Salontafels

Salontafels: De onmisbare toevoeging in de woonkamer!

In de woonkamer is een tafel onmisbaar, hij staat namelijk centraal in de woonkamer. Het is een gemakkelijk meubelstuk om hapjes en drankjes op kwijt te kunnen wanneer er visite is. Of om jouw kopje thee in de ochtend op neer te leggen. Kies voor een salontafel met opbergruimte om zo meer ruimte te creëren in de woonkamer. Door bijvoorbeeld een lade heb jij de mogelijkheid om de afstandsbediening van de TV op een centrale plek op te bergen. Handig!

Welke soorten salontafels zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten salontafels, maar wat is nou de perfecte soort voor in jouw interieur? Traditioneel zien we vaak veelal vierkante of rechthoekige salontafels in de woonkamer. Wil je graag de strakke lijnen binnen het interieur behouden? Dan is een vierkante of rechthoekige salontafel de perfecte keuze.

Daarnaast zien we door de jaren heen ook de ronde salontafel steeds meer zijn opmars maken. De ideale manier om de rechte lijnen binnen het interieur te doorbreken.

Wil je graag een salontafel met een moderne print? Denk dan eens aan een visgraat salontafel. De planken van de salontafel zijn loodrecht op elkaar geplaatst waardoor er een leuk visgraat patroon ontstaat.

Ga je voor een industriële look in huis? Een industriële salontafel mag hierbij niet ontbreken. De combinatie van hout en metaal zorgt voor een stoere uitstraling. Breng de stoere elementen in huis terug door middel van een salontafel. Een gemakkelijke toevoeging die niet al te veel ruimte in beslag neemt.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn salontafel?

Een houten salontafel is de meest voorkomende salontafel. Hout staat bekend om de warme uitstraling die het heeft. Daarnaast is het een enorm duurzaam materiaal waar je nog jaren lang plezier van hebt. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende houtsoorten die een eigen uitstraling hebben. Een salontafel van mangohout zien we veelal terug binnen de industriële stijl. Naast mangohout zijn er nog veel verschillende materialen en kleuren die we terug zien komen bij salontafels.

  • Eikenhout
  • Acaciahout
  • Metaal
  • Glas
  • Betonlook
  • Glas
  • Wit
  • Zwart
  • Marmer

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een salontafel?

Meten is weten! Meet dan ook vooraf op hoeveel ruimte jij hebt op de plek waar de salontafel moet komen te staan. Je wil natuurlijk voorkomen dat er onvoldoende ruimte is. Het advies hierbij is om minimaal 40 centimeter aan te houden tussen de bank en salontafel. Zo is er voldoende ruimte voor zowel de lange als de korte benen.

De ideale hoogte van een salontafel is afhankelijk van de hoogte van de bank waar deze bij komt te staan. Zorg ervoor dat de salontafel net zo hoog of maximaal 10 centimeter hoger is dan de zithoogte.

Heb je een kleine ruimte? Kies dan voor een salontafel set! Een set bestaat uit minimaal twee tafels die zowel los als samen te gebruiken zijn. Vaak hebben deze verschillende hoogtes waardoor het ook gemakkelijk is de tafels onder elkaar te schuiven.

Salontafels kopen?

Toe aan een nieuwe salontafel? Bekijk het ruime assortiment bij Livin24. Wil je graag advies over welke tafel het beste bij jouw woonwens en interieur past? Vraag advies aan ons team, zij helpen je graag verder met maken van de juiste keuze. Daarnaast ben je ook altijd welkom om een kijkje te nemen in onze showroom naar alle salontafels!