Eettafel acaciahout

Een eettafel acaciahout in verschillende interieurstijlen

Een eettafel van acaciahout past goed in verschillende interieurstijlen. Acaciahout staat bekend om de warme ondertoon. Dit zorgt voor een warme uitstraling. Het is daarom erg leuk om dit houtsoort in een industrieel interieur terug te laten komen. De koele tinten van het industriële interieur worden opgewarmd door de warme tonen van de eettafel. Acaciahout gaat daarnaast ook nog eens enorm goed samen met verschillende industriële meubels.

Ook in een modern interieur zal acaciahout goed staan. Wat we ook veel zien, is een acaciahouten eettafel met een visgraat patroon. Dit past perfect binnen een modern interieur. Ook hier geldt dat het gemakkelijk is om het hout te combineren. Bijvoorbeeld met dressoir van acaciahout!

Het combineren van de eettafel acaciahout

In het interieur ga je natuurlijk voor een plaatje dat mooi bij elkaar moet komen. Door combinaties te maken krijg je dit geheel in het interieur. Een eettafel acaciahout is gelukkig gemakkelijk te combineren. Wanneer de woonkamer en de eetkamer bij elkaar in de ruimte staan, is het leuk om de eettafel te combineren met andere acaciahouten meubels. Combineer het bijvoorbeeld met een salontafel van acaciahout, of juist het tv meubel. Zo krijg je een geheel in de ruimte en breng je het warme houtsoort op meerdere plekken terug in het interieur.

Welke vormen eettafels van acaciahout zijn er?

Er zijn verschillende vormen eettafels. Acaciahout is een fijn hout dat zich leent voor de verschillende vormen:

  • Rond
  • Boomstam
  • Vierkant
  • Ovaal
  • Rechthoekig 

Veelvoorkomend bij acaciahout is de boomstamtafel. Het tafelblad behoudt de vorm van een boomstam. Dit zorgt voor een robuuste en landelijke uitstraling. We vinden deze tafels terug in verschillende interieurstijlen. Door de robuuste uitstraling leent deze acaciahouten eettafel zich perfect voor een industrieel interieur.

Een ronde eettafel acaciahout is perfect voor degene die de rechte lijnen van het interieur wil doorbreken. Het zorgt voor een speels effect, daarnaast is het ook nog eens heel gezellig dineren aan deze eettafel. Acaciahout zal daaraan bijdragen door het warme effect dat het uitstraalt. 

Hoe onderhoud ik mijn acaciahouten eettafel?

Acaciahout is een vet houtsoort, maar is het gemakkelijk in onderhoud. Het is aan te raden om de eettafel dagelijks af te nemen met een lichtvochtige doek. Zo voorkom je dat vlekken de kans krijgen om in het hout te trekken. Wees gerust, de eettafels van acaciahout die je vindt bij Livin24 zijn altijd vooraf behandeld met blanke lak. De tafel is dus eerst altijd beschermt tegen vocht en vlekken van buitenaf. Door het gebruik door de jaren heen slijt deze laklaag wel. Daarom is het advies om het hout jaarlijks een keer in te oliën. Zo behoudt het hout zin vetheid en is deze weer beschermd tegen vocht en vlekken. Zo ben je verzekerd dat je nog jarenlang vooruit kan met deze eetkamertafels!

Eettafel acaciahout bestellen?

Wil je graag een nieuwe tafel en wil je dat deze van acaciahout is? Bekijk dan snel het ruime aanbod bij Livin24. Hier vind je verschillende vormen en maten. De juiste eettafel zit er vast voor jou tussen. Wil je eerst nog wat meer informatie? Vraag dan gerust alles wat je wil weten! Zo helpen wij jou om tot de juiste keuze te komen voor de eettafel acaciahout.