Mangohout, wat is dat precies?

Dinsdag 29-10-2019
Mangohout, wat is dat precies?

Mangohout wordt steeds vaker in de meubelbranche gebruikt, het hout heeft een goudbruine kleur. In veel gevallen wordt het mangohout gebeitst waardoor het een donkerde kleur krijgt. Het effect van het beitsen kan je perfect zien in onze mangohouten salontafels!

Herkomst mangohout

Mangohout komt inderdaad van een mangoboom! Mangobomen groeien uitsluitend in tropische klimaten en kunnen absoluut niet tegen vorst. De mangoboom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar omdat mango’s zeer populair zijn worden ze sinds het begin van de 19de eeuw overal op de wereld in tropische klimaten gekweekt. Je kan de mangoplantages tegenkomen in Oost-Afrika, Brazilië, Israël maar ook in Spanje.

Voordelen en nadelen mangohout

+ Warme exotische uitstraling
+ Duurzaam
+ Modern en exclusief
+ Weinig onderhoud nodig

- Niet altijd effen
- Veel differentiatie in kleur

Mangobomen

De mango is naast de banaan het belangrijkste tropische fruit. De mangoboom blijft het hele jaar door groen en verliest zijn bladeren niet. In sommige gevallen kan de boom tot wel 40 meter hoog worden. De meeste mangobomen bereiken echter nooit deze hoogtes, dit is namelijk niet optimaal voor de kwekers.

Mangohout voor meubilair

Het mangohout komt uiteindelijk terecht in verschillende meubelstukken zoals salontafels, bijzettafels, eettafels en kasten. De mangobomen worden op grote schaal gekapt wanneer na een aantal jaren de productie van mango’s terugloopt of wanneer de bomen te groot worden voor de plantages. Na het kappen wordt het hout bijvoorbeeld gebruikt voor mangohouten salontafels. De mangoboom is dus zeer veelzijdig: nadat de boom zijn leven lang vruchten heeft geproduceerd, wordt deze na het kappen gebruikt in meubels van mangohout.

Mangohout is net als alle andere houtsoorten een natuurproduct, elke tafel is dus uniek! Mangohout in het bijzonder heeft zeer unieke tekeningen, dit geeft extra sfeer aan je interieur.

Is mangohout in meubels duurzaam?

Mangohout is een zeer duurzaam hout omdat het een restproduct is van mangoplantages. Er worden geen bossen gekapt speciaal voor de productie van meubilair, de mangobomen worden na een aantal jaren gekapt en vervolgens snel weer aangeplant. De jonge mangobomen moeten dan weer snel groeien om veel heerlijke mango’s te produceren. Mangohout is daarnaast een zeer sterke houtsoort, dit zorgt ervoor dat de meubelen lang mee gaan. Meubelen van mangohout zijn dus een zeer verantwoordelijke keuze.

Mangohout onderhouden

Er is niet veel onderhoud nodig als het gaat om mangohout meubels. Al onze mangohouten producten worden behandeld met een blanke lak om er voor te zorgen dat vlekken en vocht niet in het hout trekken. Je kunt de meubels extra beschermen door gebruik te maken van onze hout care kits, deze kits zorgen ervoor dat het hout zijn uitstraling behoudt, daarnaast helpt het om bijvoorbeeld eettafels te beschermen tegen vocht en vlekken.

Schoonmaken van je tafels kan zeer gemakkelijk met een vochtige doek. Eventueel kun je mangohouten meubelen inwrijven met bijenwas, dit zorgt ervoor dat het mangohout zijn rijke kleuren terugkrijgt.

Mangohout in een industrieel interieur

Mangohouten meubelen lenen zich zeer goed voor een industrieel interieur omdat het mangohout een zeer stoere uitstraling heeft. De meubelen van mangohout worden vaak gecombineerd met metalen elementen en frames. De combinatie metaal en mangohout doet zeer industrieel aan.

Mangohouten meubels

In ons assortiment hebben we zeer veel leuke artikelen met mangohout. Wij vinden bijvoorbeeld de salontafels enorm leuk! Om de warme sfeer van het mangohout vaker terug te laten komen in je interieur kun je kiezen voor eettafels van mangohout in allerlei verschillende afmetingen. Om het setje helemaal compleet te maken hebben we ook kasten van mangohout in ons assortiment!

Salontafels van mangohout

Bij Livin24 hebben we verschillende salontafels van mangohout in ons assortiment. Zo hebben we verschillende hoogtes en breedtes. We hebben alleenstaande salontafels, maar ook salontafel setjes. Als laatste hebben onze salontafels een verschil in afwerking, dit geeft ze net even een andere uitstraling. Mangohouten salontafels zijn momenteel zeer populair, ze zijn in bijna elk interieur wel te combineren.

Niet alleen het mangohout op de salontafels maakt ze zo leuk, er zijn salontafels met verschillende frames. Zo kan je het salontafeltje uitzoeken welke jij het mooiste vindt!

Eettafels van mangohout

Een eettafel is vaak een belangrijk onderdeel van een interieur. Eerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke grootte eettafel je wilt en nodig bent, wanneer je een groot gezin hebt ben je natuurlijk een grotere eettafel nodig dan wanneer je alleen woont.

De voorkeur gaat natuurlijk al snel uit naar een eettafel die lang mooi en goed blijft. Mangohout is dan een goede optie, mangohout is namelijk een relatief hard hout. Daardoor heb je minder last van krassen en deuken, daarnaast gaat het hout niet rotten. Wanneer de tafels voorzien worden van een stevige afwerking kunnen ze jaren mee, onze mangohouten tafels worden daarom standaard voorzien van meerdere lagen lak. De lak geeft het mangohout een diepere kleur, dit zorgt voor extra sfeer in je interieur.

Kasten van mangohout

Met kasten van mangohout is ons assortiment compleet wat betreft mangohouten meubels. De kasten zijn wederom in verschillende afmetingen en afwerkingen te verkrijgen. Onze kasten worden zo ontworpen dat er veel opbergruimte is! Daarnaast hebben we enkele kasten in ons assortiment welke als designartikel dienen. Je vindt bij Livin24 ook een aantal wijnkasten, deze zijn een must-have voor wijnliefhebbers. Met een forse wijnkast maak je jouw interieur als wijnkenner helemaal compleet.

 

 

Reacties
Lilian Poos

29-10-2019 - 16:17

Wij willen graag ovale mango houten tafel in serre.

Waar zitten jullie met het bedrijf precies?

Groetjes Lilian poos
Manon

29-10-2019 - 08:46

Hi Lilian,

Wij hebben een showroom in Amersfoort waar je al producten kunt zien.

Groetjes,
Manon
Livin24
Jantje de Roo

29-10-2019 - 12:22

Ik heb een vraag over mango hout
Mangohout is massief duurzaam hout.
Industriële meubels van Henders en Hezel is dat ook massief mango hout of spaanplaat met fineerlaag. Wat is het verschil en zit er ook verschil in prijs?
Graag uw reactie
Met vriendelijke groet,
Jantje de Roo
Manon

29-10-2019 - 10:33

Hi Jantje,

Dat durf ik niet te zeggen. Dit zijn geen producten van ons, dus ik zou je aanraden om deze vraag bij de desbetreffende winkel neer te leggen. Zij kunnen vast al je vragen over de producten beantwoorden.

Mocht je vragen hebben over mangohouten producten uit ons assortiment, beantwoord ik deze uiteraard graag.

Groetjes Manon, Livin24

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden