Tafellampen

Tafellampen, decoratief en functioneel! 

Een nachtkastje, het dressoir of de eettafel, een tafellamp kan hier voor extra sfeer zorgen. De vaak toch wel kleine omvangen van het lampje zorgen ervoor dat deze weinig ruimte in beslag nemen, maar zorgen toch direct voor een toevoeging aan het interieur. Naast dat ze alleen heel praktisch zijn, zijn ze ook enorm decoratief. Tafellampen zijn door de jaren heen een stuk moderner geworden en gaan mee met de trends.

Tafellampen in verschillende stijlen

Van modern tot industrieel, tafellampen komen in verschillende stijlen. Het gebruik van materialen en kleuren draagt enorm bij aan de stijl. Neem bijvoorbeeld een industriële tafellamp. Deze zijn vaak te herkennen aan het gebruik van vaak robuuste materialen, zoals hout en metaal. Deze materialen zorgen voor een stoere uitstraling en dit draagt onbewust heel erg mee aan de sfeerbepaling in de ruimte. 

Naast de industriële stijl, zien we ook veelal de moderne tafellampjes terug. Deze zijn vaak te herkennen aan het kleur- en materiaalgebruik. Veelvoorkomend binnen deze stijl zijn de volgende kleuren en materialen. 

  • Goud
  • Zilver
  • Wit 
  • (Rook)Glas
  • Koper
  • Groen
  • Kristal

Een lamp op tafel in verschillende ruimtes

Tafellampen zijn te plaatsen op verschillende plekken in het interieur. De woonkamer, slaapkamer of de werkkamer, er zijn voldoende plaatsen. Zo’n lamp past bijvoorbeeld perfect op het dressoir of in de vensterbank. Door de verschillende lichtpunten in de ruimte krijg je toch voldoende verlichting, zonder dat de sfeer de ruimte verlaat. 

In de werkkamer dient het perfect als taakverlichting. Plaats een dimmer om de perfecte lichtsterkte in te stellen die jij nodig hebt voor het doen van jouw werk. Ideaal ook wanneer je veel thuis werkt! Daarnaast kun je hierdoor ook heel makkelijk bijdragen aan het interieur van jouw werkkamer. 

Het nachtkastje is ook een goede plek voor het kleine lampje. De perfecte oplossing voor wanneer jij graag nog even leest voor het slapen gaan, of niet direct in het donker wil zitten wanneer de grote verlichting uitgaat. Het fijne is ook dat zo’n lampje niet veel ruimte in beslag neemt en je hierdoor dus nog steeds voldoende ruimte hebt voor andere spullen.

Dimbare tafellampen

Lichtsterkte is enorm sfeerbepalend. Wanneer je sfeer wilt hebben in de ruimte, is het bijvoorbeeld een idee om alle grote verlichting uit te doen. Door alleen de kleine lampen in de ruimte te laten branden, krijg je een sfeerlicht. Door alleen maar gebruik te maken van tafellampen in de ruimte, worden er verschillende lichtpunten gecreëerd. Plaats daar een dimmer tussen en je hebt jouw sfeervolle kamer. 

Tafellampen kopen?

Bekijk ons ruime assortiment aan tafellampen om tot een keuze te komen die passend is bij jouw interieurstijl. Kom je er niet uit? Vraag gerust onze klantenservice voor meer informatie. Zij helpen jou graag verder met jouw vraag. Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag eerst even kijken? Kom naar onze showrooms en bekijk daar de verschillende tafellampen.