Eiken eettafel

Eiken eettafel met een robuuste uitstraling

Eikenhouten eettafels kenmerken zich vaak door een robuuste uitstraling en een dik tafelblad. Met een dik tafelblad ben je ook verzekerd dat je een enorm sterke tafel in huis haalt. Eikenhout staat dan ook bekend om zijn sterke en tijdloze uitstraling. Het wordt dan ook wel als een massief houtsoort gezien. Je bent verzekerd van jarenlang plezier bij de aanschaf een massief eiken eettafel.

Wat zijn de kenmerken van een eikenhouten eettafel?

Eikenhout staat bekend om zijn vaak toch wel erg lichte houtkleur. Dit maakt de tafel dan ook enorm toegankelijk om in verschillende interieurstijlen te plaatsen. In het hout zijn vaak nog de knoesten en nerven te vinden die in de boom zelf waren. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling. Daarnaast zien we veel verschillende vormen bij een eiken eettafel. Denk bijvoorbeeld eens aan een ronde eiken eettafel! De ronde vormen zorgen voor een speels effect en zullen de rechte lijnen in het interieur doorbreken. Daarnaast zijn deze tafels ook te verkrijgen in de volgende vormen:

  • Ovaal
  • Vierkant
  • Rechthoek
  • Boomstam

Eettafels van eikenhout voor iedere interieurstijl

Door de robuuste uitstraling van het hout past deze tafel enorm goed in een industriële interieurstijl. De lichte kleuren van het hout in combinatie met een donker onderstel zal zorgen voor een stoere uitstraling. Combineer het eikenhouten tafelblad bijvoorbeeld met een metalen x-poot in het midden om de stoere uitstraling helemaal compleet te maken.

Ook in een modern interieur zal een eettafel eiken hout zijn plek vinden. De lichte kleuren zullen juist enorm goed samen gaan met de uitstraling van een licht en modern interieur.

Zwarte eiken eettafel of een houtkleur?

Welke kleur past het beste bij jouw interieur? Het lichte eikenhout is gemakkelijk te bewerken door het af te lakken. Wil je liever een zwarte eiken eettafel? Door de tafel af te lakken met een zwarte finish, trekt de kleur in het hout. Zo krijg je gemakkelijk een donkere tafel. Wanneer je voor de natuurlijke finish gaat van eikenhout en deze alleen blank gelakt zal zijn, krijg je een lichte houtkleur.

Een donkere eiken tafel past nog beter in een industrieel interieur. Het is hierdoor dan ook gemakkelijk te combineren met de industriële stijl. Combineer het met een aantal industriële meubels en je bent verzekerd van een prachtig interieur.

Hoe onderhoud ik mijn eiken eettafel? 

Het onderhoud van een eiken eettafel is heel gemakkelijk. De tafel wordt voor de aanschaf altijd behandeld met een blanke lak. Dit zorgt ervoor dat het hout al beschermd is tegen vocht en vlekken van buitenaf. Daarnaast is het gemakkelijk om de tafel af te nemen met een lichtvochtige doek. Let hier bij wel op dat je geen gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen. Eikenhout is hier niet tegen bestand en dit zal dan ook zorgen voor lelijke vlekken. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen!

Daarnaast is het aan te raden om de tafel jaarlijks in de olie te zetten. Zo blijft het hout vet en kun je nog jarenlang genieten van jouw eiken eettafel!

Eiken eettafel online kopen?

Toe aan een nieuwe eetkamertafel? Met eikenhout zit je zeker weten goed. Bekijk het ruime aanbod van Livin24. Wil je graag advies voordat je een tafel gaat aanschaffen? Vraag dan gerust ons team voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast is het ook mogelijk om langs te komen in de showroom om een kijkje te nemen voor een eiken eettafel.