Inspiratie, tips & tricks voor een vintage interieur

Dinsdag 05-12-2017
Inspiratie, tips & tricks voor een vintage interieur

Vintage zie je tegenwoordig erg veel terug komen in het interieur, het is niet alleen hip maar het geeft ook sfeer aan je interieur. Maar wat verstaan we eigenlijk onder vintage? Vintage is officieel minimaal 30 jaar oud, en wordt ook verstaan onder tweedehands meubels en accessoires. Oude meubels/accessoires worden weer tot leven gebracht. Het leuke aan vintage is dat je het zelf gemakkelijk een update kan geven. Geef het een likje verf, verander de pootjes of verander de greepjes. Doe wat je zelf leuk vindt! Ik ga mijn best doen om je hier een klein beetje mee te helpen, lees gauw verder en doe inspiratie op voor een vintage interieur!

In een vintage interieur zie je veel hout. Zo is het leuk een paar school stoeltjes van vroeger te gebruiken. Vind je de kleur wat saai? Gooi er een likje verf overheen, zo hou je de vintage stijl maar krijgt het net even een wat andere look.

Tip: Vintage is erg goed te combineren met verschillende interieurstijlen!  

Hoe leuk zijn deze vintage kastjes? In een vintage interieur mag dit eigenlijk niet missen. Kleed het leuk aan met groene plantjes of andere leuke accessoires. Het voordeel is dat je er ook nog veel spullen in kwijt kan! TIP DIY: Koop een paar oude ladekastjes, dit kan je bijvoorbeeld vinden in kringloopwinkels of online. Geef de oude ladekastjes verschillende kleuren en andere handvatten. Voor een speels effect kan je een ruimte open laten, hier kan je bijvoorbeeld leuke decoraties in kwijt. Maak ze aan elkaar en creëer je eigen kast!  

Hebben je ouders toevallig nog een mooie oudentieke piano die ze eigenlijk niet meer kunnen gebruiken? Pak je kans en geef het een mooi plekje bij jou in het interieur. Het past niet alleen perfect in een vintage interieur, maar kan ook nog erg gezellig zijn als je een paar leuke liedjes kan spelen. De piano is natuurlijk ook ideaal om leuke plantjes en schilderijtjes op kwijt te kunnen!  

Uiteraard mogen de lampen niet vergeten worden. Hang een paar stoere lampen op. Het is ook erg leuk om een paar lampen te combineren! Hou je zelf van knutselen en heb je een mooie lamp die niet dé vintage look heeft? Schuur de lamp, geef het een matte basis en geef het de kleur die jij wilt hebben!  

Heb je nog een koffertje van vroeger? Stop hem niet achter in de kast maar gebruik hem voor in het interieur. Zo kan je het als kastje, nachtkastje of gewoon ter decoratie in je interieur zetten. Dit zorgt voor de perfecte vintage look waar we naar op zoek zijn!  

 

Natuurlijk mag een heerlijke bank niet ontbreken in je vintage interieur. Kleed het aan met kussentjes en maak er je eigen plekje van waar je heerlijk tot rust komt.  

Mis je nog wat in je interieur? Ga voor een vintage vloerkleed. Zo zorg je voor sfeer en kleed je je interieur aan. Daarnaast is het ook nog eens lekker warm aan je voeten1

 

Wat ook erg goed past bij een vintage interieur zijn mooie tegeltjes. Dit kan bijvoorbeeld in je badkamer, keuken of woonkamer! Wacht niet langer en ga voor de enige echte vintage look!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden