze prachtig samen in een woning.

Blog Japandi woonstijl4
Blog Japandi woonstijl3
 

Haal de Japandi inrichting in huis

Ben jij helemaal enthousiast over de Japandi inrichting? Dat snappen wij heel goed! Doordat de stijl heel neutraal is, is deze gemakkelijk toe te voegen in je eigen huis. Je hoeft niet direct je hele interieur om te gooien wanneer je op dit moment een compleet andere woonstijl hebt. Het voordeel is namelijk dat je de meubels en accessoires van de Japandi stijl goed kunt combineren!

Bij Livin24 vind je veel verschillende items waarmee jij Japandi in je huis kunt halen. Kom langs in onze showroom en vraag onze interieurspecialisten voor de items die het beste bij de stijl en bij jou passen. Wil je online shoppen? Dat kan ook! Bekijk dan onze meubels online en bestel de Japandi woonstijl voor in jouw huis.

Blog Japandi woonstijl1

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden