Mangohout

Zoom mangohout
 

MANGOHOUT

Mangohout is een duurzame houtsoort omdat deze afkomstig is van oude mangobomen die geen vruchten meer dragen. Mangohout heeft een lichte tot donker goudbruine kleur. Door het hout te beitsen krijgt deze een bepaalde kleur. Om het hout te beschermen tegen vuil en vocht wordt het hout blank afgelakt. Dit blank afgelakte mangohout zien we vaak terug in eetkamertafels of salontafels, in deze tafels komt het mangohout uitstekend tot zijn recht.

Meer weten over mangohout? Lees onze uitgebreide blog over mangohout, daar vind je alles over de herkomst van het mangohout.

Voor- en nadelen van mangohout

Nachtkastje roto 1 lade mangohout rotan6

Voordelen

  • Warme exotische uitstraling
  • Duurzaam
  • Modern en exclusief
  • Weinig onderhoud nodig
Industriële salontafel Kate mangohout7

Nadelen

  • Niet altijd effen
  • Veel differentiatie in kleur

Wat is mangohout nou precies?

Mangohout is een hardhout soort, afkomstig uit Zuid-Oost Azië met name India. Een mangoboom kan wel tot zo’n 40 meter hoog worden met een stam van 3 à 4 meter dik. Mede hierdoor krijg je dikke stevige planken, waardoor mangohout uitermate geschikte is voor meubelen en bouwconstructies.

Mangohout heeft een warme uitstraling met een licht tot goudbruine kleur. Mango kan ook wel vergeleken worden met teakhout, maar heeft door zijn specifieke structuur toch zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor is ook elk meubelstuk uniek! Daarnaast is Mangohout een ecologisch verantwoorde houtsoort. De boomsoort staat namelijk niet op de lijst voor bedreigde boomsoorten.

Hout care kit 2 x 250 ml
MANGOHOUT

Onderhoud

Er is niet veel onderhoud nodig als het gaat om mangohout meubels. Al onze mangohouten producten worden behandeld met een blanke lak om er voor te zorgen dat vlekken en vocht niet in het hout trekken. Je kunt de meubels extra beschermen door gebruik te maken van onze hout care kits, deze kits zorgen ervoor dat het hout zijn uitstraling behoudt, daarnaast helpt het om bijvoorbeeld eettafels te beschermen tegen vocht en vlekken.

Schoonmaken van je tafels kan zeer gemakkelijk met een vochtige doek. Eventueel kun je mangohouten meubelen inwrijven met bijenwas, dit zorgt ervoor dat het mangohout zijn rijke kleuren terugkrijgt.

 

 
 
Industriële salontafel Kate mangohout7
Mangohout producten

Eettafel mangohout

We zien steeds meer mangohout terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van een eettafel gemaakt van mangohout. Door de exotische en warme kleur van het mangohout komt een mangohouten eettafel zeer goed tot zijn recht. De kleuren van het mangohout geven een warme tint aan je interieur, vooral in een industrieel interieur kan een mangohouten eettafel de strakke uitstraling een warm tintje geven. Daarnaast hebben de eettafels van mangohout vaak metalen poten welke weer perfect aansluiten op het industriële.

Salontafel van mangohout

Salontafels van mangohout zijn enorm populair! En dat is niet zonder reden. De hierboven genoemde voordelen van mangohout komen uitstekend tot hun recht in een salontafel.

De exotische en moderne uitstraling van een mangohouten salontafel zorgt voor een warme sfeer, daarmee brengt deze meer gezelligheid in je interieur. Mangohout is natuurlijk een natuurproduct, dit zorgt ervoor dat de tekening van elke mangohout meubel anders is. Zo is een salontafel van mangohout net zo uniek als een vingerafdruk.