Boekenkast

Een boekenkast, de sfeermaker in huis

Met een boekenkast haal jij een echt style statement in huis. Door de omvang van boekenkasten dragen deze bij aan de sfeer in je woonkamer of een andere ruimte in huis. Het gebruik van het materiaal van de boeken kast bepaalt mede de ‘look and feel’ van de boekenkast. Ga dus voor een variant die aansluit bij jouw woonwensen.

Boekenkasten zijn praktisch én sfeervol

Een boekenkast is eigenlijk overal in huis wel te plaatsen. Geef hem een praktische plaats in je werk- of studeerkamer. Of zet hem als eyecatcher in de woonkamer.

Boekenkasten zijn natuurlijk perfect om al jouw boeken in op te bergen. Maar naast het praktische aspect zijn deze vakkenkasten ook erg sfeervol. Zo is er tegenwoordig bij een vakkenkast ruimte om al jouw mooiste accessoires in tentoon te stellen. Ook kun je natuurlijk een combinatie van boeken en accessoires tonen. Welke combinatie je ook maakt, met een vakkenkast in huis geef jij een speelse touch aan je interieur.

Creatief met boekenkasten

Het leuke aan zo’n kast waar jij je boek in kunt opbergen is dat je er zo creatief mee kunt zijn als jij wilt! Ben jij niet zo’n boekenwurm? Gooi je boeken niet weg. Ze staan namelijk ook ongelezen erg mooi in je interieur.

Maak bijvoorbeeld een stapel van je boeken in dezelfde kleur en leg ze op hun kant. De rug van de boeken zijn daarbij naar de woonkamer gericht. Werk daarbij van breed en dik naar smal en dun; het onderste boek heeft de breedste, dikste rug, het bovenste boek de smalste en dunste rug. Stijl jouw boeken in de boekenkast af met een mooie glazen stolp of een mooi beeld en jij bent good-to-go.

Ook leuk; zet je boeken op kleur! Werk bijvoorbeeld van licht naar donker en van felle kleuren naar neutrale kleuren. Naast dat dit er super strak uitziet, geeft het ook nog eens overzicht.

Waar let je op bij de aanschaf van een boekenkast

Wanneer jij een kast voor je boeken wilt aanschaffen zijn een aantal punten belangrijk om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk voor ogen te hebben welke indeling jouw gloednieuwe kast moet hebben. Ga je voor een open kast, een boekenkast met deuren of maak ene keuze tussen een brede of smalle. Daarnaast moet jij natuurlijk nog bepalen of je voor een hoge of lage variant gaat.

Vervolgens is het belangrijk om rekening te houden met de diepte van de legplanken in de kast. De gemiddelde vakkenkast heeft een diepte van 30 tot 40 centimeter als daar ook boeken in komen te staan.

Verschillende soorten boekenkasten

Kasten voor jouw boeken komen in verschillende modellen, varianten en materialen. Zo kun jij voor een variant kiezen die perfect aansluit bij jouw woonwensen. Hou jij van een stoere en robuuste uitstraling? Ga dan voor een boekenkast industrieel. Ga bijvoorbeeld voor een variant uitgevoerd in stoer metaal.

Hou jij van een warm en huiselijk gevoel in huis? Kies dan voor een houten boekenkast. Hout geeft warmte en sfeer aan de ruimte. Ze zeggen ook niet voor niets: “Hout leeft in huis!”

Naast een boekenkast in een mooie hout kleur, komen deze natuurlijk ook in andere kleuren zoals zwart of wit. Dit geeft direct een beetje een design uitstraling in huis.

Boekenkast kopen?

Wil jij een stoer én praktisch meubel in je interieur? Kies dan voor een boekenkast. Ben jij nog niet helemaal uit over het geschikte model of andere vragen? Laat je adviseren door ons team over het juiste model, passend bij jou interieur & woonstijl! Bekijk snel ons assortiment en ervaar de kwaliteit van onze boekenkast.