PU leer

Pu leer
 

PU leer

Onze meubels zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder PU leer (Polyurethaan). PU-leer is een mooi en betaalbaar alternatief voor leer. Onderstaand vertellen wij je alles wat je over PU-leer moet weten, hoe je het kan onderhouden en de voor- een nadelen van de stof.

UGC eetkamerstoel Lauren cognac4
Livin24

Wat is PU leer?

PU is een afkorting voor Polyurethaan en is samengesteld uit een bovenlaag en onderlaag. De bovenlaag die zichtbaar is, bestaat uit een coating van kunststof, namelijk Polyurethaan. De onderlaag bestaat uit splitleer of resten leer die samengeperst worden. Het splitleer of de leerresten zijn vaak overgebleven grondstoffen. Hoewel PU dus echt leer bevat, verschilt het toch van echt leer.

PU leer is sterk, flexibel en heeft een lage waterdoordringbaarheid, wat het een geschikt materiaal maakt voor de meubelindustrie. Daarnaast heeft het een erg mooie uitstraling en is het een goedkoop alternatief voor echt leer. De PU toplaag vertoont een duidelijke structuur van leer, waardoor het ook wel lederlook wordt genoemd.

Voor- en nadelen van Polyurethaan

PU leer brengt enkele voordelen met zich mee ten opzichte van echt leer. Daarnaast zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden. Onderstaand lees je de voor- en nadelen van Polyurethaan.

Industriële barkruk Lauren antraciet PU leer5

Voordelen

  • Goedkoop
  • Dunner, daarom makkelijker te verwerken
  • Makkelijk schoon te houden
  • Bijna niet te onderscheiden van echt leer
Industriële barkruk Lauren cognac PU leer5

Nadelen

  • Minder duurzaam dan echt leer
  • Bij intensief gebruik kan er slijtage ontstaan
  • Kan verkleuren in aanraking met zonlicht
Leather look care kit
PU-leer

Onderhoud

PU leer is makkelijk in onderhoud. Producten van PU kun je twee keer in het jaar behandelen met een product die hier speciaal voor is ontwikkeld. Wij raden hiervoor de PU kunstleer care kit aan.

Deze bevat een clean & care product gespecialiseerd in het reinigen, opfrissen en verzorgen van je meubel tegen onder andere vocht, huidvet, transpiratie, vuil en UV-straling. Met een behandeling zorg je voor een onzichtbaar beschermlaagje zodat de leatherlook behouden blijft.

PU schoonmaken

Daarnaast is PU leer makkelijk af te nemen met een lichtvochtige doek en eventueel met een neutraal schoonmaakmiddel. Wanneer jouw PU leren meubel lichte krassen vertoont, kun je deze voorzichtig wegwerken met een föhn. Het oppervlak wordt dan lichtjes opgewarmd, waardoor kleine scheurtjes verdwijnen. Belangrijk om de föhn niet te hoog te zetten. Om beschadigen te voorkomen is het aangeraden om aanraking met scherpe voorwerpen en overmatig zonlicht te vermijden.

 
UGC Industriële barkruk Lauren antraciet PU leer

De mooiste PU leren meubels

PU leer is een populaire optie voor meubels en voornamelijk in de industriële woonstijl. De stof brengt namelijk een stoere uitstraling met zich mee. Daarnaast is PU makkelijk te combineren met verschillende materialen en weet de stof eigenlijk in elke interieurstijl zijn weg wel te vinden.

In ons assortiment vindt je eetkamerstoelen, fauteuil en barkrukken in PU-leer. Doordat het materiaal makkelijk te onderhouden is, zijn de meubelen favoriet in menig interieur.