Industriële hanglamp: de top 5 mooiste hanglampen voor een industrieel interieur!

Dinsdag 10-12-2019
Industriële hanglamp: de top 5 mooiste hanglampen voor een industrieel interieur!

De industriële hanglamp is een echte musthave voor een industrieel interieur. Je kunt er niet meer om heen! Wist je dat de industriële hanglamp een geschiedenis heeft? De hanglampen werden namelijk vroeger gebruikt als verlichting in pakhuizen en fabrieken. Deze grove lampen waren gemaakt van robuust staal en werden toen vooral gebruikt omdat ze veel licht gaven en heel praktisch waren. Een grote fabriekshal moest natuurlijk veel licht hebben. Veel industriële meubels van nu zijn afgeleid van de industrie van vroeger, zo ook de hanglampen.

Ben jij nieuwsgierig naar industriële sfeerverlichting? Wij zetten de mooiste industriële hanglampen voor je op een rij!

1. Industriële hanglamp betonlook

Betonlook blijft een musthave als het gaat om een industrieel interieur! Normaal gesproken is beton een bouwmateriaal en gemaakt van kunstmatig steen. Beton heeft een stoere en robuuste uitstraling waardoor dit perfect past bij een industrieel interieur. Betonlook lampen zijn ontzettend goed te combineren door hun neutrale kleur.

Hou je van een robuuste en grote hanglamp? Dan zou je kunnen kiezen voor een set van 2 grote industriële lampen om op te hangen. Wanneer je het liever iets kleiner aanpakt is een hanglamp met een lange rij van kleine betonlook lampen misschien iets voor jou. Het leuke aan zo’n lamp is dat je de lampenkap kan bewegen en kan plaatsen zoals jij dat wilt. Door de lampenkappen op verschillende standen te plaatsen creëer je een ruig effect. Dat is natuurlijk wat je wilt in een industrieel interieur! 

2. Industriële hanglamp draadstaal

Wat een stoere verschijning is deze industriële hanglamp! Een hanglamp met draadstaal kenmerkt zich door het robuuste metaal of staal met een open frame. Het licht vindt zijn weg sfeervol in de ruimte door de openingen in de hanglamp. Hierdoor ontstaat een prachtig schaduwspel op de wanden en op de vloeren. Het open frame zorgt ervoor dat de hanglamp voldoende licht in huis brengt. 

Een belangrijk onderdeel van de draadstalen hanglamp zijn de lichtbronnen. De lichtbronnen zijn het middelpunt van de hanglamp en zijn door het open frame goed zichtbaar. Een mooie en bijpassende lichtbron is voor deze hanglamp dus echt van belang! Er is zoveel keus als het om LED verlichting gaat, maar welke lichtbron kies je en is geschikt voor industriële lamp met draadstaal? Ten eerste is het belangrijk om te controleren welke fitting jouw hanglamp heeft. De meeste hanglampen hebben een E27 fitting. Afhankelijk van de grote van jouw hanglamp kun je een keus maken tussen de verschillende vormen en maten.

Tip: kijk eens naar een grote ronde lichtbron in de vorm van een bol of een lichtbron in de vorm van een druppel. Deze LED lampen geven een echte industriële look aan jouw hanglamp!

3. Industriële hanglamp buis

Hoe gaaf is een hanglamp gemaakt van buizen! Deze buizen zijn ook weer heel herkenbaar uit de industrie. De buis van de hanglamp heeft namelijk het uiterlijk van een waterleidingbuis. De buis in combinatie met de druppel lichtbron maakt het al helemaal een industrieel geheel! Deze hanglampen zijn vaak voorzien van een metalen ketting waarmee de hanglamp aan het plafond kan worden bevestigd.  

De industriële hanglamp buis komt je tegen in veel uitvoeringen. Ook kleur speelt hierin natuurlijk een grote rol. Het metaal van de buis kan qua kleur enorm verschillen! Net als in de industrie heb je zwarte metalen buizen, oud zilveren metalen buizen of zelfs koperen buizen. Ook bij deze industriële hanglamp zie je het draadstaal vaak terug in het ontwerp. Het draadstaal in combinatie met de metalen buizen geven de hanglamp een extra robuuste afwerking. De industriële hanglamp buis schreeuwt industrieel!

4. Industriële houten hanglamp

Hout is een echte must in een industrieel interieur! Hout zorgt ervoor dat je industriële interieur tussen al dat metaal door ook wat warmte meekrijgt. Het robuuste hout straalt vintage uit door de kleurverschillen en oneffenheden. Hout kun je heel mooi laten terugkomen in je interieur door een industriële houten hanglamp toe te voegen. Het hout in combinatie met het sfeerlicht zorgt ervoor dat jouw industriële interieur gezellig en warm aanvoelt! 

Er zijn natuurlijk heel veel houtsoorten op de wereld. Ook voor de houten hanglamp is er ontzettend veel keus. Een veel voorkomende houtsoort is mangohout. Mangohout is erg populair. Het is namelijk een duurzame houtsoort, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Daarnaast past mangohout perfect bij een industrieel interieur door de kleurschakeringen en noesten in het hout. Ook heel gaaf als houten lamp is een bamboe hanglamp. De bamboe hanglamp heeft lange zwarte kabels die om de bamboestok worden gewikkeld. Hoe gaaf is dat als eettafel lamp!

5. Industriële hanglamp metaal

Een van dé materialen voor een industrieel interieur is natuurlijk metaal! Metaal is ook een van de belangrijkste materialen wat vroeger gebruikt werd in oude fabriekshallen en pakhuizen. Metaal is vaak verkrijgbaar in zwart en in het grijs. Een metalen hanglamp heeft dus een neutrale kleur, wat weer makkelijk te plaatsen is in je interieur! Het mooie aan een metalen hanglamp is dat deze vaak een subtiele uitvoering hebben, maar toch heel industrieel overkomen. Met een metalen lamp kun je jouw interieur dus vrij rustig houden. 

Een metalen hanglamp past heel goed als hanglamp voor de eettafel. Houten eetkamertafels hebben vaak een wat drukker uiterlijk door de kleuren en tekeningen van het hout. Als je een houten eettafel hebt en je wilt je interieur toch graag strak houden, dan is de hanglamp van industrieel metaal wat je zoekt!

Natuurlijk zijn er niet alleen eenvoudige hanglampen verkrijgbaar in metaal. Grof en groot is juist heel karakteristiek voor een industrieel interieur. Je kunt er dus ook voor kiezen om het wat groter aan te pakken door bijvoorbeeld voor een grote metalen lamp met raster te kiezen. Deze lampen worden meestal per stuk aangeboden. Handig! Je kunt dus zelf kiezen hoeveel lampen boven jouw eetkamertafel passen en hoeveel lampen je wilt!

De hanglamp zorgt dus voor warmte en gezelligheid en is daarmee een echte toevoeging aan een industrieel interieur. Ben je enthousiast geworden over de industriële hanglamp en wil jij ook zo'n mooie hanglamp in jouw interieur? Bekijk dan hier onze collectie industriële hanglampen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden